Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (110)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Máma dycky říkala ´né každý Towne je Chinatown´:D. A né každé krimi musí být o akci. Tim nejlepším scénářem všech dob si Towne trochu zavařil. Člověk pak chtě nechtě srovnává. A po pravdě, všechno je horší než Chinatown. I Tequila Sunrise a to má nádhernou kameru, ještě hezčí Michelle a pohodovou atmošku. Jen ten scénář je takový, bezkrevný. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opět nostalgie jak bejk a tomu odpovídá i hodnocení. Z hlediska akce je to mírná nasládlá slabota, ostatní pasuje tak akorát. Příběh nic moc, celkově příjemné k navození vzpomínek a uvědomění si běhu času, který je neúprosný ke všemu. Po jedné hvězdě každému z modrooček, alespoň tady se na dvě hoďky zastavil čas tím lepším směrem. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný thriller s výborným obsadením, dobrým soundtrackom. Po tomto všetkom troška zaostáva samotný príbeh, ktorý je nedomyslený a z môjho pohľadu sa dej začína od prostriedku. Melovi Gibsonovi som úplne v jeho úlohe uverila. Michelle Pfeifferová bola veľmi dobrá voľba, lebo táto rola jej sadla dokonale. Kurt Russel si však nedomyslel svoju postavu a veľmi ma hnevalo ako tam celý čas pobehoval ako najdôležitejšia postava. Z tohto dôvodu 70% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Vysluněná krimi s milostným trojúhelníkem Gibson - Pfeiffer - Russell. Celý film jdou policajti s Russellem po bývalém obchodníkovi s drogami -Gibson, který už nekšeftuje. Vše se změní s příchodem Carlose...Film si jede v pomalém tempu od začátku až do konce. Budu shovívavý a dám tomu tři hvězdy, i když to je tak na 2,5* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z pěti výrazných amerických herců měli v době natáčení hned čtyři z nich fakticky status hvězdy a byli na vrcholu své popularity. Přesto se podíleli, jak už to v hereckém životě bývá, na výrobě beznadějně průměrného filmu, který by ode mě mohl dostat přívlastek mdlý a nevýrazný. Mel Gibson i Kurt Russel patřili k hvězdám akčních filmů, ale tenhle případ je z jiného soudku. Snímek si hraje na psychologické kriminální drama, jenže je moc upovídaný, režie je mdlá a scénář, který si pohrává s fenoménem těžce zkoušeného kamarádství, je jen průměrný, takže je tu příliš mnoho minusů na to, aby to zachránilo několik hereckých legend. Mohl bych dát slabší 3*, ale etická stránka filmu mi nesedí. Až vám poleze nesympatický kolega na nervy, střelte ho klidně do zad tak jako kriminalista v podání Kurta Russella, a dejte tak přednost kamarádství s charismatickým kriminálníkem... Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Agenta  Maguire (J.T. Walsh) nosí hodinky značky Rolex Submariner a detektív Nicholas (Kurt Russell) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)
  • V kinách sa spolu s filmom premietal aj trailer na snímku Batman (1989). Fanúšikovia boli z toho tak nadšení, že niektorí si kúpili lístok na film iba kvôli tomu, aby mohli vzhliadnuť trailer na Batmana. (m.a.t.o.)
  • Snímku mala pôvodne produkovať spoločnosť Warner Bros. s rozpočtom 33 miliónov dolárov. Keď od produkcie odstúpila a z projektu sa stal nezávislý film a rozpočet klesol o 10 miliónov dolárov. Napriek tomu sa v tom čase jednalo o najdrahší nezávisle produkovaný film. Producent Thom Mount zdôvodnil odstúpenie spoločnosti Warner Bros. od financovania filmu s tým, že Warnerom sa nepozdával scenár, ktorý vykresľoval policajtov v zlom svetle a zároveň hlavnou postavou bol bývalý drogový díler. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Reklama

Reklama