Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ nemáte nejaké maxi skúsenosti s horolezectvom (ako ja), tak filmu nemôžete až toľko vyčítať. Jednotlivé situácie a adrenalínové výstupy, alebo zostupy, nech sú natočené akokoľvek primitívne ma vždy strhnú a potom sa už len jemne usmievam na pokusom o dramatické situácie jednotlivých postáv a podarený boj o život. Aj keď na malom priestore. Primitivita postáv je zrejmá, cez to všetko 75%. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Tak.... první možnost - Je to sci-fi protože to co tam horolezci předvádějí se na naší hodné zemi nemůže odehrávat. Druhá možnost, aktéři jsou vybaveni zázračným oblečením které většinu času lepí na skály, pusobí antigravitačně atd. Třetí možnost, režisér nebyl přítomen ve škole když se bral vrh vodorovný (mimo jiné) a domnívá se že když se muž s težkou horolezeckou výbavou rozběhne a skočí z jedné skály na druhou, letí po přímce v úhlu asi takových 45 stupňů, nehledě nato že se vzduchem pohybuje po dobu za kterou překonal vzdálenost násobně převyšující světový rekord ve skoku dalekém. Oproti tomu všemu to není naprostá nuda, za to sou dvě * ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ukázkový příklad toho jak vypadá hollywoodský kýč. Film je od začátku do konce těžko uvěřitelný, využívá veškerá zažitá klišé a některé pasáže působí nechtěně komicky. Herci jsou bez výjimky otřesní. Proč tedy dávám 60%? Vertical Limit má totiž jednu zásadní přednost - nenudí! Příběh se odehrává ve zběsilém tempu a nenechá ani na chvíli vydechnout, k tomu úžasné záběry hor. Je to pohádka, ale hodně nadupaná a na vyplnění večera, kdy chcete jen vypnout mozek a sledovat něco zábavného - ideální. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Pokud jste milovníky nechtěných parodií a těch nejbéčkovějších filmů, tak je tento kousek naprosto jasná volba. Pokud však chcete vidět alespoň trošku reálný dobrodružný film o horolezectví, pak tento film vraťte zase zpět do poličky. Jen pro přirovnání, je to jako by jste se chtěli dovědět něco o válečných bitvách a jako zdroj použijete Komando, které je však oproti tomuto nad věcí a snaží se pobavit. Už od první minuty hloupá slátanina, která postrádá jak věrohodnost, tak logiku, a to jak po stránce situací, které "horolezce" postihují, tak jejich uvažování a rozhodování. Pouze několik zábavnějších scén a fakt, že divákovi se párkrát trochu zapotí ruce, zachraňuje tento snímek od naprostého odpadu. 15%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad 2x v životě a napoprvé na mě ve své době Vertical Limit zapůsobil, neboť fungoval ve všech ohledech, které by měl dobrodružný thriller mít. Podruhé to již nemělo takové kouzlo, avšak stále se jednalo o zdařilou podívanou. Prostředí hor a tím pádem extrémních podmínek mám obecně ve filmech rád a tudíž mohu s klidným srdcem dát 4*, byť potřetí bych si již tento počin nepustil. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kedy sa otec Petra Garretta (Stuart Wilson) odreže v strachu o ich život, sa nemal čoho báť. Všetky frendy (istenie, na ktorom viseli) majú podľa normy udržať v ťahu 2,2 tony. V konečnom dôsledku by však toto istenie pri tak veľkom páde dvoch ľudí nevydržalo za žiadnych okolností a zabili by sa všetci. (Jumar)
  • Vo filme používajú namiesto klasického osmičkového uzla, ktorý používajú všetci lezci, vodcovskú slučku, ktorá sa na lezenie neodporúča. (Jumar)

Reklama

Reklama