Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

MissJ 

všechny recenze uživatele

"Tak ještě jednou, Jeremy, tvrdíš, že ti předtím ještě nikdy neměřili IQ. Je to tak? A když tě doučovala tvoje babička, nekomentovala to nějak?" - "Říkala, že mi to jde." Citlivě, ne však přehnaně sentimentálně vyprávěný příběh muže, který se "trochu" liší. Film prodává především perfektní herecké obsazení. Kromě Běláska je velmi sympatická i postava Jessie Caldwell v podání Mary Steenburgen, a jako vždy mě potěšil Jeff :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S odstupem času si člověk uvědomí, o jak nadčasový snímek se jedná. A je vcelku jedno, kolikrát byl podobný příběh o zlu, smrti, lásce, kráse a naději zfilmován, protože takových příběhů je stále zapotřebí jako sůl. Přesvědčivý výkon Flaneryho je místy až strhující. První napínavá scéna začíná lžičkou a pak už se další jen přidávají. Nechybí ani citovky na balík kapesníků, kdy prim hraje otcovské obětí. Konec je přese všechno plný naděje ve věci lepší a zřejmě také jediný správný. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Tradičné stupňujúce prvky, oboznámenie sa jedinečnosťou a inakosťou hlavného hrdinu, posmievanie, vrhnutie do močiara, jeho oslobodenie, beh na lúke a samozrejme úplné oslobodenie s podporou milovaných. Nejak som stále mala pocit, že toto som už niekde a niekedy videla, nie je to zato až taká veľká chyba, že vždy viac filmov je o tom, ako ten dobrý a jedinečný túži sa oslobodiť z nášho sveta, ale kradnúť by sa aj tak nemalo :)! Jeho duša bola iná, on bol iný, ale lásku potreboval ako každý z nás. Filmy s podobnou tematikou: Green Mile, Maska. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film, je zde vidět obrovský lidský strach z neznámého a co vše může způsobit lidská závist. Velmi pěkně a nostalgicky natočeno, ale škoda že děj není více rozvinutý a nejde trochu do hloubky, Ale námět určitě super a výborný výkon Seana Patricka Flanera a Jeff Goldblum zde opět vyniká jako, jak je jeho zvykem, jedna z vedlejších postav. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ...a pak přijdou lidé a uvidí ho. A odvedou nejzajímavějšího chlapce s jakým se můžeš setkat.…. Mám rád filmy o nadpřirozenu, věřím na zázraky. A bohužel nedokážu pochopit, proč všechno čemu nerozumíme, musíme zničit. Asi (i) proto se na tuhle pohádku plnou melancholický hudby J.Goldsmitha a elektrizující atmosféry rád dívám. (Možná v ní vidím (malého) předchůdce Zelené míle.) Každopádně mně příběh chlapce, jenž poslouchá lidi ,,ze vnitř“a jehož vědomost překonala lidskost nenechává v klidu. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)

Reklama

Reklama