Reklama

Reklama

Vítejte na starém dobrém divokém západě, který všichni milují! Horizont: Americká sága se odehrává během americké občanské války v 60. letech 19. století a představuje předválečné i poválečné období. Celovečerní film zavede diváka na emotivní cestu, na které zažije rozkvět Ameriky očima rodin, přátel i nepřátel. (Vertigo International)

Diskuze

BioRaj

BioRaj (hodnocení, recenze)

Hanzek

jjjj bohužel, moc jsem právě Kevinovi fandil a přál jsem mu to. Film je hlavně o pocitu z obrazu , proto taky vznikl ( samo to ostatní je taky důležitý :-) ).   Je dokázané, že formát 2,35 : 1 je pro oči nejpřirozenější a ty vyšlou mozku signály ( prosím ne Fialové ) a ten si potom jenom chrochtá. Prostě pokud někdo chce mít velkofilm , který se má zapsat do kinematografie je potřeba začít správným formátem.  A už dost o formátu, nechci být za protivu :-). 

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

BioRaj

Pochybuji, že tohle průměrný divák řeší :-) 

Spíš bych to viděl na nezajímavé téma, slabou reklamní kampaň, délku a cenu vstupenek + zrovna letos kinaři mají obrovské sucho, filmům i těm dobrým se moc nedaří. 

BioRaj

BioRaj (hodnocení, recenze)

Hanzek

No mě to popravdě zkazilo celý film , asi jsem staromilec , ale u těchto výpravných filmů opravdu očekávám 2,35 :1 . V tomhle formátu bylo natočeno nespočet legendárních westernů a právě jsem překvapený, že toho Kevin nevyužil. Myslím si , že to bude i jedna z těch věcí co tuhle ságu pohřbí ještě než půjde celá do kin . 

na příspěvěk reagoval Merengues9, Hanzek

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

BioRaj

Osobně mi 2.35:1 nevyhovuje v kinech (která už nenavštěvuji) ani v TV, a když kápnu na nějaký snímek v tomto formátu, tak si ho před tím, než ho pošlu na obrazovku telky v PC oříznu. 

Já vím, prasárna. Asi jako řízek s hranolkama a tatarkou...  😖

na příspěvěk reagoval BioRaj

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

BioRaj

Zřejmě proto, že 1.85:1 je v USA nejrozšířenějším standartem promítací plochy a v televizích, které mají v drtivé většině po celém světě 16:9 nedojde k tak obrovskému nárůstu nevyužité plochy obrazovky, jak by tomu bylo při formátu 2.35:1.

Uživatel Hanzek smazal svůj příspěvek.

BioRaj

BioRaj (hodnocení, recenze)

Mohl by mně prosím někdo vysvětlit, proč film je v 16 : 9  ? U takového westernu bych očekával širokoúhlý formát .

na příspěvěk reagoval Hanzek, Hanzek

Uživatel BioRaj smazal svůj příspěvek.

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

luka4615

Ještě bych tak půl roku až rok počkal, až se celkové číslo ustálí, ale zatím to vypadá, že Kevin svým zdejším (i globálním) rádoby fanouškům nasral do těch jejich nevymáchaných, ubulených a ukřivděných držek a zvolil kvalitu místo kvantity.  😊

Uživatel SkillJam smazal svůj příspěvek.

Hanzek

Hanzek (hodnocení, recenze)

Jste jako ti blbečci, co si vydupali návrat Bobbyho v Dallasu. Seriáloví závisláci, trapáci bez vlastního života... 🤣

na příspěvěk reagoval ANALYZATOR

ANALYZATOR

ANALYZATOR (hodnocení, recenze)

Vikess

Dík za odkaz. Vypadá to jako dobře promyšlená a nachystaná odpověď. No aby ne, když na ni měl tolik času. Spíš využil příležitosti a hodil jim do toho vidle. Tak jako tak mu to hraje do karet. Teoreticky by mohla být ještě další /6. or 7. jak se to vezme/ sérka. Diváci namlsaní  a plní absťáku po Yellowstonu se vrhnou na Horizont a on si pak v klídku dojede konec YS.

ANALYZATOR

ANALYZATOR (hodnocení, recenze)

Očividně se chce sklouznout na popularitě Yellowstonu a namlsaným fanouškům předhodí nejdřív tenhle svůj masterpiece. Jde o jeho chladnou kalkulaci. By mě zajímalo, co se stalo, že se do toho pustil až teď. Určitě o tom musel přemýšlet už několik let. Pochopil bych ve druhé/třetí sérii, že by se trhnul, ale v půlce poslední? Ho někdo nasral.

na příspěvěk reagoval Vikess

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Podle fotky jsem nejdřív myslel že je to film o Franku Zappovi :)

reich

reich (hodnocení, recenze)

Merengues9

Nechápu, proč lidi a fanoušci čekají, že jim bude plnit každý přání... Je jeho svobodná volba, že chce natočit western a dát si pauzu... Smiř se s tím. 

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

reich

To je samozřejmě úplně irelevantní jestli se ti Yellowstone líbí nebo ne. I kdyby ten seriál byl jen průměrný (což není) tak pořád má velkou sledovanost a je od Costnera pěkná sviňárna, že na fanoušky, kolegy a celý štáb tak sere. 

na příspěvěk reagoval mm13, ANALYZATOR, Hanzek, reich

reich

reich (hodnocení, recenze)

Hanzek

Je to western, v USA je tento konflikt známý a velice oblíbený, proto se ho Costner chopil a výtečně ztvárnil starého Hatfielda. Podle mě a je to jenom můj názor, ale on podle mě počítal s tím, že Yellownstone bude mnohem kratší projekt a tak potřeboval od něj pauzu... Já Yellowstone viděl, ne celý, není to špatný, ale velký zázrak to taky není... 

na příspěvěk reagoval Merengues9

Související novinky

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

Costnerův western propadl, pokračování se odkládá

11.07.2024

Je hezké, když si slavní auteuři plní vlastní filmové sny. Takový snímek vždy provází zarputilé odhodlání, s nímž tvůrci převádějí film na plátno, což si ve většině případů rozhodně zaslouží obdiv.… (více)

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

Zlatá palma festivalu v Cannes zná svého vítěze

25.05.2024

Večer v sobotu 25. května proběhl ceremoniál slavnostního zakončení 77. ročníku prestižního mezinárodního Filmového festivalu v Cannes. Na prosluněné francouzské riviéře tak skončil dvanáctidenní… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Reklama

Reklama