Reklama

Reklama

Ukradni, co můžeš!

  • Německo Buffalo Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když profesionálního vojáka nezajímá nadřízený ani armáda, je něco v nepořádku... Píše se rok 1989. Berlínská zeď už to má hodně nahnuté a doba, kdy padne nejeden totalitní stát ve střední Evropě, je velmi blízko. Na vojenské základně Theodora Roosevelta u Stuttgartu zatím bojuje svou soukromou válku specialista Ray Elwood. Rozhodně se nehodlá nudit a poflakovat někde v kasárnách, tak jako to dělá většina jeho kolegů. Svůj pobyt v armádě si hodlá pořádně užít! Oficiálně sice pracuje jako vojenský úředník, ale jinak zařizuje veškeré „zásobování“, od prodeje kradeného zboží až po obchod s heroinem. Onoho osudného podzimu ale přichází nový důstojník s rozkazem vyčistit základnu od všech nežádoucích vlivů... Značně nevybíravou satiru na poměry v americké armádě a jejích jednotkách v někdejším Západním Německu natočil režisér Gregor Jordan. Tvůrci vůbec nešetří ostřejšími výrazy a černým humorem, komikou odlehčují i dramatické scény. V neobyčejně zajímavém obsazením zaujmou zejména herecké výkony Joaquina Phoenixe (Ray Elwood) a Eda Harrise (plukovník Berman). Pro své značné kritické vyznění čekal v USA distributor delší dobu s uvolněním titulu pro kina i video. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

cab 

všechny recenze uživatele

Rok 1989 na americke zakladne v Zapadnim Nemecku. Nesourody mismas ukazek, jak americti vojaci zabijeji volny cas. Kdyz se nic deje, mi neco vymyslime. Scenka s tankem je vyborna, ale napriklad konec je prekombinovany a neprehledny. Herci ujdou, presto dva dny po shlednuti tohoto nezaraditelneho filmu mi v hlavne nic zasadniho na zapamatovani nezbylo. Skoda, MASH se nekona. 45% ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byla sice skeptická, ale nakonec se z tohoto filmu vyklubala parádní komedie z vojenského/drogového prostředí.. Pobavila jsem a samozřejmě i pokochala mými oblíbenci Joaquinem Phoenixem a Ed Harrisem.. Především tedy Joaquin byl prostě úžasný, jako v každé své roli! Nejvíc se mi asi líbila projížďka tankem a vynikající závěr.. Uvažovala jsem i o plném počtu, ale zůstanu raději při zemi :) Tahle komedie jednoznačně patří k těm lepším! ()

Reklama

Berry 

všechny recenze uživatele

,,Kde jste to vzal?" ,,Santa Claus." ,,Tak Santa Claus, jo? Přinesl to komínem?" ,,Jo." To byl jenom takovej malej příklad hlášek, který ve filmu uslyšíte od Pana herce Joaquina Phoenixe, který drží celý film na sobě, aniž by musel nějak nepřirozeně přehrávat. Vztahu mezi ním a Annou Paquin nechybí ta správná chemie, takže jim bez problému uvěříte. Jinak, toho černýho humoru je tady opravdu dostatek, takže se nudit nebudete! Ať žije bod varu! ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Niektoré scény pritiahnuté za vlasy (demoličný pochod tanku po uliciach so zhulenou posádkou), niektoré humorné (paľba na "nepriateľský tank"), niektoré znudené a iné také obyčajné, bežné. Niečo to malo z dramatického súdka, niečo z komédie a niečo z akčnej skrinky. Taká všehochuť, maxi-mix a miš-maš. Geniálna scéna pádu z okna a vcelku presvedčivý výkon Joaquina Phoenixa. ()

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Joaquin ukázal čo v ňom je. Zahral si arogantného, šikovného vojaka a tejto postave nieje ťažké uveriť. Dej je síce postavený na jednom mužovi a jeho konaní a v niektorých momentoch sa to nemusí zdať ako najlepšie riešenie, ale napriek všetkým okolnostiam je tento snímok skutočne dobrý. Viem, že niektorí americkí vojaci sú idioti a robia si zo služby dobrý deň a presne to robí aj Ray Elwood. A idem mu to veľmi dobre. 75% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Tank, ve kterém američtí vojáci zdevastují půlku města, je německý Leopard 1A5 z roku 1986. (dex2man)

Reklama

Reklama