Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Perfektní hlášky, kamera, režije, střihy, vizuálno a herci. Dvojka frajerů jako jsou Seagal a Wyans všem ukázali jak má vypadat nejlepší policejní tým, oba chrlily jednu hlášku za druhou a név každém filmu policajt pozná účinky jeleního penisu. Akčních scének je tu přijatelně a hlavně mají perfektní choreografii. Scénka v baru, poté co je Seagal všecky zpacifikuje a rozmlátí půlku nábytku, zazvoní telefon a on řekne " Né je mi líto, ale přijdte za 2 za 3 měsíce, máme tady malou rekonstrukci ". Nebo scénka s Rusy, kdy je Seagal podřezá žiletkou schovanou v kreditce, nemá chybu. HLÁŠKY (Nazem- Líbíš se mu - je mi líto, ale s cizejma nechodím, můj přítel má rád country já spíš rock'n'roll ). Scénka -suspendování Segala na WC ( Jacku dejte mi svůj odznak - do kterýho, že jste to močil? ). Scénka kdy Wyansovi vyhoří byt ( vážně jsi bydlel v tomhle chlívu? Bud ticho. Á co je tohle? Jelení penis? Vážně mě to dojalo. Ale mě ne, pojd už. Hele ty cédéčka možná ještě budou hrát, můžu si je vzít? Kurva už pojd. ) Scénka v paneláku, kdy Wyans je postřelen a vypadne z okna a zachytí se rukou římsy, Seagal se pro něj spustí ( To je pistole a nebo tě to vzrušilo? ) Konec ( Nevolej mi Jacku, neposílej žádný vzkazy, jakmile uvidím na okně ptáka se vzkazem na noze schodím ho dolů ) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Snímku, který je plný rituálních vražd a jeleního penisu, strašně podráží nohy příšerný (resp. žádný) zvuk, špatné záběry a občas podivné souboje. Za to je tu spousta dobrých hlášek a slušně fungující ústřední dvojice. Nerad koukám na tenhle film, právě kvůli tomu otřesnému zvuku. Žádná aikidó technika mě nezaujala. 50% 45 miliónů dolarů(rozpočet)/36,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neměl bych se prát, je to proti mému vyznání." Ten růženec, jelení penis v prášku, ostrá kreditní karta, důchod od CIA a filmografie slavného lamače kostí napovídají, že tenhle nemluvný týpek Jack Cole se skutečně prát nechce. Jenže ho vždycky někdo přemluví, což je zábavné, stejně jako trefné hlášky jeho málo informovaného parťáka Jima. Mě to vždycky hodně bavilo, takže jsem schopen přehlédnut i to tupé klišé, že zlí jsou zase Rusové a ještě k tomu i Srbové, kteří si vůbec neváží té velkorysosti, že jim humanitární bombardovaní vojsky NATO dalo jedinečnou příležitost zemřít na svém a přesto cizím území. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Znizujem hodnotenie zo styroch na 3 hviezdicky, lebo uz sa mi to teraz nepacilo az tak, ako v case, ked som to videl v kine. Sice som si z filmu nic nepamätal, ale pocity zostali na 4*. Zacalo to podobne, ako Fincherov thriller SEDEM (1995) a neskor sa dej prehupol do uplne niecoho ineho, ako som ocakaval, co bola skoda, ale nebolo to zase nudne. Bitky boli celkom slusne, najviac som sa nasmial v tej restauracii, ked dal Seagal tomu chlapikovi facku, az ho prehodilo niekolko metrov. Celkovy dojem z filmu v dnesnej dobe zostava teda u mna pri troch hviezdickach... 28.11.2010 _______ Steven Seagal - (Poručík Jack Cole) +++ Keenen Ivory Wayans - (Det. Jim Campbell) +++ Bob Gunton - (Frank Deverell) +++ Brian Cox - (Pán Smith) +++ John M. Jackson - (Donald Cunningham) +++ Michelle Johnson - (Jessica Cole) +++ Stephen Tobolowsky - (Christoper Maynard) +++ Produkcia: Steven Seagal) +++ Hudba: Trevor Rabin +++ ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, skoro až šokujúce je poznanie, ako Seagalovi pomohlo pridanie rovnocenného parťáka a thrillerového scenára so skutočným dejom namiesto lacne odôvodneného mlátenia. Je to seagalovka, ale mnohá pridaná hodnota z nej robí aj naozajstný film, ktorý sa medzi inými drsnými vyšetrovaniami brutálnych vrážd rozhodne nestráca. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Postava Briana Coxa bola v skutočnosti určená pre Tommy Lee Jonesa. Ten to ale nemohol vziať, kvôli práci na inom projekte. (Seag)
  • V závěrečném souboji mezi Jackem Colem (Steven Seagal) a Donaldem Cunninghamem (John Jackson) je vidět zakrvácená tvář Donalda, ale hned v dalším střihu nemá na tváři žádnou krev. (Geralt z Rivie)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama