Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Mia... 

všechny recenze uživatele

Má nejoblíbenější verze tohoto období :) ... když jsem byla malá, často to dávali v televizi a já se na to vždy těšila a napjatě čekala ... je to jedno z nejkrásnějších fantazy, co znám. Já nehodnotím triky, ale příběh a ten je opravdu nádherný,neotřelý a naprosto originální. Výborné herecké výkony a ke všemu i krásné herečky. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zase jedna klasika mého mládí. Lehce pohádkový fantasy příběh se skvělým Samem Neillem, kterému tato role opravdu sedla. I ostatní herecké obsazení bylo zvoleno dobře. Na dobu vzniku a televizní poměry jsou tu slušné efekty, výprava i hudba. Délka je tak akorát, vše má v příběhu své místo (ačkoliv několik hloupostí se zde pochopitelně najde) a nejde říct, že by první nebo druhá část byla vyloženě slabší. Tohle se Hallmarku povedlo. ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Výborné vypravování o Merlinovi. Kvalitní herci v čele se Samem Neillem dokázali udělat z televizního filmu krásnou podívanou pro celou rodinu. Hodně se mi líbil Martin Short v roli zlého skřeta, či co to bylo. Triky sice nebyly bůhví jak dobré, ale jde o televizní produkci, takže jsem tohle Merlinovi odpustil a nechal se jen unášet nádhernou atmosférou. Trvá to sice 3 hodiny, ale pro ten krásný konec bych si na to v klidu počkal znovu. 85% ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 3....Vidíte všichni tento,pohádkový spíše nepovedený, výtvor moc kladně? Ano je to tak . Celé drama se odehrávalo v temném a zamlženém prostředí. Já jsem neměl tu možnost tuto pohádku slyšet v původním znění a možná i pro to se mi celkové vyznění zdálo vcelku bezcené a nezajímavé. Celkové herecké obsazení například Neila to se mi zdálo příšerné -ten se hodí spíše do hororu jako je Horizont události to byl skvělý horor no nic. prostě celkové nadšení fuč a beru to jako ztrátu času. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)
  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)
  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)

Reklama

Reklama