Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (164)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, ale budu kritický. Film je podle životního příběhu skutečného profesora na vysoké škole, který v utajení pracoval pro policii jako falešný nájemný zabiják a kterého práce dostala do vězení šest desítek objednávatelů vraždy. Toto vše je zajímavé a super. Ale (SPOILERY AKO SVIŇA AŽ DO KONCE!!!): V okamžiku, kdy tvůrci film vylepší krásnou klientkou (ve skutečnosti ji doopravdy od úmyslu odradil, ale vztah s ní neměl), začne příběh skřípat. Paradoxně mi vůbec nevadí, že je v žánru na ČSFD uvedeno "Akční / Komedie", ani jedno není pravda a nejvíc by sedlo označení "Psychologické". Psychologie je totiž ve filmu dost super a pokud něco vyzdvihuji, pak Glena Powela, který ji v roli falešného zabijáka bohatě využil. Jenže pak se objevila Adria Arjona a s ní přišlo dilema. Já jí totiž v mnoha chvílích jako ženě nevěřil. Nemyslím, že byla náhoda, že její manžel uzavřel životní pojistku. Ona manipuluje. Trénuje střelbu, zjišťuje, kam trefit, náhodou vezme svého přítele na místo, kam chodí její manžel, následně manžela zastřelí a Glen Powel ji zachrání, ještě kvůli ní spáchá vraždu a žijí spolu i s novými malými dětmi šťastně, dokud neumřou. Jako vážně - vy bystě někdo šli s takovou ženou? Bez ohledu na vzhled - ruce od ní pryč! Manipuluje, domnívá se, že sbalila nájemného vraha, používá ho jako štít - a láska na konci vše převálcuje? S takovou bych si dlouhodobě nebyl jist vlastním životem!!! Za černý, žulový náhrobek sex doopravdy nestojí!!! (teda, leda byste věděli, že to je poslední příležitost k sexu ve vašem životě) Takže tak. Dávám 4 hvězdy, protože se jedná o film, který má potenciál rozproudit diskusi, je dobře zahrán, za průměr bych ho neoznačil a ano, Adria Arjona doopravdy zajímavě jedná a vypadá. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater natočil velmi neortodoxní romantickou akční komedii, v níž jsou opěvovány sexuální energií nabité záporné postavy (Glen Powell v roli Garyho, Adria Arjona v roli Madison) a divák je na základě tohoto povrchního živočišného pudu adoruje. Napomáhá tomu taktéž fakt, že charakterově správné a férové postavy jsou zde vykresleny dosti neschopně a hloupě. Příběh je sám o sobě velmi prostý a přímočarý. Je velká škoda, že tvůrci v závěru nevyužili udičku na "double twist", který by Vraha naoko posunul o level výš. Takto zůstáváme u průměrného, lehce lascivního, feeling good filmu, kde zlo zvítězí nad dobrem. Tři hvězdy. 🙂 (17.06.2024) ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohraný true-based príbeh, na čele s Glenom Powelom, ktorý si svoju rolu užíva naplno a ukazuje tú časť jeho hereckého repertoáru, ktorú sme ešte nevideli. Dialógy podobne ako aj scény miestami sú viac predpovedateľné akými by mali byť, ale servírované takým Linklaterovským štýlom, ktorý je akceptovateľný. Chémia medzi Powelom a Arjonou je miestami omnoho lepšia, ako v prípade so Sydney Sweeney. Škoda za ten urýchlený a pomerne dosť nevypracovaný záver, ktorý výsledok u mňa znižuje na silnú trojku. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Režisér Richard Linklater je žánrový chameleon. Linklater dokáže natočit skoro cokoliv, co chce. Animovaný film pro děti, animovaný psychedelický film pro dospělé, svěží komedii o dospívání, nebo nejlepší vztahovou trilogii jaká vznikla. A teď si natočil oddychovou komedii o falešném nájemném zabijákovi. S námětem a se scénářem Linklaterovi pomáhal Glen Powell a jejich scénář mi hodně sedl a užil jsem jeho zábavnost a jistou svěžest. Slovo "svěží" nejlépe vystihuje celý film. Vrah naoko je svěží a zábavný film, který je mnohem chytřejší a promyšlenější, než se na první pohled zda. Powell a Linklater si moc hezky vyhráli se scénářem, a jejich dialogy jsou povedené a parádně fungují. Co se týče režie, tak Linklater nepředvádí nic okázalého nebo přelomového, ale to v tomto případě vůbec nevadí, protože to ani nebyl účel. Linklater si chtěl natočit zábavnou romantickou komedii s netradiční zápletkou a to se mu parádně povedlo. A je super, že i když film nese název Vrah naoko, tak vůbec nevadí, že ve filmu nejsou akční scény nebo okázalé vraždy. Glen Powell má krásně rozjetou kariéru. Neztratil se v druhém Top Gunu, letos diváky pobavil v komedii S tebou nikdy, a za pár týdnu bude pozorovat tornáda v novém Twisteru. A teď ve Vrahu naoko ukázal, že není jen hezká tvářička s vypracovanou postavou, ale že umí moc dobře psát, a když je potřeba, tak umí skvěle hrát. Powell je v této roli parádní a krade si každou scénu pro sebe. Je krásné sledovat, jak Powell během filmu mění identity a každou pojme psychologicky a vzhledově jinak. Díky tomu se Powell může utrhnout ze řetězu, a místy tlačit na pilu a přehrávat. A pak přijde další scéna, kdy je zas úplně jiný, obyčejný, nezapamatovatelný. Powell tuhle roli zvládl moc dobře a já si jeho výkon užil. Adria Arjona předvedla krásný výkon. Arjona je v této roli neskutečně sexy (scéna, kde předvádí letušku zvedá tepovou frekvenci), ale taky má vynikající chemii s Powellem. Jejich společné scény mají náboj, jsou sexy, jsou zábavné a hlavně jsou perfektně natočené. Arjoně tahle role sedla. Ve vedlejší rolích mě bavil Autin Amelio, který krásně přehrává a seriálová matadorka Retta. Film mi opravdu hodně moc sedl a dobře jsem se u něho bavil a dost jsem si užíval, jak je natočený a odvyprávěný. Jediný zápor, který na filmu vidím je ten, že mi zde chyběla jedna nebo dvě úderné scény, případně nějaké dramatičtější vyústění. Ale to jsou ve výsledku opravdu jen malé drobnosti, na jinak povedeném a dobrém filmu. Z textu jste určitě poznali, že mi film hodně sedl, a že jsem z něho dost nadšený. Linklater s Powellem mi naservírovali dobrý a zábavný film, který je zajímavější a chytřejší, než jsem si po traileru myslel. Je to svěží a povedená podívaná, co dobře šlape a dokáže velmi hezky pobavit. Vrah naoko se hodně povedl, takže mu určitě dejte šanci. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Úplně jiný Linklater, než by možná kdokoliv čekal, ale zároveň ten jeho rukopis je zde stále značně čitelný. Už od prvního dialogu jsem měla tušení, že tenhle film mi sedne a tak se i stalo. V poslední době to vypadá, že jsme možná v éře renesance romantických komedií a tohle je přesně takový svěží a netradiční pohled na tento žánr. Bavilo mě to, Linklater je navíc výborný scénárista, takže všechny dialogy mají spád a jsou dobře vypointované. Herci taky super. Ideální film na odpočinkový večer. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (12)

  • Skutočný Gary Johnson, ktorého príbehom je film inšpirovaný, zomrel predčasne počas výroby filmu a nikdy ho nevidel. Režisér Richard Linklater s ním hovoril iba telefonicky a osobne sa s ním nestretol. (m.a.t.o.)
  • Vo filme je Gary Johnson (Glen Powell) rozvedený - v skutočnosti bol Johnson trikrát rozvedený a podľa Texas Monthly bol väčšinou tichým samotárom, ktorý si užíval svoje mačky a čítal knihy od známych filozofov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama