Reklama

Reklama

VOD (1)

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (146)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dějově strhující záležitost schizofrenicky rozkročená mezi dvěma žánry, kterou táhne vpřed především sympaťák Glen Powell a krásná Adria Arjona. Snímek Hit Man režiséra Richarda Linklatera se ale vyjma výše zmíněných hereckých atributů nemá bohužel o moc co opřít, jelikož se zde trestuhodně šetří jak akční stránkou, tak i údernými vypointovanými gagy. Najednou je tedy ze začátku poměrně sympatická stopáž podrobena velkému zátěžovému testu, kde jsem byl nechtěným svědkem několika hluchých či přímo zbytečných scén. Ve finále tedy dostaneme fajn průměrnou jednohubku na volné odpoledne, jejíž potenciál ale dalece přesahuje schopnosti i možnosti tvůrců. Škoda. (Netflix) „Think Hitman thoughts.“ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dobre rozohraný true-based príbeh, na čele s Glenom Powelom, ktorý si svoju rolu užíva naplno a ukazuje tú časť jeho hereckého repertoáru, ktorú sme ešte nevideli. Dialógy podobne ako aj scény miestami sú viac predpovedateľné akými by mali byť, ale servírované takým Linklaterovským štýlom, ktorý je akceptovateľný. Chémia medzi Powelom a Arjonou je miestami omnoho lepšia, ako v prípade so Sydney Sweeney. Škoda za ten urýchlený a pomerne dosť nevypracovaný záver, ktorý výsledok u mňa znižuje na silnú trojku. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Reklama

Jokolo 

všechny recenze uživatele

Prakticky každý film od Richarda Linklatera vyhlížím pln nadějí. Je pro mě tím režisérem, který dovede ve filmu nejupřímněji vyjádřit mezilidskou interakci. Jeho postavy působí uvěřitelně a vždy promlouvají skrze živé dialogy, které sice působí všedně, ale o to snáze se s charaktery ztotožníme. A přesně to mi ukázal i v tomto filmu, který napsal společně s Glenem Powellem. Fešný herec je vyjma scénáře další hlavní devízou filmu. Zdaleka nejde jen o nového hollywoodského hezounka, ve Vrahovi naoko předvádí skvělý cit pro komedii a neochvějné charisma. To má nicméně i nemilý následek, že je mu těžko věřit proměnu z omšelého profesora do sexy zabijáka, neboť on sexappealem oplývá už na začátku. Tím končím svou latentně homosexuální odbočku a jdu zpátky do hetero módu, v němž budu chválit Adrii Arjonu a chemii, kterou mezi sebou tito dva herci vybombili.   Už dlouho jsem totiž neviděl, aby do sebe filmový pár takto zapadl. Dialogy hlavních postav, na nichž film stojí, od prvních slov srší napětím a každá jejich slovní výměna se stává erotickou scénou. Sympatická dvojice proplouvá filmem, který díky nim má na poměry romantické komedie jen málo hluchých míst. Bavilo mě i ústřední téma možné změny člověka, které je díky zasazení do světa nájemných vražd podáváno neotřele a poměrně překvapivě. Linklater s Powellem se totiž rozhodli, že nepojedou v kolejích zajetých jinými komediemi. Ze sexy figurek udělají totiž vcelku rozporuplné postavy, které divákovi předhodí sympaticky nečekaný a kontroverzní závěr, jež skvěle podtrhává ústřední téma. Linklater znovu potěšil feel-good oddychovkou, která se nebojí být svá. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ako písali už viacerí, presne takto si predstavujem pohodový film od netflixu, s vynikajúcou hlavnou dvojkou. Glena mám čim ďalej viac rád, hrá skutočne skvelo a táto úloha kde má meniť charaktere mu šla na výbornú. Čo sa týka Adrie, tak tú mám v hľadáčiku už dlhšie a je to neskutočne krásna žena. Teším sa na jej ďalšie filmy. V žánri rozhodne chýba romantický, nakoľko o tom je väčšina filmu. Akčné ani v najmenšom, takže po zbadaní žánrov môže dôjsť k omylu. Pozerá sa nato skvelo, ubehne to veľmi rýchlo a chémia medzi dvojkou je ušitá na mieru. Na plný ísť nemôžem, to by som sa potreboval viac zasmiať ale inak veľká spokojnosť. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Absolutně nelogický slepenec jen příležitostně gradujících scén, navíc s nechutně amorálním vyzněním. Nejsem žádný konzervativec, ale všudypřítomné snaze o nadsázku a odlehčenost podlehla nejen již zmíněná logika (žije dvěma životy všem na očích, učí na vysoký, přitom chodí k soudu svědčit a on si vážně jako nikdy nevšimne, že je zabiják jen "naoko?" a všichni stojí frontu na to aby si ho objednali a pak se diví když je seberou? By musel být mrtvej už dávno...), ale i výsledné poselství. Ona zabije manžela, on nechá chlapa udusit se na podlaze, ještě si před ním za*ukají a pak mají děti a jsou happy až do smrti? A na konci si ještě zopakujou, "úžasně hot a sladce," jak se potkali? To jako fakt? Rozumím Linklaterově ulítlosti, Škola ro(c)ku je super film, ale tady se přece jen dotýká poměrně vážných témat na to, aby se pak vše smázlo romcovými klišé...sorry, proklejte mě, ale za mě omyl a fakt totální rána mimo.... ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Scenár sa pôvodne odohrával v Houstone, keďže tam skutočný Gary Johnson žil, no kvôli daňovým úľavám sa natáčanie a tým aj príbeh filmu presunul do New Orleans v Louisiane. Natáčalo sa od 4. októbra do 16. novembra 2022. (m.a.t.o.)
  • Netflix získal práva na film za 20 miliónov dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama