Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

duklak2

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad, bohužel mnou opomíjený. Zhlédl jsem asi tak tři díly. Některé scénky mě pobavily. Lábus s Kaiserem potvrdili, že jsou zárukou legrace. Teď lituji toho, že jsem se na tento pořad více nezaměřil. Ještěže žijeme v době, kdy takovéto legendy můžeme vidět pomocí internetu. Hodnotit zatím nebudu, až budu mít více času, tak se podívám na několik dílů a doufám, že sem přibude hodně hvězdiček:-) ()

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

v dnešní době vtipných a častých estrád, už bych neměl šanci hodnotit, neb mi stačí jen zahlédnout jakoukoli taškařici tohoto ražaní a naskakují mi pupeny zvící kachnich vajec, ale tenkrát nic takového nebylo a mi si o každém díle vyprávěli ve škole. jo a taky jsem doufal, že jednou tam bude i ten kouzelník... ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

I jako člověk, který dobu vzniku tohoto pořadu nezažil a logicky jsem tedy některé narážky a vtípky nemohl bez dodatečného vysvětlení rodičů pochopit (například komentování jednoho dílu jako narážka na "českou verzi" německého Ein Kessel Buntes), považuji Možná přijde i kouzelník za legendu české televizní tvorby. Trojice Lábus, Kaiser a Korn začátkem osmdesátých let společně s ostatními účinkujícími (namátkou Wimmer, Černoch, Srstka, Hanušová a další) zkrátka naprosto dominovala a i dodnes dokáže naprosto převálcovat kterýkoliv novodobý pokus o zábavný pořad. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moji nejoblínější herci a komici z 80, ale i z 90.let Jiří Lábus a Oldřich Kaiser a jejich nezapomenutelné scénky doplňované hudebním doprovodem často parodicky na aktuální písně té doby. V 90.letech jsem ještě poslouchal na rádiu Golem jejich nekonečný seriál Rodinka aneb Byli jsme a budem o rodině Tlučhořových s nezapomenutelným trochu úchylným básníkem Mirko Hýlem. Za mě 100% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z klasik československé zábavy, která by rozhodně neuškodila zopakovat na nějaké té naší televizi. Alespoň by dnešní haranti viděli, čemu se říkala zábava – dneska už každý čumí na youtube, nekonečné debilní seriály a rádoby vtipné pořady uváděné Boučkem, Cibulkou, Sokolem nebo Marešem – přitom jsou to obyčejní dementi – trojka Labus, Korn a Kaiser – to byla svého času kvalita a některá čísla – scénky jsou nezapomenutelné… ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Jiří Lábus spomína, ako oklamali vtedajších cenzorov: „Napríklad moja postava sa volala Autor, ale išlo vlastne o cenzora, čiže o taký ten všadeprítomný boľševický dozor. Lenže to sme v tom čase nesmeli ani vysloviť. Ale diváci to samozrejme pochopili, a tým im bol ten program bližší.“  (Raccoon.city)
  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)
  • Názov tohto zábavného programu sa zrodil v hlave hudobníka, dramaturga a režiséra Františka Poláka. Keď ešte ako muzikant hral s kapelou na jednej vidieckej zábave. Inšpiroval ho jeden pútač, ktorý slúžil ako pozvánka na dedinskú zábavu, kde bolo napísané: hody, krvavnice, jaternice, umelci z Prahy a končilo to a Možno príde aj kúzelník. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama