Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (168)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Hit Man že je akčný film? Pardón, ale nijakú akciu som nepostrehla. Teda nie žeby ma Hit Man nebavil, bavilo ma filozofovanie a humor a úplne najviac Glen Powell, ten tu bol fakt dobrý, ešte asi nikde ma tak nebavil :-). Naoko vyzerá byť tento film tak trochu sofistikovaný, no v skutočnosti je veeeeľmi predvídateľný, takže namiesto pôvodne zmýšľaných 4* dávam len tri a aby bolo jasné, hlavnej dvojici som vôbec nefandila, za to tiež strhávam body, aj celkovo za ten koniec. Ale nudiť to nenudí, má to dobré tempo, no len slabší scenár, ktorý aspoň u mňa nezafungoval tak, ako som dúfala. 65%. [Pozn. pre mňa: Hit Man sa premietal aj na IFFMH 2023 plus ešte malé info v pozn. pre mňa]. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už od prvých momentov na univerzite je jasné, že Linklater sa nezmenil. To, čo nasleduje, je ale o niečo menej filozofické ako obvykle (ale stále sa "melie a melie", takže žiaden strach), hlavne však ide o oveľa divácky prístupnejší film, než väčšina autorových diel. Keďže som očakával predsa len niečo iné a na film som sa naladil až v jeho druhej polovici, bude nevyhnutné druhé pozretie. Z ústrednej dvojky som hotový nebol, Glen Powell mi príliš nesadol a osobne mám dojem, že by som si Hit Mana viac užil v rotoskopickej podobe. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, ale budu kritický. Film je podle životního příběhu skutečného profesora na vysoké škole, který v utajení pracoval pro policii jako falešný nájemný zabiják a kterého práce dostala do vězení šest desítek objednávatelů vraždy. Toto vše je zajímavé a super. Ale (SPOILERY AKO SVIŇA AŽ DO KONCE!!!): V okamžiku, kdy tvůrci film vylepší krásnou klientkou (ve skutečnosti ji doopravdy od úmyslu odradil, ale vztah s ní neměl), začne příběh skřípat. Paradoxně mi vůbec nevadí, že je v žánru na ČSFD uvedeno "Akční / Komedie", ani jedno není pravda a nejvíc by sedlo označení "Psychologické". Psychologie je totiž ve filmu dost super a pokud něco vyzdvihuji, pak Glena Powela, který ji v roli falešného zabijáka bohatě využil. Jenže pak se objevila Adria Arjona a s ní přišlo dilema. Já jí totiž v mnoha chvílích jako ženě nevěřil. Nemyslím, že byla náhoda, že její manžel uzavřel životní pojistku. Ona manipuluje. Trénuje střelbu, zjišťuje, kam trefit, náhodou vezme svého přítele na místo, kam chodí její manžel, následně manžela zastřelí a Glen Powel ji zachrání, ještě kvůli ní spáchá vraždu a žijí spolu i s novými malými dětmi šťastně, dokud neumřou. Jako vážně - vy bystě někdo šli s takovou ženou? Bez ohledu na vzhled - ruce od ní pryč! Manipuluje, domnívá se, že sbalila nájemného vraha, používá ho jako štít - a láska na konci vše převálcuje? S takovou bych si dlouhodobě nebyl jist vlastním životem!!! Za černý, žulový náhrobek sex doopravdy nestojí!!! (teda, leda byste věděli, že to je poslední příležitost k sexu ve vašem životě) Takže tak. Dávám 4 hvězdy, protože se jedná o film, který má potenciál rozproudit diskusi, je dobře zahrán, za průměr bych ho neoznačil a ano, Adria Arjona doopravdy zajímavě jedná a vypadá. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater natočil velmi neortodoxní romantickou akční komedii, v níž jsou opěvovány sexuální energií nabité záporné postavy (Glen Powell v roli Garyho, Adria Arjona v roli Madison) a divák je na základě tohoto povrchního živočišného pudu adoruje. Napomáhá tomu taktéž fakt, že charakterově správné a férové postavy jsou zde vykresleny dosti neschopně a hloupě. Příběh je sám o sobě velmi prostý a přímočarý. Je velká škoda, že tvůrci v závěru nevyužili udičku na "double twist", který by Vraha naoko posunul o level výš. Takto zůstáváme u průměrného, lehce lascivního, feeling good filmu, kde zlo zvítězí nad dobrem. Tři hvězdy. 🙂 (17.06.2024) ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný překvapení. Od téhle "somewhat of a true story" Garryho Johnsona jsem rozhodně nečekal, že mě bude až tak bavit. Marketing zde trochu klame, Hit Man je označen jako akční komedie, ale akce zde prakticky není a nějaké prvoplánové vtipy a hlášky jako v klasických komediích taky ne. Humor plyne z chytře napsaného scénáře, nadhledu a prekérních situací plynoucích z postupně stále více a více se zamotávající zápletky. No a Adria Arjona... just wow. 85%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)
  • Skutočný Gary Johnson (Glen Powell) pomáhal pri zatýkaní viac ako 70 ľudí, ktorí hľadali nájomných vrahov (Arsenal83)

Reklama

Reklama