Reklama

Reklama

Černá voda

(seriál)
  • Dánsko Händelser vid vatten (více)
Trailer 2
Dánsko / Švédsko / Německo, 2023, 5 h 59 min (Minutáž: 59–60 min)

Epizody(6)

V předvečer slunovratu roku 1973 přijíždí mladá učitelka Annie Raftová s dcerkou Miou do městečka Černá voda, které leží na míle vzdálené od civilizace uprostřed severošvédských lesů. Na nádraží je má vyzvednou Annin přítel Dan a společně se mají připojit k lesní komunitě, která se rozhodla žít podle vlastních pravidel. Hodiny v dusném letním dni míjejí, nikdo nepřijíždí a Annie se rozhodne vydat do lesů pěšky. U kamenité řeky najde místo brutálního činu, které jí nedá spát nadcházející řadu let... Hvězdně obsazený temný thriller vznikl podle bestselleru Kerstin Ekmanové, který vyniká atmosférou severošvédských samot, náboženských komunit a osobitého přístupu k zákonu. V příběhu na dvou časových liních v hlavních rolích excelují Pernilla Augustová a Rolf Lassgard, mladou Annie ztvárnila hvězda mladé skandinávské herecké generace Asta Kamma Augustová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (18)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pomaly plynúce retro krimi, v ktorom máme od vidláckych buranov až po chlpaté bobry liberálnych hipisáčiek žijúcich v komunite, všetko. Bystrý divák, alebo ten, ktorý má podobných krimi napozeraných veľa, sa dovtípi, kto je vrahom, avšak tvorcovia svojim umom a zručnosťou rozprávania príbehu ponechávajú všetkých, ako i hlavných hrdinov, tápať v tme a neistote až do samotného konca záverečnej epizody. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je velice pomalý, střední části jsou dobré, samotné rozuzlení je z ranku „Pepo, z koho uděláme vraha? Tak už jsem ho vylosoval. A ty teď vymysli, proč vraždil.“ A Pepa bohužel není z nejbystřejších, takže vraždy z minulosti jsou tak krkolomné, až by to mělo Pepu fackovat. Ta novější vražda alespoň má jisté logické opodstatnění, i když je jasné, že vrah musel použít mód turbo, když se s obětí sešel na stejném místě, přesto, že na místo setkání vyrazil mnohem později. ()

Reklama

Muffino 

všechny recenze uživatele

Celému seriálu dominuje snad jen hudební doprovod. Tvůrci se příliš soustředili na atmosféru než na vykreslení postav nebo zobrazení reality, která se často vytrácí, a která divákovi vnutí negativní otáčení hlavou. Pozorný divák přibližný důvod k mordu pozná již ve druhém díle a pachatel se mu tak prozradí v díle předposledním, tudíž chybí moment překvapení. V paměti tak zůstane jen autoritářské řízení komunity plné paradoxů, kdy přednesená pravidla platí jen pro některé. ()

1234Horymir 

všechny recenze uživatele

Když si v prvním díle nezapamatuje spoustu divných jmen a nedokážete je přiřadit ke ksichtům za mlada a hned zase po zestárnutí, tak je závěrečné rozuzlení trochu oříšek. Naštěstí i při tom rozuzlení promítají znovu záběry z prvního dílu pro osvěžení paměti. Ale šest hodin a několik nevýznamných dějových linek je na ten příběh moc. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pár let dozadu jsem vyhledávala,až do nedávné doby, severskou tvorbu.Ať knihy nebo filmy.Ale tohle patří k tomu horšímu, k čemu jsem se kdy dostala.Stejné dějové linky,kdy se skáče v letopočtech.Prolínají se osudy lidí v dětství a potom po dvaceti letech.Tady to zazdila kamera a i scénář.Všechno se odehrává v ponurém přítmí až tmě.Exteriéry jen voda a skály. A polorozpadlé chatky a usedlosti. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama