Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tři věci na Německu miluju - svůj Mercedes, neomezenou rychlost na dálnici a černý trh na všechno, co vás napadne." Byla-li tohle reálná ukázka toho, jak funguje americká základna na spřáteleným území, tak bych ji u nás chtěl taky. Teda kdybych si chtěl koupit tank nebo hromadu drog. Jenže já nechci. Jsem prostě pacifista, ale zbrojaři potřebujou vydělávat, tak se bude válčit. Dobrá, začněte. Já si k tomu pustím nějakou slušnou komedii, což ovšem tahle není. Pár fórů a špetka sarkasmu zkrátka dobrou komedii nedělá. Tohle je spíš varování. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Hodně hodně vtipné a nevybíravé. Tento osobitý pohled na armádu (nejenom tu americkou) mně osobně sedí mnohem víc než nějaký stupidní náborářský kecy typu Top Gun, nebo Pearl Harbor. Nejsem pacifista, to rozhodně ne, ale filmy nesoucí poselství "Armáda je skvělá. Armáda tě potřebuje. Přidej se k nám!" opravdu z duše nenávidím. O to víc jsem se u tohoto filmu bavil. Jednoznačným vrcholem komediální stránky Buffalo Soldiers jsou scény zhulených vojáků v tanku a rozstřílení krásnýho mercedesu. Sečteno podtrženo, Ukradni co můžeš! je moc příjemným překvapením, s vynikajícím Jacquin Phoenixem v roli arogantního sympaťáka, kterýho si okamžitě oblíbíte. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Pohled na rok 1989 z úplně jiné strany a k tomu poučení o tom, že nuda zákonitě podkopává jakoukoli bohatou civilizaci. Tohle ale není nuda, Jordan svůj smysl pro zábavu a spád dokázal po filmu Ruce pryč! zopakovat i v prostředí americké vojenské základny na německém území. A kde to vlastně ti vojáci byli? Převahu měli ti, co byli přesvěčeni, že jsou ve Východním Německu...75%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bylo tam až moc okamžiků v kterých jsem umíral smíchy na to abych nedal 4*. Např . rozstřílení vlastního auta kulometem, nebo závěrečný záchranný skok, to opravdu stojí za to. Opět nepobírám překlad anglického originálu, ale možná dobře. Joaquin Phoenix opět dokazuje, že je víc než arogantní vládce Říma nebo úchyl z porno půjčovny. ()

davidek 

všechny recenze uživatele

Opravdu netradiční pohled na armádu USA na základně v západním nebo východním německu? :-) Rok 1989. Sám o sobě dost zvláštní rok a v tomto roce se to celé odehrává. Začátek: při hře nešťastnou náhodou umře jeden voják, suše konstatuje Joaquin Phoenix, že je mrtvý a pak je vidět padající tělo na pozadí, vpředu si hrají děti a slyšíme citaci soustrastného dopisu rodičům mrtvého vojáka, jak zahynul při opravě antény. Po tomto velmi drsném začátku jsem očekával opravdový nářez a dočkal jsem se. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama