Reklama

Reklama

Uhlazený profesor se úspěšně vydává za nájemného zabijáka. Jednou se ale zamiluje do klientky a spustí tak celou lavinu problémů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (168)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 hvězdy, ale budu kritický. Film je podle životního příběhu skutečného profesora na vysoké škole, který v utajení pracoval pro policii jako falešný nájemný zabiják a kterého práce dostala do vězení šest desítek objednávatelů vraždy. Toto vše je zajímavé a super. Ale (SPOILERY AKO SVIŇA AŽ DO KONCE!!!): V okamžiku, kdy tvůrci film vylepší krásnou klientkou (ve skutečnosti ji doopravdy od úmyslu odradil, ale vztah s ní neměl), začne příběh skřípat. Paradoxně mi vůbec nevadí, že je v žánru na ČSFD uvedeno "Akční / Komedie", ani jedno není pravda a nejvíc by sedlo označení "Psychologické". Psychologie je totiž ve filmu dost super a pokud něco vyzdvihuji, pak Glena Powela, který ji v roli falešného zabijáka bohatě využil. Jenže pak se objevila Adria Arjona a s ní přišlo dilema. Já jí totiž v mnoha chvílích jako ženě nevěřil. Nemyslím, že byla náhoda, že její manžel uzavřel životní pojistku. Ona manipuluje. Trénuje střelbu, zjišťuje, kam trefit, náhodou vezme svého přítele na místo, kam chodí její manžel, následně manžela zastřelí a Glen Powel ji zachrání, ještě kvůli ní spáchá vraždu a žijí spolu i s novými malými dětmi šťastně, dokud neumřou. Jako vážně - vy bystě někdo šli s takovou ženou? Bez ohledu na vzhled - ruce od ní pryč! Manipuluje, domnívá se, že sbalila nájemného vraha, používá ho jako štít - a láska na konci vše převálcuje? S takovou bych si dlouhodobě nebyl jist vlastním životem!!! Za černý, žulový náhrobek sex doopravdy nestojí!!! (teda, leda byste věděli, že to je poslední příležitost k sexu ve vašem životě) Takže tak. Dávám 4 hvězdy, protože se jedná o film, který má potenciál rozproudit diskusi, je dobře zahrán, za průměr bych ho neoznačil a ano, Adria Arjona doopravdy zajímavě jedná a vypadá. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Tento film ma príjemne prekvapil. Očakával som, že to bude typická akčná záležitosť plná prestreliek a divokých naháňačiek a hlúpych vtipov, ale nakoniec sa ukázalo, že film ponúka oveľa viac. Glenn Powell podal vynikajúci výkon a jeho postava bola dobre vykreslená, čo prispelo k mojej celkovej spokojnosti s filmom. Ten jeho prerod si všimli aj jeho študentky a často to spomínala aj moja polovička. Dej bol síce ako som už spomínal menej akčný ako som predpokladal, ale to filmu vôbec neuškodilo. Naopak, umožnilo to viac priestoru na budovanie postáv a rozvoj príbehu, čo som veľmi ocenil. Nakoniec z toho bola celkom nečakaná "podívaná" ktorá ma bavila dokonca viac ako včerajší Axel F. Ten záver so záväzkom zo strany Garryho bol nečakaný ale celkom podarený zvratík. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepříliš dějově strhující záležitost schizofrenicky rozkročená mezi dvěma žánry, kterou táhne vpřed především sympaťák Glen Powell a krásná Adria Arjona. Snímek Hit Man režiséra Richarda Linklatera se ale vyjma výše zmíněných hereckých atributů nemá bohužel o moc co opřít, jelikož se zde trestuhodně šetří jak akční stránkou, tak i údernými vypointovanými gagy. Najednou je tedy ze začátku poměrně sympatická stopáž podrobena velkému zátěžovému testu, kde jsem byl nechtěným svědkem několika hluchých či přímo zbytečných scén. Ve finále tedy dostaneme fajn průměrnou jednohubku na volné odpoledne, jejíž potenciál ale dalece přesahuje schopnosti i možnosti tvůrců. Škoda. (Netflix) „Think Hitman thoughts.“ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislý filmař Richard Linklater byl roky originální jistotou, ostatně jeho dokonalá setkávací trilogie Před... je konverzační romantickou vlnou tsunami par excellence. Je ale pravda, že jsem jeho práci poslední dekádu od oceňovaného Chlapectví vlastně vůbec nezaznamenal. Jeho novinka ale za pozornost stojí. Někdo coby vedlejšák doplňuje zboží v obchodě, jiný cvaká lístky v kině, profesor psychologie Glen Powell si ovšem přivydělává tím, že pomáhá policii lapit potenciální zločince, no, spíš prostě ty, kteří vyhledávají nějakého nájemného vraha, který by je zbavil partnera nebo klidně vlastní mámy. A tím údajným killerem je právě on. Jinak ale samotář, plachý, lehce neohrabaný. S úspěchy v utajení ale roste sebevědomí, setkává se s okatou brunetkou a poruší kvůli ní všechna pravidla. Upřímně mě první desítky minut prakticky nebraly. Napětí přichází až právě se smyslnou Adriou Arjonou, mnohé se začne komplikovat a konečně je to slušně šťavnaté. Dialogy jsou uvolněné, situace a zvraty zajímavé. Chtělo to nicméně (výrazně) víc humoru a i kvůli dějově průměrnému startu mi víc sedí tři hvězdy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Příjemné filmové zpestření, žánrový mix krimi-komedie-romantika na mě zafungoval velmi dobře.. Moc se mi líbila ústřední herecká dvojice Glen Powell a Adria Arjona, krásně to mezi nimi jiskřilo a slušelo jim to spolu.. K tomu je to tak hezky napsané (ode mne pochvala za scénář), že jsem po celou dobu měla na tváři potutelný úsměv nebo jsem se smála na celé kolo.. Krásné čtyři hvězdy.. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Rozvinutie vzťahu medzi Garym (Glen Powell) a Madison (Adria Arjona) je zrejme len fikciou. Podľa Hollandsworthovho článku, na základe ktorého vznikol scenár, neexistuje žiadny dôkaz, že by Johnson chodil s jedným zo svojich potenciálnych „klientov“. Podrobne ale opisuje prípady, v ktorých ženy považovali Johnsona za zvodného a pokúšali sa s ním mať sex. (Arsenal83)
  • Vo filme je Gary Johnson (Glen Powell) rozvedený - v skutočnosti bol Johnson trikrát rozvedený a podľa Texas Monthly bol väčšinou tichým samotárom, ktorý si užíval svoje mačky a čítal knihy od známych filozofov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama