Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších filmů se Segalem, možná proto, že to je ještě pořád před tim, než začal svojí kariéru pomalu, ale jistě zabíjet debilníma sračkama co točí posledních 8 let, ale boužel tady se tvůrci jako vždycky rozhodli, že ze segala udělaj, skvělýho vtipálka, kterej má spoustu správnejch zásad, neni možný ho dostat na detektoru lží, protože dokonale ovládá svoje emoce a je prakticky s tim svým šťoucháním do nepřítele nepřemožitelnej a k tomu všemu tam ještě chodí v nějakým pyžamu, aspoň že Wayansovi tam občas nakopali držku a vypadá jakž takž jako normální polda z normálního americkýho filmu, ale to všechno se dá vydržet protože tady konečně nezachraňuje indiány, ale pořádně vyšetřuje, takže tomu dávám krásný 3* ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Prodáváte šváby?Minul jsem se povoláním.Mohl jsem sedět doma a vydělávat milióny"... Glimmouš patří k tomu nejlepšímu,co kdy Steve natočil a to hlavně díky povedeným dialogům. Zmiňovat fakt, že je to jeden z mála kousků,kde Steve ukazuje naplno svůj um bez zbytečně zbrklých stříhů a svých dublérů je myslím,na místě.. Béčko příběh už k tomu prostě patří... "Ted si klekněte, Líbíš se mu, Děkuji s cizíma nechodím" ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dnes by se dalo říct,že tenhle film je v top pět Seagalovi filmografie a že lepší už to nebude. Celkem slušné budymovie, které se snaží trochu přiživit na náboženských vraždách ze Sedm a motá do toho pašování chemických zbraní a ruskou mafii. Celkem slušné,člověk se neztrácí,jen Gray opravdu neumí točit akční scény,což je v tomhle případě velice škoda,páč atmosféra a humor mu celkem jde. Možná v rukou Andrewa Davise by to bylo lepšejší. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jedna trošku netradiční Seagalovka, která je díky zajímavě složené dvojici hlavních hrdinů, plná skvělých hlášek, jenž mezi sebou ústřední herecké duo sype. Avšak nikoli na úkor kvalitní akce či slušného tempa a zápletky. Glimmer Man sice nedosahuje úrovně Přepadení v Pacifiku, Nemilosrdné spravedlnosti, Aljašky v plamenech či Lovce policajtů (tyhle čtyři filmy jsou podle mě nejlepší), ale i tak je to zatraceně dobrá zábava s drsným Seagalem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Jedná sa o vôbec prvý film Stevena Seagala, kde používa okrem tradičného aikida aj čínske bojové umenie wing chun. V čase nakrúcania tohto filmu mu robil bodyguarda Randy Williams, majster wing chunu, s ktorým Seagal trénoval. Wing chun sa mu zapáčilo a rozhodol sa vo filme použiť niektoré techniky. Randy Williams bol tiež prvým majstrom wing chun, ktorý Seagalovi sprostredkoval kontakt na iného majstra kung fu, Samuela Kwoka, s ktorým Steven Seagal absolvoval v roku 2018 veľký spoločný seminár v Rusku (kazatelSVK)
  • Po dokončení filmovania Warner Bros. vykonali dodatočné úpravy, aby z filmu spravili tradičnú "seagalovku" – zrýchlili tempo scén, vystrihli mnoho komediálnych scén medzi ústrednou dvojkou a tiež takmer všetky scény s detektívovou (Steven Seagal) manželkou. (Real Tom Hardy)
  • Postava Briana Coxa bola v skutočnosti určená pre Tommy Lee Jonesa. Ten to ale nemohol vziať, kvôli práci na inom projekte. (Seag)

Reklama

Reklama