Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tak už jdeme do finále a poslední tóny zní, to vše se chystá spousty dní. Kdo tu byl jednou, příště se vrátí s naší partou rozehranou nashledanou..." K tomu, co píše kolega Tosim: písničky reálného Československa se mi taky vesměs hnusí, ale to se týká spíš pořadu Abeceda. V MPIK je totiž každá jednotlivá píseň parodována nebo zvrácena ad absurdum (jistě si všichni vzpomínáme na "A ty se ptáš co já?" Jaroslavy Hanušové). Ale hlavně - tenhle cyklus přímo přetéká mystifikacemi a ty já miluju. Věřili byste, že znám jednu paní, která si dodnes myslí, že Miloš Kopecký měl identického dvojníka pana Bílka? A jednou před lety jsem si v novinách přečetl článek, jehož autor si skutečně myslel, že J. Hanušová je Lábusova manželka. :-) Jinak ještě musím pochválit předčasně zesnulého Jiřího Wimmera a neuvěřitelného Jaroslava Čejku. Ti se tady taky pěkně vyřádili. 90 % ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Za režijním pultem se, především zpočátku, vystřídali prakticky všichni režiséři tehdejší TV zábavy: Alexej Nosek, Jiří Adamec, Josef Vondráček, Zdeněk Podskalský. Ten se pak v druhé polovině natočených dílů stal kmenovým režisérem. Zábavný estrádní pořad mě zaujal už tím, že jeho jednotlivé díly byly číslovány a měly i svůj název ("Tak tohle jsme nečekali", "Takhle jsme to nemysleli", "Pomeranč", "Karneval v Riu v Táboře" apod.). Stopáž i kvalita jednotlivých dílů byla kolísající, ale prakticky v každém dílu bylo několik scének, které zlidověly. Něco víc, než jen obyčejná estráda. Škoda, že dnes už nic takového není k vidění. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobré a vcelku vydařené, ale jen když tam byl Kaiser & Lábus. Jenže nebyli tam sami a netočilo se všechno kolem téhle dvojky, ale vystřídala se tam také celá řada tehdy populárních bavičů z řad herců a zpěváků, a ti už mě nijak zvláště nepobavili. Legendární výstupy obstarali především Wimmer s Černochem.Taky tam byly trapnosti, které zase nijak směšné nebyly, protože každý nápad nepřekypoval humorem, jako třeba když z Mládka dělali humorného vypravěče anekdot. Neměl zrovna nějaký zvláštní talent podat vtip, ale jeho neherectví ho vlastně do jisté míry proslavilo. A pak celá řada zpěváků, a estrádních vystoupení, kdy něco bylo lepší, a něco bez odezvy. Postupně také docházela invence, přišel nakonec slibovaný kouzelník, změnil se režim, po pádu režimu se odvysílalo jen pár nových dílů bez větší nápaditosti a zlehka provokující zábavný pořad zůstal už jen v archívech televizní zábavy. 60% ()

bernajk 

všechny recenze uživatele

Ja jsem sice nezazil premieru. Takze to nemuzu kometovat obrazne, ale z dnesniho hlediska je to docela dobra zabava. Nejvice se mi libil Jiří Wimmer a Karel Cernoch proto davam 4* bez nich by byly jen 3*. Nelibi se mi playback. To se divim, ze se nestydeli takto zpivat. Ta konecna pisnicka neni vubec tak spatna. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Společně se Silvestry Vladimíra Menšíka vrchol socialistické zábavní tvorby u nás. A když říkám vrchol, myslím to v dobrém. Ještě dodnes se bavíme scénkami, jako Čulibrk, Gumičky, Hodina dějepisu v roce.... či Výuka maďarštiny a skvělá recitovaná Ostrava. Ne náhodou tyhle scénky sledují i dnes lidé na YouTube jako šílení. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Okrem 7. a 18. dielu sú všetky diely číslované aj v úvodných titulkoch programu (slovne, tzn. napr. Diel prvý). (Raccoon.city)
  • Medzi najčastejších hosťov programu patrili vystúpenie Karla Černocha a Jiřího Wimmera. Wimmer väčšinou predstavoval učiteľa pre nechápavého a nešikovného Černocha. Z celkových 18.dielov (1983 - 2000) vystupovali so svojimi scénkami až v 10 dieloch. Dokonca vyšiel aj samostatný výber scénok na DVD s názvom Legendární scénky 1 - Jiří Wimmer, na ktorom sa objavuje aj jedna podobná scénka z programu Šance. Ide o kompletný zoznam scénok z programu Možno príde aj kúzelník doplnený o jeden skeč z programu Šance. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama