Reklama

Reklama

Kathy (Jodie Comer) je tvrdohlavá holka, která si nikým nenechá kecat do života a je dost svobodomyslná i na poměry Ameriky přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století. Když v baru, do kterého slušné holky nechodí, narazí na mladého motorkáře Bennyho (Austin Butler), jenž má podobnou krevní skupinu, okamžitě to mezi nimi začne jiskřit. Benny je členem motorkářské party „Vandals“, neformálního seskupení milovníků bezstarostné jízdy, vedeného majitelem baru Johnnym (Tom Hardy). Chuť svobody je nakažlivá a brzy jí podlehne i Kathy. Jako bystrá holka si ale začne všímat i negativních věcí, které růst motorkářského gangu provázejí – čím dál násilnější boje s konkurencí, střety s policí a nelegální aktivity, které zajišťují organizaci příjmy a udržují ji v chodu. Protože Kathy Bennyho miluje, nechce, aby skončil v base nebo s kulkou v těle, a snaží se pro něj najít únikovou cestu z gangu. Je otázkou, jestli taková cesta vůbec existuje, a pokud ano, jestli se po ní Benny vůbec chce vydat. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 7

Recenze (92)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Jeff Nichols natočil sociální exkurz do motorkářského klubu a představil dívákovi skrze retrospektivní vyprávění manželky jednoho z motorkářů, veškeré těžkosti, radosti a povinnosti, plynoucí z členství ve společenství obdobně smýšlejících jedinců. Hlavním tématem snímku je problematika generační diverzity, které každý z nás v průběhu života čelí nespočetněkrát. V tom je společně s vymazleným scénářem, kdy je každá jedna scéna pro příběh a vývoj postav významná, tou největší zbraní snímku. Stejně pozitivně vnímám i výkony hereckého tria Austin Butler v roli Bennyho, Tom Hardy v roli Johnnyho, Jodie Comer v roli Kathy. Naopak nejslabším aspektem filmu je paradoxně jeho vizuál. Motorkáři se odehrávají na přelomu 60. a 70. let 20. století a je použita supermoderní kamera z 21. století, prostá jakéhokoli filmového zrna v retro duchu, tím film významně trpí na důvěryhodnosti a samotném diváckém prožitku. Závěrečný dovětek, že ženy ve vztazích vždy dosáhnou svého, jsou velice pravdivou třešničkou na tomhle chutném filmovém dortíku, který si ode mě vysloužil poctivé tři hvězdy. 🙂 (19.06.2024) ()

Mysa 

všechny recenze uživatele

Upřímně, film je pro mě zklamáním. O špatný film se rozhodně nejedná, ale potenciál měl velký. Je to smutné, protože první polovina je neskutečně dravá, svižná a rychle utíká. Slyšíte jednu hitovku za druhou, sledujete herce, kteří jsou v jejich rolích famózní a pomalu ale jistě vám jednotlivé postavy přirůstají k srdci. Vypadá to, že se nemůže nic pokazit, jenže pak přijde bouračka ve formě druhé poloviny. Zde jakoby film zařadil jedničku a začalo mu docházet palivo, protože se tempo z elánem nabité první poloviny promění na pomalu vlečící se snůšku dialogů, kde na sebe polovinu času jen postavy bezeslov hledí. Něco se sem tam přihodí, ale všechno jakoby vyšumí a vy z toho nic nemáte. A pak to jednoduše skončí, toť vše. Je to neskutečná škoda, protože z 1. poloviny jde cítit naprosto skvělý film, ale přeci jenom, pocity, které ve vás vyvolá konec, je to, co si odnášíte z kina. V tomhle případě je to holé nic, žádné emoce a když už nějaké, tak jen ty negativní. Stále ale raději podpořím originální snímky jako je tento než pásové výrobky multimiliardových společností, byť jsou někdy trochu mimo, což je případ motorkářů. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

The Bikeriders jedou na vlně nostalgie. Obsazení je rozhodně trendy, příběh působí jen jako výplň mezi fotkami Dannyho Lyona. Není úplně podstatné, že v šedesátkách působila inspirace The Wild One už poněkud archaicky. Důležité je, že tradice Easy Rides pokračuje. #čsfdprojekce ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Působivě vystavěný a na atmosféře stojící retro film, jenž má původ v literárně-fotografické publikaci mapující životní styl členů skutečného motorkářského gangu na přelomu 60. a 70. let. Ta je v příběhu tematizována skrze postavu jejího autora (fotografa-reportéra), jehož zvídavé zpovídání hlavní hrdinky (manželky jednoho z motorkářů) tvoří rámec filmu a udává jeho rytmus. Skrze tyto dva pozorovatele jsme postupně seznamováni se členy a pravidly gangu, s jejichž představou o rebelství a svobodě jdoucí ruku v ruce s chronickým povalečstvím, vagabundstvím a vandalismem by jinak bylo těžké souznít. Ve druhé polovině meandrovitého vyprávění, jehož řídký děj udává kromě ústřední romantické linie čistě jen studie vztahů mezi jednotlivými motorkáři, postav v gangu přibývá. Ty se ale expozice již nedočkají, příběh je záměrně staví do pozice anonymních nežádoucích narušitelů, kteří ve finále přispějí k úpadku zlaté éry motorkářství. Spolu s tím se mění i tón filmu, kdy zprvu úsměvné epizodky a volnomyšlenkářské požitkářství nahrazují tragické zvraty a melancholie odrážející příznaky doby, zejména traumata a zážitky spojené s válkou ve Vietnamu. Přinejmenším Tom Hardy, Jodie Comer, Austin Butler a Michael Shannon jsou vyloženě k sežrání, nejen díky svým výkonům a postavám, ale i pro své nonšalantní vystupování, styl mluvy a v některých případech i atypický vzhled. ()

salisbury 

všechny recenze uživatele

S velkým burácením vjíždějí do kin Motorkáři v režii Jeffa Nicholse a kinosál je v mžiku přeplněn hřmotným zvukem motorových bajků s dvěmi pneumatikami dráždící svým dotekem zemský povrch. Tom Hardy je po dlouhé době opět v hereckém sedle a navíc v roli, která mu nadmíru sedne, evidentně si potřeboval na chvíli oddechnout od jiu-jitsu, ve kterém v nefilmovém světě kraluje. Austin Butler po snímku Elvis sundal z loken černou barvu a stal se z něho motorkář tělem i duší. Michael Shannon je jako vždy skvělým dílkem doplňující filmovou skládačku. Kdo má rád motorky, 60.-70.léta, stylovou dobovou muziku, motogangový příběh inspirovaný skutečným životem klubových motorkářů si určitě přijde na své. Film má nějakou tu díru v galuskovém plášti, ale ve výsledku je to fajn podívaná. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Motorkársky gang, ktorý inšpiroval film, stále existuje a je rivalom legendárnych Hell's Angels. (Arsenal83)
  • Televízne reklamy odstránili cigaretu, ktorú postava Toma Hardyho fajčí v scéne, kde hovorí svojmu kolegovi motorkárovi, aby podpálil bar, aby sa tým nepropagovalo fajčenie. (Arsenal83)
  • Pôvodná marketingová kampaň orientovaná na Jodie Comer bola zmenená tak, aby sa zamerala na Butlera a Hardyho, pretože sa ukázalo, že publikum bude s výraznou prevahou mužské. (Arsenal83)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno