Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný film, netradičné pojatie tradičnej témy (záhrobie), konečne z trošku humánnejšieho a ľudskejšieho uhla pohľadu, než len klasický duchársky horror. Navyše herecky oplýva veľmi kvalitnou zostavou, vizuál úžasný, hudba podmanivá, príbeh jemný, citlivý, záver na hranici tolerancie. To všetko by malo vyjsť na jasných päť hviezdičiek, škoda však, že kompatibilita medzi každou z menovaných zložiek nebola vždy dokonalá a tak aj celkový dojem z filmu nedosiahol moje očakávania. 70%. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě bych chtěla říci, že to není vhodný film pro mladé lidi, kteří mají život před sebou a pro které je slovo "smrt" velmi abstraktním pojmem, natož, aby nějak přemýšleli o reinkarnaci = o životě po životě. Mohu říci, že já věřím na posmrtný život, protože duše člověka se nemůže jen tak někam vytratit. Je vidět, že i režisér Vincent WARD se touto myšlenkou zabývá, jinak by nemohl natočit tak úchvatný film u kterého jsem ani nedýchala. Dostala jsem aspoň trochu odpověď, zda existuje mnoho věcí mezi nebem a zemí o kterých ještě nic nevíme. Je to tak vynikající zpracované, tolik efektů a znázornění snů ( co se děje v lidské mysli, má-li krutou bolest) o čemž při smrti dvou děti snad nikdo nemá nejmenších pochyb ! Ještě bych chtěla dodat, že Oscara by si plně zasloužil Robin WILLIAMS, protože takhle perfektně zahrát roli milujícího manžela jsem ještě v žádném filmu neviděla. Ale i půvabná Annabella SCIORRA nebyla marná. Ona to však měla jednodušší, nemusela krásu předstírat - ona nádherná je. Úžasný film pro náročné diváky ! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně neobvyklý film, ale spíš je otázka, který film je obvyklý, ve kterém se Robin Williams objeví, i když tenhle trošičku překračuje všecky jeho ostatní filmy, protože tohle je film, který rozhodně stojí za zamyšlení, minimálně. Ten příběh...jeho průběh, věřím, že ne každý s tím bude souhlasit, a plno lidem se to zřejmě i nebude líbit, spíš je to otázka citu, jak se na danou věc kdo kouká. Hlavní je, že tenhle příběh přesevšecko zlo, které v sobě zezačátku má, se snaží probít do pozitivního konce a nutno dodat, že se mu to docela příjemně daří. Zásadní na tom všem je hlavně ten příběh, který rozhodně za uvažování stojí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane až zomrieme? Čo nás čaká po smrti? Aké to bude? Možno to bude podobné ako vo filme "Ako prichádzajú sny", ktorý v roku 1998 natočil novo zélandský režisér Vincent Ward. Do hlavnej úlohy obsadil, dnes už nebohého, herca Robina Williamsa. Podal perfektný výkon. Výborne mu pri tom sekundovala Annalebella Sciorra. Dobrý bol aj afro-američan Cuba Gooding jr. v jednej z vedľajších úloh. Snímok "Ako prichádzajú sny" je zaujímavá, post-mortem romantická fantasy dráma. **** ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je až irónia, že deň predtým než Robin Williams zomrel som si pozrel tento film. Je to doslova irónia. Ale neovplyvňuje to moje hodnotenie, pretože reálne tu máme vizuálne nádherný, myšlienkovo silný a výborne stvárnený film s vynikajúcimi hercami v absolútne uveriteľnými rolách. Robin Williams je tu podľa mňa fantastický. "What Dreams May Come" má asi jeho absolútne najlepšie momenty (alebo minimálne do prvej trojky) a človeka sa to tak intenzívne dotýka, že sa nevládze od filmu odtrhnúť. Predstava ako vyzerá svet po živote je nádherná a páči sa mi ako každý človek má svoj vlastný svet a môže navštevovať svety iných. To sú fantastické momenty. A keď sa ide do pekelnej časti, tak film je skutočne maximálne fantastický, temný a výrazný. Neviem čo by som skritizoval. Rozhodne je to film, kde musí byť človek správne naladený a musí veriť v niektoré veci, ktoré sa nám film snaží povedať. Z filmov Robina Williamsa je to pre mňa do prvej päťky jeho najlepších. Aspoň minimálne pre mňa. Dotkol sa ma na tých najsprávnejších miestach a môžem ho vidieť milónkrát a furt pri ňom mať citlivé momenty. Nádhera. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Společnost 20th Century Fox oznámila film již v roce 1984, tehdy měl film režírovat Wolfgang Petersen. (ČSFD)
  • Mezi lidmi, kteří létají ve velké knihovně, se objevila také režisérova matka. (..Lucas..)
  • Annie Nielsenová (Annabella Sciorra) má nad postelí pověšený Robin Williams) prochází kolem rytiny „Dante a papež Hadrián V.“ od francouzského grafika Gustava Dorého. (ČSFD)

Reklama

Reklama