Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +Seagal ma ruce v nejlepší formě, záporáci -zápletka a forma (špatný zvuk, kamera)/// Osmá Seagalovka v pořadí a zároveň bod kdy se vše dobré obrací ve stále horší a horší. Jak by někdo řekl: "lepší už to nebude, tak buďme rádi, že je to tak dobré jak to dobré je". Tady je Steven sice pořád v dobré formě, a jeho rány jsou něsmírně drsné a dost sadistické. Prostě se s tím nesere. Bohužel se ale už se začíná vykecávat. Naštěstí se ještě stále víc mlátí a to jediné v podstatě film zachranuje od naprostého průměru. Nic jeného mě totiž na filmu nezaujalo./// Celkem 64%/// ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Bol som naozaj milo prekvapený. Seagal mi tu nevyznel tak hrozne a naivne, ako v jeho iných filmoch. Naozaj mi tu bol sympatický, ale aj celkovo herecké obsadenie vo filme bolo veľmi dobré. Boli tu aj nejaké pokusy o vtip, čo som videl u Seagala asi prvý raz a hneď to oživilo celý priebeh. Úvod bol trošku kŕčovitý, ale záver bol fakt skvelý, najmä prestrelka pred koncom. A dokonca som videl prvý raz, že Seagalovi tiekla krv, čo ma naozaj prekvapilo, ale samozrejme v dobrom. No fakt by ma zaujímalo: Ako to ten chlap robí, že nosí to isté "pyžamo" celý film? Ale aj tak, podľa mňa najlepší Seagalov film. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Předposlední (před Lovcem policajtů) vskutku seagalovský drsný film, který navazuje na řadu prvních filmů o muži na správné straně zákona. Tentokrát si zahrál policistu vyšetřující rituální vraždy, za kterými se však skrývá daleko více než jen obyčejná vražda. Seagal, sice už s malinkým bříškem, ale stále ve výborné formě, předvádí to, co od něj čekáme – souboje tělo na tělo, dobrá kamera i střih nám přinášejí slušné souboje, dobrý partner, vtipné hlášky. Steven už sice i zde začíná některými hláškami (a zvláště tibetským růžencem) upadat do toho svého asijského mírumiluvného světa, naštěstí je to v umírněné míře a zní to spíše vtipně. Co je však na starších seagalovkách dobré, je vždy zajímavý příběh a dobrý záporák. Nejinak je tomu i tady a i proto považuji tento film za skutečně velmi dobrý a povedený. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ale tak tu už začína môj obľúbený Seagalko pomaličky priberať, čomu nasvedčujú aj spomalené zábery pri tých jeho shaolin chmatoch. No stále je to výborná akcia v topke. Ale to mu aj tak teda nebráni pekne nakopať zadky všetkým zlým hošánkom. Klasický jeho, pre mňa priemernejší film, čomu zodpovedá hlavne celkový scenár. Plus dávam za Keenena. 70%. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"My nejsme zvědaví na ten váš pitomej vohon a teploušský korále!" Osmá zastávka na mé velké letní filmové jízdě po největších hitech Steva Seagala. Asi poslední oldschoolový Seagal. Steven tu ještě nezachraňuje Indiány, nepachtuje se s "rádoby cool negrama" (Wayans je něco jiného, ten je cool naprosto přirozeně), ale naopka hraje to co mu jde nejlíp - drsného "agenta bez minulosti", který dokonale ovládá své emoce, takže ošálí jakýkoliv detektor lží a zmlátí každého padoucha jen pomocí několika málo chvatů. Steven sice už nabral nějaké ta kila, takže možná díky tomu už není tak neporazitelný jako dřív (na konci mu dokonce teče krav z nosu!!!) a v bitkách se hodně používá střih, ale pořád se na to dobře dívá a pořád je ještě vidět, že se to bije on a ne nějaký kaskadér. Co se týče příběhu, je tentokrát hodně povedený. Steve se konečně nemstí za žádného mrtvého kamaráda/příbuzného, ale naopak společně se svým parťákem pěkně postaru vyšetřují případ několika rituálních vražd, za kterýma se možná skrývá něco víc, než se na první pohled může zdát. Na Seagala rozhodně nadstandart a pokud se budete dobře dívat, zachytíte možná i nějaký ten záblesk atmosféry "Noir"... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • Po dokončení filmovania Warner Bros. vykonali dodatočné úpravy, aby z filmu spravili tradičnú "seagalovku" – zrýchlili tempo scén, vystrihli mnoho komediálnych scén medzi ústrednou dvojkou a tiež takmer všetky scény s detektívovou (Steven Seagal) manželkou. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama