Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Kouzelnické estrády prostě meli šmrnc.Scénky byly vtipné a svižné.Samozřejmě že to celé stálo na geniálním hereckém talentu Kaisera, kterému sekundoval Korn.Lábus je zde také nepřehlédnutelný.Když jsem byl malý na kouzelníka jsem se vždy hodně těšil, proto u mě převládá trocha nostalgie.Ale i tak dávám zasloužené 4* ()

bernajk 

všechny recenze uživatele

Ja jsem sice nezazil premieru. Takze to nemuzu kometovat obrazne, ale z dnesniho hlediska je to docela dobra zabava. Nejvice se mi libil Jiří Wimmer a Karel Cernoch proto davam 4* bez nich by byly jen 3*. Nelibi se mi playback. To se divim, ze se nestydeli takto zpivat. Ta konecna pisnicka neni vubec tak spatna. ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Na pár opravdu výborných scének vždy připadalo strašné množství nudné vaty, ale i tak hřejivý nadprůměr televizní tvorby v oblasti zábavy. __ A ty opravdu legendární výstupy zná dnes díky YouTube snad každý, jakmile se někde objeví dvojička Jiří Wimmer - Karel Černoch… tak ihned zbystřím, neb čichám kvalitní zábavu. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

I jako člověk, který dobu vzniku tohoto pořadu nezažil a logicky jsem tedy některé narážky a vtípky nemohl bez dodatečného vysvětlení rodičů pochopit (například komentování jednoho dílu jako narážka na "českou verzi" německého Ein Kessel Buntes), považuji Možná přijde i kouzelník za legendu české televizní tvorby. Trojice Lábus, Kaiser a Korn začátkem osmdesátých let společně s ostatními účinkujícími (namátkou Wimmer, Černoch, Srstka, Hanušová a další) zkrátka naprosto dominovala a i dodnes dokáže naprosto převálcovat kterýkoliv novodobý pokus o zábavný pořad. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako malý som sa vždy tešil, že príde aj kúzelník. Ale nikdy neprišiel. A ani nemusel, pretože o zábavu bolo postarané trojicou Lábus-Kaiser-Korn a keď sa objavil Mládek alebo Uďo, tak z toho bolo bolenie brucha aj na druhý deň. Nezabudnuteľné zostávajú Kaiserove porevolučné školské scény, to je už absolútna silvestrovská klasika. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Kúzelník naozaj nakrátko do programu prišiel až v 17.dieli, ale už do prázdneho divadla a predniesol iba jednu vetu: "Toľko rokov ma čakajú, toľko rokov ma volajú a potom kedy si človek spraví voľno, tak to nikoho nezaujíma." Starého kúzelníka stvárnil preoblečený a namaskovaný Oldřich Kaiser. (Raccoon.city)
  • Asi najznámejšou hudobnou piesňou z celej histórie tohto programu sa stala pieseň "Čau lásko". ktorú imitovali Jaroslava Hanušová a Zdeněk Srstka. Srstkovi ponúkli účinkovať v zábavnom programe, keď priamo hral na Kavčích horách zbrojnoša. Najskôr nechcel tomu veľmi veriť, lebo v tej dobe išlo o najsledovanejší program na obrazovkách ČSTV. Spievalo sa, samozrejme, na playback, ale pohybová a prejavová stránka musela byť autentická, o čom si Srstka myslel, že stačí iba otvárať ústa. Producenti sa reálne vážne obávali, aby sa Zdeněk Srstka do toho až príliš nevžil a ako bývalý zápasník svoju spevácku kolegyňu neuškrtil. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno