Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (254)

Kanibal 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou "podivné" - to je hlavní myšlenka, která mě napadla při shlédnutí NNKMP20L. Těžko si dokážu představit, jak všichni ti lidičkové za těch dvacet let vyrostli právě takto. Manželé Sovovi jsou mafiánští bossové, Blažej je i po dvaceti letech stejně kontroverzní primář, ze řidiče sanitky Jaromíra Hanzlíka se stal starosta Boru atd. Seriál je vláčný, všem postavám vše trvá zoufale dlouho. Tohle se nepovedlo. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tady jde krásně vidět, že když už se něco dělá, má se to udělat hned a ne to pořád oddalovat a oddalovat. Tak vznikl seriál, který v roce 2003 řešil otázky alespoň deset let staré. Působilo to všelijak, ale ne rozhodně tak, že by mě to přikovalo k televizi a hltal každou další epizodu se slovy, jak je seriál dnešní. Vztah naivního chlapce na počátku podnikatelského boomu s vykutálenou cikánkou jako ožehavé téma do roku 2003 rozhodně nepatří! Tady to soudruzi opět malinko přešvihli. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

S tímhle seriálem mám vážně problém. Tuhle Nemocnici jsem viděl několikrát a moje hodnocení osciluje, vidím a cítím prachy, zosobněné jakýmsi dr. Borkem Severou, scénáristickou křeč, technické nedotaženosti a celkovou zbytečnost, na straně druhé ale sem tam nějaký ten příjemný detail, který si užívám. Jediné, co bez výhrad zbožňuju, je herecký tandem Tomáš Töpfer & Barbora Hrzánová, i mladá generace herců není špatná - obzvlášť Zuzana Dřízhalová. Ale celkový dojem jednohubky s prošlou záruční lhůtou se stejně zbavit nemůžu. A zároveň mi to jako celek už nějak přestává vadit. Další český seriál, no. Tedy, takhle rozpolcený jsem nebyl už dlouho. V porovnáním s tímto je "stará" Nemocnice OPRAVDU umělecké dílo. Kdyby se jednalo o řadový doktorský seriál, člověk by se s nedostatky smířil, ale takhle... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Nemocnice na kraji města Jaroslava Dietla byla parádní záležitostí. To, že jakékoli nové pokračování bez tohoto mistra československých seriálů bude jiné či slabší, jsme věděli nebo alespoň tušili. Když jsem poprvé viděl první díl této "nové" nemocnice, byl jsem zklamaný a nudil jsem se. Pak mě ale seriál vtáhl do děje. Byl jsem, asi jako všichni, zvědavý na to, co se s postavami jako Blažej, Cvach nebo Sova dělo dál. Jen mě zamrzel fakt, že se zde neobjevil Oldřich Kaiser ( Nové osudy to napravily, díky ). Velmi mne také potěšila dvojice Töpfer - Hrzánová, vždy když přišli na scénu, bavil jsem se. Jen mě trošku zamrzelo, co udělali se sestrou Huňkovou a jejím manželem. Nicméně Janžurová tu měla také pěkné vtipné momenty, ale ta její postava ztratila energii a elán, škoda. Ještě více jsem si díky tomuto pokračování zamiloval postavu doktora Sovy mladšího. Ladislav Frej je prostě báječný, alkoholika, co má absťák, zahrál dle mého soudu dokonale, věřil jsem mu každé gesto, slovo... Přiznám se, že mne poněkud nudily osudy dětí hlavních postav, ať už to byly ratolesti Blažejovy, Králové nebo Huňkové. Nesouhlasím s tím, že by toto pokračování byl až takový "průser". Rád se k němu občas vracím. ()

pfa odpad!

všechny recenze uživatele

Strašný! Strašný! No, alespoň jednu zásluhu to má - zde je vidět nedoceněná kvalita původní Dietlovi Nemocnice! Prostě nemáte na to, a nejste schopni realizovat nějaký dobrý námět, scénář, natož pak vůbec nějaký celý výsledek. V tomto případě seriál! Vtáhli jste něco vyjímečného a naprosto nekomerčního jako byla "Nemocnice" do světa nenápaditých, naprosto "neprofesionálních" výtvorů a komerčních sra_ek typu Nova. Ach! ()

Galerie (151)

Zajímavosti (10)

  • Role Hany Maciuchové se v této série jmenuje Milada, v první sérii však ztvárnila Alenu. (hermiona)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)

Reklama

Reklama