Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Kúzelníka som sa síce nedočkal, po revolúcii bola relácia na odstrel (aspoň stihli sparodovať ponovembrové udalosti), hudobné vsuvky a balet ČST ako doplnená vata, ale inak legenda televíznej tvorby, z ktorej úryvky sa z času na čas na dnešných televíznych obrazovkách objavia. A podľa mňa to bola vcelku dynamická alternatíva k Televarieté, ktoré ma ako malého moc nebavilo. ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Kouzelnické estrády prostě meli šmrnc.Scénky byly vtipné a svižné.Samozřejmě že to celé stálo na geniálním hereckém talentu Kaisera, kterému sekundoval Korn.Lábus je zde také nepřehlédnutelný.Když jsem byl malý na kouzelníka jsem se vždy hodně těšil, proto u mě převládá trocha nostalgie.Ale i tak dávám zasloužené 4* ()

Reklama

bernajk 

všechny recenze uživatele

Ja jsem sice nezazil premieru. Takze to nemuzu kometovat obrazne, ale z dnesniho hlediska je to docela dobra zabava. Nejvice se mi libil Jiří Wimmer a Karel Cernoch proto davam 4* bez nich by byly jen 3*. Nelibi se mi playback. To se divim, ze se nestydeli takto zpivat. Ta konecna pisnicka neni vubec tak spatna. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z klasik československé zábavy, která by rozhodně neuškodila zopakovat na nějaké té naší televizi. Alespoň by dnešní haranti viděli, čemu se říkala zábava – dneska už každý čumí na youtube, nekonečné debilní seriály a rádoby vtipné pořady uváděné Boučkem, Cibulkou, Sokolem nebo Marešem – přitom jsou to obyčejní dementi – trojka Labus, Korn a Kaiser – to byla svého času kvalita a některá čísla – scénky jsou nezapomenutelné… ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Tyhle estrády patřily za komára k vrcholu televizní zábavy, ale dnes už jsou považovány za pokleslý způsob humoru. Stačí se kouknout o Silvestru na nějakou novodobou verzi a uvidíte, jak moc je to už dnes přežité. Plně to hoví mé teorii, že humor se generaci od generace mění a co bylo směšné tehdy, není již směšné dnes (vyjma géniů - Charlie Chaplin, Vlasta Burian aj. - ale génius je vždycky nadčasový). Estrádní křepčení v Kouzelníkovi bylo samo o sobě dost pokleslé už tehdy, mnohdy připomínalo neblaze proslulý Ein Kessel Buntes, ale z nedostatku skutečně kvalitní zábavy to tehdá byla jako největší pecka. A možná taky proto, že se tam občas objevil skutečně nadaný komik (třeba Jiří Wimmer). Anebo proto, že jsme národ buranů a pořád máme radost, že do vsi zavítal cirkus, kde se budou šašci kopat do zadku. Čas trhnul oponou a není jistě pouhá náhoda, že Kaiser s Lábusem se už po roce 89 jako komici neuchytili a Jiří Korn začal provozovat ta nepojmenovatelná zvěrstva, aby se uživil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Prvých 17. dielov vyšlo na 16 DVD v edícii Českej televízie v roku 2010 v identickej verzii okrem 15.dielu, ktorý je oproti pôvodnému dielu z priameho prenosu o štyri minúty kratší. Dôvod bol ten, že kvôli autorským právam chýba scéna, kedy Kaiser s Lábusom dabujú film Sedem statočných. (Raccoon.city)
  • Začátek pořadu s úvodními titulky byl zpravidla uváděn instrumentální verzí písně „Rok, co špičku měl". Naopak konec pořadu je neodmyslitelně spjat s písní „Tak my už jdeme do finále", kterou je možné dodnes slýchat na tanečních zábavách i při různých jiných veřejných představeních. První díl však byl ukončen písní „Kéž Slunce svítí nám", v originále „Let the Sun shine" z muzikálu "Vlasy". (GASTON73)

Reklama

Reklama