Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem domu Lisbonových se točí všichni kluci. Žije v něm pět krásných sester, kterým jejich rodiče zakazují chodit ven, a chlapci o nich vědí jen díky tomu, co vidí přes okna. Tato rodina má temné tajemství, ale nikdo by ho neodhalil, kdyby místní playboy Trip nepozval krásnou Lux Lisbonovou na večírek. Rodiče dokonce povolí děvčatům jít ven a vše vypadá v pořádku. Když se Trip a Lux trochu sblíží, věci naberou nečekaný spád. Kluci teď již nechtějí děvčata jen sledovat. Chtějí je zachránit - i za cenu vlastní nevinnosti. (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (447)

Shit 

všechny recenze uživatele

Strašně divnej film a musim teda říct že mě nijak zvlášť neoslovil. Nikdo z herců moc nevyčnívá ani v hraní ani v rozsáhlosti role(Jenom Kirsten Dunst tam byla o něco víc a taky to bylo na jejím výkonu znát) a celej příběh se vleče v takovým poklidným tempu, který až chvílema nudí. Celý to je postavený jenom ne chorobným strachu matky o své dcery a problémech dospívajících dívek a když se to tam opakuji v různých verzích už poněkolikátý, tak to přestává být zajímavý. Asi to mělo být nějaký umělecký dílo nebo co a to se možná povedlo, ale zrovna tohle téma mě nějak nechytlo, ale zase na druhou stranu jako debut Sofie Coppola to je velmi dobře natočený a ten konec stojí za to to dokoukat ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vyborna komedie-drama a jeden z nejlepsich debutu co jsem kdy videl. Dcera Francise Forda Coppoly se holt nezapre. Herecky tu nejsou jen hezky, ale skutecne vyborne hrajou, v cele s Kirsten Dunst. Jen mi nejak neprislo, ze by Hartnett (i kdyz hraje dobre) byl tak krasnej, aby po nem vsechny holky silely (spis vypadal jak teplous) a to, ze si vybere zrovna Dunst (jedina holka co ho nechce) mi prislo celkem neverohodny. A hlavne kdyz je pak ukazanej jako starej tak si neni vubec podobnej. Fajn byl i DeVito, ktery se tady objevi sice na nakejch 60 sekund, ale je skvelej. Dej neni nijak slozity a vypravi o 5(4) sestrach, ale vypravi skutecne nadhernym zpusobem. Cely je to udelany jako vypraveni chlapku o tom co se tehdy stalo, ale prekvapive to neni nijak sentimentalni. Jediny co mi trosku vadilo je, ze Coppolova moc nevysvetlila duvody sester k tomu co delali. I kdyz se skoro celou dobu filmu nic nejak napinavyho nedeje a film ubiha velice pozvolna, tak ani na chvily nenudi. A ten konec ten opravdu stoji za to. Tohle se Sofii fakt povedlo, skutecne nadhernej film s vybornou hudbou. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Sofia Coppola hned na začátku hodila do placu pět sester a já vůbec netušil která je která / vyjma Kirsten Dunst samozřejmě:) / a ještě po mě chtěla, abych pochopil jejich chování, tak jsem si říkal, ááá to to zase asi dopadne tak, že budu úplně mimo. A dopadlo. Byl jsem mimo, jenže úplně jinak. Sofia prostě na mě umí dokonale převést pocity hlavních hrdinů a to třeba jen pouhým jediným záběrem, který je často naprosto mistrně sladěn z hudbou na jejíž výběr má Sofia snad ještě větší talent než na režii a že na ní má talentu plnej váček. Příběh je tak strašně poeticky smutnej a současně krásnej, že jsem od něj nedokázal odtrhnout žádný ze svých smyslů, ano poslouchal jsem dialogy, koukal na krásné obrazy, hmatal na obrazovku a očichával jsem DVD jo a ještě jsem záviděl Josh Hartnettovi jak šel tou chodbou a každá holka z něj byla na sračky. Zkrátka a dobře tahle panenská smrt ve mě zůstane hodně dlouho uložená. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zasnená, poetická atmosféra dodáva tomuto snímku osobité čaro a jedinečnosť. Veľmi dobre sa na to pozerá, a to aj napriek tomu, že po dramatickej a obsahovej stránke ide iba o priemer. Navyše, veľa vecí sa mi tu zdalo nevysvetlených, alebo rozobratých iba povrchne. V konečnom dôsledku som však spokojný. 70/100 ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý a zvláštní film, který vyzařuje takovou neobvyklou, ale velmi působivou atmosféru. Jsou v něm skvělé režisérské nápady, na některé scény je radost pohledět. Na druhou stranu v příběhu trochu chybí nějaké větší osvětlení motivace jednání postav, které vede až k onu tragickému vyústění. Smrt panen je ale každopádně velkým zážitkem. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (19)

  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy Sofia Coppola's the Virgin Suicides či The Lisbon Sister. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama