Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1996. Život v Los Angeles připomíná peklo. Chaos, bezpráví a zločin zvítězily nad slušností a pořádkem. Jedním z nejtvrdších a nejúspěšnějších policistů je seržant John Spartan, který během tří let služby dopadl tisíc zločinců. Pro své demoliční metody dostal přiléhavou přezdívku Demolition Man. Ve chvíli kdy, se rozhodne zneškodnit cynického vraha Simona Phoenixe, však exploduje budova i se třemi desítkami rukojmích. Protože nikdo netuší, že rukojmí už byli v době výbuchu mrtví, je John Spartan odsouzen k sedmdesáti letům zmrazení v kryovězení, stejně jako Phoenix. Rok 2032. Život v megapoli San Angeles připomíná ráj. Slušnost a pořádek zvítězily nad zločinem a chaosem. Už více než patnáct let nedošlo k vraždě a střelnou zbraň lze vidět jen v muzeu. Změnila se i společnost. Sex je výlučně bezkontaktní, za sprostá slova se platí pokuty, lidé se vyhýbají fyzickému kontaktu a jsou neustále zdvořilí. Nesolí, nepepří, nejedí maso a vůbec žijí velmi zdravě. A do takového světa je rozmražen psychopat Simon Phoenix. Změkčilí policisté, kteří dávno odvykli střetu se zločinem, si s ním nedokáží poradit, a tak je třeba najít někoho, kdo by to dokázal. Takový je jen jeden - John Spartan. Jenže i ten je u ledu. Z nařízení policejního ředitelství je tedy povolán k životu... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (992)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu silně nadčasová kultovní záležitost. Když pominu ty americký střílečky a podobné magořiny, co zas k těmto akčním filmům prostě neodmyslitelně patří, tak třeba pasáže o ztrátě morálního kreditu a vyjíždění účtenek se ztrátou kreditu jsou nadčasové. Tehdy jsme se tomu smáli, ale už od toho nejsme vůbec daleko i u nás díky různým Facebookům a podobným chytákům. Ve filmu je také důležitá ta pasáž o podzemních lidech, to jsou tady ti, co nejdou s mainstreamem a neziskovkami a podobnou navoněnou bídou. Znovu a znovu s ukazuje že elity čas od času pustí do světa něco s předstihem desítek let (Matrix), věřte tomu nebo ne, ale vše má svůj pravý důvod, na náhody opravdu nevěřím. Za pár let může být vše tvrdou realitou a bůhví na čem všem se pracuje dnes a co nám teba pozítří pustí v kinech a jak bude svět vypadat řekneme třeba za takových 50 let.. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Úvodní část filmu je výborná, natočená s velkým nadhledem a ozdobená kupodivu dobrými výkony Standy Melouna a Veslo Šnapse. Postupem času se nadhled ztrácí a film sklouzavá do akční rutiny, ve které může zaujmout snad jen Sandruš Buldoková svým slaďoučkým obličejem a vystupováním naivní panny před maturitní plesem. Škoda přeškoda, stačilo udržet si humor a tolik ten příběh (samozřejmě dost nesmyslný) nežrat. Demolition Man však přesto patří k těm lepším položkám ve filmografii Sylvestra Stallona... ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční scény, ale především výborná komedie (úžasné jsou různé vychytávky z budoucnosti - Schwarzenegger, záchod, záliba v našich reklamách apod.) Zdálo by se zprvu, film, kde je budoucnost výjimečně zobrazena hezky, ale pozor - za věčnými úsměvy se skrývá fašistická společnost, která chce mít každého pod kontrolou - poselství o takové "šťastné" společnosti není vůbec hloupé. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější akční pecka 90. let! Skvělá konfrontace harmonického futuristického megaměsta a jeho gigaslušných obyvatel se sparťanskými policejními metodami Johna Spartana a geniálně vyšinutým Simonem Phoenixem... Medvídek! ... Snímek baví nadmíru po celou dobu stopáže, obličej rozesmátý od ucha k uchu zajišťuje jednak naivita a nadpozemská mírumiluvnost, slušnost a způsob vyjadřování san angeleských příslušníků, ale hlavně a především četnost skutečně vtipných hlášek, které v českém znění (Rímský, Tůma, Čárová) nemají absolutně chybu a dodávají filmu právě tu velikánskou zábavnost... Hele, Luku Skywalkere, použij Sílu! ... Jsou snímky, ze kterých si tu a tam pamatujete nějakou větu, či dobrý dialog, ale tady zní geniálně snad každé druhé slovo! Tohle je bombastická smršť brutálně vtipných hlášek! ... Zdá se, že ve městě je novej šeřík... Šerif! ... Film je prošpikován zajímavými nápady (automat na striktnost a korekci řeči, tři mořské mušle, elektrický obušek, kryovězení), výbornými akčními scénami a ten správný punc a říz mu dodávají skvěle se doplňující herecké výkony. ... Asi našel sobě drobného ... pěkně jste ho ožral... Říká se: sobě rovného a dožral jste ho. ... Viděl jsem Demolition Mana mockrát a stále mě neomrzel, svojí hustotou hlášek, vtipy, dynamikou a zamítavým postojem k tekutému transferu mě prostě baví dodnes:) Buďte dobří ... buď v prdeli! 58 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. V roce 2032 rozmražený policajt Stallone honí rozmraženého masového vraha Wesley Snipese. A není toaletní papír a taky se nesmí klít, jinak z automatu vypadnou pokutové lístky, které se dají použít jen k jednomu účelu... S léty od natočení filmu už budoucnost působí úsměvně a hodnocení tohoto mixu krimi a sci-fi padá na průměr. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=18e4GeUwVWs ()

Galerie (108)

Zajímavosti (53)

  • Po zkratce MDK (Murder, Death, Kill) byla pojmenována i stejnojmenná akční hra z roku 1997 a její pokračování z roku 2000. (Jaroslaf)
  • Na základě scénáře byla napsána také kniha, v jejímž závěru se John Spartan setká se svou dcerou. (Tygrys)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. října 1993 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

Stallone chystá pokračování Demolition Mana

09.05.2020

Herec Sylvester Stallone má poměrně ikonickou kariéru, specificky jeho série Rocky a Rambo zůstávají dodnes naprostými kulty. Z čeho se ale kult na papíře nikdy stát neměl, a přesto film zaznamenal… (více)

Rodriguezovo „město bez hříchu“

Rodriguezovo „město bez hříchu“

21.02.2009

A Sin City 2 se opět odkládá. Šéfové produkční společnosti Dimension Films totiž oznámili, že Robert Rodriguez pro ně natočí sci-fi thriller Nerverackers. A bude se muset do natáčení pustit co… (více)

Reklama

Reklama