Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (194)

johnys 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála zábavných pořadů totalitní televize, který snese nejpřísnější měřítko. Scénky Lábuse, Kaisera a Korna kompaktně zcelili večer. Dílům prospěla ucelená parta včetně režiséra a téměř rodinné natáčení v divadle v Táboře. Tehdy byl ještě na zábavu čas, takže scénky byly propracované s pointou a nevulgárním humorem. Jediné, co jsem nemusel, byl povinný balet československé televize... ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Vynikající pořad. Humor pánů Lábuse a Kaisera doplněný o Jiřího Korna, včetně skvělých dvojic jako Wimmer - Černoch nebo Srstka - Hanušová, je legendární a většina skečů, řečí či scének jsou nezapomenutelné. A v dnešních dnech, kdy opět Kouzelník dostává své reprízy na kanále ČT3 nelze než skutečně ocenit s jakou vervou a chvílemi více i méně markantnějšími špeky rýpali do tehdejších pořádků a úsměvně je parodovali. Kouzelník je sice estrádou, ale estrádou jednak humorně vypiplanou a odvážnou, která zaplňuje v 80. letech prázdné okno, neboť nesnese téměř žádné srovnání s produkcí ČST tehdejší doby. Kouzelník má své vlastní definiční okénko. Byť v porevolučních dílech už bylo patrné lehké otupování, asi také proto, že se periodicita vysílání zkrátila na půl roku a docela to pány limitovalo v invenci (s výjimkami typu Klíště nebo Hodina dějepisu), ale naštěstí skončili zavčasu s grácií. Kouzelník je v šedi normalizace mimořádným pořadem, který měl například na rozdíl od Televarieté daleko vetší možnost roztáhnout křídla. To o co se Dvořák v Televarieté místy pokoušel přebila absolutně šílená skladba vystupujících, kteří zastupovali tehdejší komunistický blok. V Kouzelníkovi také nalezneme podivnosti doby, samozřejmě ztvárněné například v dobové popmusic, ale nemám důvod se za Kouzelníka stydět, naopak si ho rád dám znovu, protože Lábus, Kaiser, Korn a další byli pevní a odvážní. 80% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla v absolutní většině vůbec za nic nestojí, ale ta úvodní píseň je legendární a všechny výstupy Kaisera a Lábuse naprosto geniální a TOP: Od té doby to ještě nejspíš nikdo nepřekonal a už asi nepřekoná. Ostatní scénky ale také stojí za to, kupříkladu třeba takové Housle s Wimmerem a Černochem jsou taky luxusní. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Na pár opravdu výborných scének vždy připadalo strašné množství nudné vaty, ale i tak hřejivý nadprůměr televizní tvorby v oblasti zábavy. __ A ty opravdu legendární výstupy zná dnes díky YouTube snad každý, jakmile se někde objeví dvojička Jiří Wimmer - Karel Černoch… tak ihned zbystřím, neb čichám kvalitní zábavu. ()

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Samotné scénky Kaisera, Lábuse a Korna byly většinou výborné, parodii na písničku "A ty se ptáš co já" a "Hodina dějepisu v roce 2000" mi přijdou přímo nadčasové. Ovšem zlatým hřebem pořadu pro mě osobně zůstanou výstupy Jiřího Wimmra s Karlem Čenrochem. Ať se nebožák Černoch učil na housle, maďarsky, jezdit na lyžích, hrát na dudy, či cokoli jiného, pokaždé mně dostával ten "sadismus" učitele Wimmra. Prodchnutí písničkami mě až tak netrápilo, Televarieté člověka už tak nějak vycvičilo... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Prvých 17. dielov vyšlo na 16 DVD v edícii Českej televízie v roku 2010 v identickej verzii okrem 15.dielu, ktorý je oproti pôvodnému dielu z priameho prenosu o štyri minúty kratší. Dôvod bol ten, že kvôli autorským právam chýba scéna, kedy Kaiser s Lábusom dabujú film Sedem statočných. (Raccoon.city)
  • Asi najznámejšou hudobnou piesňou z celej histórie tohto programu sa stala pieseň "Čau lásko". ktorú imitovali Jaroslava Hanušová a Zdeněk Srstka. Srstkovi ponúkli účinkovať v zábavnom programe, keď priamo hral na Kavčích horách zbrojnoša. Najskôr nechcel tomu veľmi veriť, lebo v tej dobe išlo o najsledovanejší program na obrazovkách ČSTV. Spievalo sa, samozrejme, na playback, ale pohybová a prejavová stránka musela byť autentická, o čom si Srstka myslel, že stačí iba otvárať ústa. Producenti sa reálne vážne obávali, aby sa Zdeněk Srstka do toho až príliš nevžil a ako bývalý zápasník svoju spevácku kolegyňu neuškrtil. (Raccoon.city)
  • Okrem 7. a 18. dielu sú všetky diely číslované aj v úvodných titulkoch programu (slovne, tzn. napr. Diel prvý). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama