Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 5

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (102)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Už dávno som prestal veriť, že by Luc natočil ešte nejaký film, ktorým by ma nadchol. Naposledy sa mu to podarilo pred štvrť storočím s Johankou. Ani trailer nenaznačoval, že by nás čakalo niečo výnimočné. Skôr to na mňa pôsobilo až príliš divne. Ale samotný film ma zaujal hneď od prvých chvíľ a od prvým minút som hltal perfektne funkčný príbeh extrémne netypického hlavného hrdinu. Spája sa v ňom uzavretosť a inklinácia skôr k zvieratám ako ľudom, ako to bolo v prípade Jacquesa Mayola a bolestivá minulosť, ktorou trpel Leon. Okrem hlavnej postavy tu už nikto nemá poriadny priestor. Čo je škoda hlavne u policajtky, ktorá s ním vedie pútavý rozhovor. Niekoho môže štvať, že mnohé línie sú len nakúsnuté. No proste len epizódky, ktoré slúžia iba, aby sme čo najviac spoznali hlavného hrdinu. Alebo sa dočkáme extended cutu? Kľudne by som ho privítal. Ak nie, nevadí. Lucovi to tentoraz klaplo v každom ohľade. Aj po technickej stránke je to do veľkej mieri oldschool bez otravného CGI a hudobná stránka s niekoľkými hudobnými výstupmi je tiež úchvatná. Lucove trademarky tentokrát nie sú také okaté a otravné ako v jeho posledných filmoch, kde boli už len k smiechu. Celkovo som nadšený a nečakane sa tento film zaradí k mojim srdcovkám. Teraz zase opatrne čakám, či Luc ďalším filmom potvrdí návrat jeho formy, alebo to bol len ojedinelý záchvev jeho dávnej formy. 9/10. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joker kdyby nepoznal Batmana a sčuchl se s krysařem? Tak určitě, kdyby Caleb Landry měl před 15 lety čas, mohl si zmiňovaného žolíka zahrát on, místo Heatha Ledžra, ale to by taktéž cikán mohl pracovat, lec která fantazie se nedá sloučit s realitou. Každopádně, Lucky Luk se inspiroval možná svým snímkem Utrženým ze řetězu, kde se Jet Li choval jako čokl, a možná by nahradil lidskou řečí za štěkot hafanana, ale když si člověk srovná vedle sebe tyhle dva snímky, nejde to dohromady. První půlka skvělý, ta travesti show co přišla potom, už se nedá považovat za to, co nás krmili v trailerech. Krom toho, že ho čoklové poslouchali pro svůj prospěch, pestak si natřel lofasa burákovým máslem. Ve dne Studenková, co zpívá sladké mámení, a v noci mukl, a pejskové co koušou do romských osad a jejich mítném.Kolik musela stát účast těch vycvičených psů? Určitě vím, že si jednoho měl najmout i Stephen Hawking. Still better than Catwoman   ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

"Psi mají krásu bez marnivosti, sílu bez drzosti, statečnost bez zuřivosti a veškeré lidské ctnosti ovšem bez jakékoli neřesti. Pokud tedy vím, mají jen jedinou vadu – Důvěřují lidem!" Film je vyprávěný podobným způsobem jako "Obvyklí podezřelí" – Douglase ve vyšetřovací vazbě zpovídá mladá psychiatrička a rekonstruuje s ním celý jeho život, který ve flashbacích ožívá před našima očima. Základem celého vyprávění je nejednoznačnost. Film balancuje mezi dramatem a komedií. Besson se drží své oblíbené groteskní stylizace, kdy svět je temné, nehostinné a nelítostné místo, v němž však občas září osvícení blázni. Caleb Landry Jones není moc známý herec, ale věřte, že po tomhle filmu se vám z hlavy nevykouří. Předvádí tu životní herecký výkon, od mimiky, emocí, samotného projevu a dialogů, no prostě paráda. Kladným bodem snímku je určitě i hudební doprovod. Ten se sice často opírá o melodie známých písní, přesto dokáže atmosféru jednotlivých scén umně podtrhnout. Film má i zajímavý konec, který mi do hlavy vtlačil vzpomínku na devadesátky a "Ghost Dog: The Way of the Samurai". Důvod, proč nedám plný počet je, že mi chybělo nějaké mysterióznější či tiše hororové intermezzo, které by komunikaci hlavního hrdiny s „jeho dětmi“ uvedlo do artovější atmosféry jakou měl například "Joker"... Neboť jsem měl chvílemi pocit, že sleduji pohádku, ve které se vlastně pouto a porozumění se psy za Dogmanova mládí ani nekonalo, ale spíše to vypadalo, že psi umějí číst, psát a počítat, ale jen jediný člověk na celém světě se rozhodl jim naslouchat. Což je škoda, protože jinak by film dokázal okouzlit na jiné úrovni… /80%/ ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma zaujala premisa a príbeh, ktorý spočiatku nesklamal. Ako sa však príbeh odvíja, je čoraz ťažšie uveriť takej tragédii. Záverečné scény sa zdajú byť unáhlené a predvídateľné, čo naozaj nie je to, čo ja osobne hľadám. Niektoré detaily príbehu sú tak vzdialené realite, že celý emocionálny zážitok upadá. Napriek všetkému sa to dalo ľahko prehliadnuť, lebo film je pútavý. Celkovo sa príbeh točí okolo sociálne odlúčeneho chlapa so zmyslom pre súcit. 6/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem si přál a trochu i věřil, že by se Luc Besson mohl Dogmanem vrátit do doby Leona a Brutální Nikity, ale nestalo se. Dogman není v žádném případě akční film a to co naznačovali trailery, je zde jen tak mimoděk. Film se nejvíce přibližuje poslednímu Jokerovi a ukazuje nám příběh, životem hodně zničeného muže, který našel lásku a přátelství jen u psů a stal se Kmotrem zapadlé čtvrti, který šéfuje psímu gangu, vystupuje v drag show a trochu se zaplete s místním gangem. To co naznačovali trailery je zde asi 10 minut a není to působivé, tak jak by mohlo být a pokud by tam závěrečná akce vůbec nebyla, film by fungoval dál. Dogman tak ani není filmem Luca Bessona jako spíše Caleba Landry Jonese, bez kterého by neměl co nabídnout a on jediný, film posouvá na mírný nadprůměr. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)
  • Film mal byť pôvodne uvedený na trh v polovici apríla 2023, ale pozitívna spätná väzba od kupujúcich na európskom filmovom trhu prinútila distribútorov, aby sa zamerali na jesenné uvedenie v nádeji, že si zabezpečia premiéru na jednom z jesenných filmových festivalov. To sa nakoniec stalo, pretože bol vybraný do súťaže o Zlatého leva na filmovom festivale v Benátkach 2023. (Arsenal83)
  • Dlhoročný Bessonov spolupracovník Éric Serra zložil hudbu k filmu a film považoval za veľmi emotívny, pretože aj keď je skúseným harcovníkom, priznal, že sa nestáva často, aby dokončil svoju prácu so slzami v očiach. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama