Reklama

Reklama

DogMan

Trailer 5

Obsahy(1)

Vizionář Luc Besson přichází s fascinujícím antihrdinou na jeho cestě za odplatou a vykoupením. Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď je dospělý a má zvláštní dar. Žene ho touha po pomstě i trestání bezpráví. Nemá žádné zábrany. Jeho zbraní je oddanost jeho psů… (Bioscop)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (99)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Psi maji pouze jedinou chybu- Důvěrují lidem !! Milé překvapení ke konci roku od šikuly Luca Bessona! Luc Besson má sice éru svých nejlepších filmů za sebou ( v 90. letech byl na koni), ale i tak až na Valeriana, mě zatím žádný jeho film neurazil a vždy jde o zábavné akční popcornovky. Dogman však není jeho typickým rukopisem, nejde o akční řežbu, je to spíše psychologický Thriller řízlý Drama evokující Jokera, ale je to sakra výborná věc, která vtáhne diváka od úvodu a vyplivne až v závěru. Hlavní hvězdou je né úplně známý Caleb Landry Jones, už jsem ho viděl párkrát, ale nikdy pořádně v paměti neutkvěl, věřte, že po tomhle filmu se Vám z hlavy už nevykouří. Předvádí tu životní herecký výkon hodný oscara ( za mě to nejlepší na herecké scéně, co jsem letos viděl), od mimiky, emocí, samotného projevu a dialogů, to byla velká hitparáda. Hlavní hrdina je osamělý chlap žijící s hromadou psů, se kterými je dokonale spřízněn- ( to jejich spojení, kde psi reágují na hrdinovy myšlenky bylo impozantní), svět i společnost se k němu obrátili zády. ( Flasbacky z dětství jsou jak z těch nejšílenějších exploitationů!! Jeho otec je čirá zrůda poháněná nenávistí,násilím a zlem. Tady může být slabším povahám nepříjemně, je to syrové až na dřeň! Hlavní hrdina se snaží žít poklidně, ovšem ho občas vyruší nezvaní hosté, kteří neskončí úplně nejlépe. Zajímavé je, že je také Transgender, ovšem má to svůd důvod k opodstatnění příběhu ( není to nacpané nasílu na splnění kvót, ale je to opravdu zajímavý prvek, který vytváří hrdinovou osobnost i charakter). Krom tedy skvělého hereckého výkonu, příjemného vizuálu a parádní atmosféry, musím vychválit i skvěle napsané dialogy, opravdu co dialog, to úvaha k zamyšlení nad životem, to co tu hlavní hrdina říká je fakt mazec ( příště beru papír A4 a píšu všechno!) a potěší i akční finále- potyčka s mexickým kartelem vs inteligentní hafani a je to zábavná a hravě natočená vybíjená ( gore moc nečekat). Chválím, že k úhoně nepříjde žádný pes, což vzhledem k námětu je až s podivem. Velmi dobrý film, který nemá daleko k 5 hvězde, ale při další projekci možná přehodnotím. 85% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

... Psi mají krásu bez marnivosti, sílu bez krutosti a odvahu bez dravosti. Teda všechny lidské ctnosti bez jakýchkoliv neřestí. Podle mě mají jen jednu chybu. Jakou ? Věří lidem... Nebudu zastírat mírný zklamání. Na trailer jsem sice nekoukal ale podle zdejšího hodnocení kdy se film zatím pohybuje v červených číslech a na IMDb má 6,7/10 jsem čekal asi víc. Nevím. Možná trošku svižnější tempo. Nebo větší využití hafanů. Na vážkách s hodnocením to zachraňuje až poslední cca půlhodinka která rozhodla, že se nakonec přikloním ke čtvrté hvězdě. Taktéž rozhodl i fakt, že věřím, že každý natáčení se zvířaty musí být daleko víc náročnější. A tihle čtyřnozí chlupáči si 4hvězdy rozhodně zaslouží... Jsou to vaši psi? Ano, jsou to moje děti. Nevím, co s nimi bude. Nebojte se, vědí, co mají dělat... ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Luc to pořád ještě zkouší, což je v pořádku. Jen jsem doufal, že tenhle kousek bude mít už vzestupnější tendenci, i přestože tomu trailery nijak zvlášť nenapovídali. Jsou tam Bessonovi motivy, které jsou zabaleny do béčkového dramatu a je z toho takovej nijakej film, který se snažil být "nějakej" ( potenciál by byl )... Prostě Luc Besson. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Jestli má nějaký herec škatulku podivína vyžívajícího v experimentálních i jiných edge projektech, je to právě Caleb Landry Jones, který si role báječně užívá a dokazuje včetně tohoto Bessonova dílka jak dobrý a širokospektrální herec to je. Psí antihrdina s tragicky pochroumanou minulostí využívá jakékoliv schopnosti, které mu nejen bůh dodává k přežití. 65% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joker kdyby nepoznal Batmana a sčuchl se s krysařem? Tak určitě, kdyby Caleb Landry měl před 15 lety čas, mohl si zmiňovaného žolíka zahrát on, místo Heatha Ledžra, ale to by taktéž cikán mohl pracovat, lec která fantazie se nedá sloučit s realitou. Každopádně, Lucky Luk se inspiroval možná svým snímkem Utrženým ze řetězu, kde se Jet Li choval jako čokl, a možná by nahradil lidskou řečí za štěkot hafanana, ale když si člověk srovná vedle sebe tyhle dva snímky, nejde to dohromady. První půlka skvělý, ta travesti show co přišla potom, už se nedá považovat za to, co nás krmili v trailerech. Krom toho, že ho čoklové poslouchali pro svůj prospěch, pestak si natřel lofasa burákovým máslem. Ve dne Studenková, co zpívá sladké mámení, a v noci mukl, a pejskové co koušou do romských osad a jejich mítném.Kolik musela stát účast těch vycvičených psů? Určitě vím, že si jednoho měl najmout i Stephen Hawking. Still better than Catwoman   ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Luc Besson povedal, že prvýkrát ho napadol nápad na tento film po prečítaní správy o päťročnom chlapcovi, ktorého rodina zavrela do klietky. Bessona to prinútilo premýšľať o tom, akú traumu chlapec musel prežiť a ako ju musel prekonať. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo virtuálnom produkčnom zariadení v Essonne vo Francúzsku od februára do júla 2022 a potom na mieste v Newarku, New Jersey, v júni 2022. (Arsenal83)
  • Celkovo bolo potrebných 15 trénerov psov na získanie všetkých psov potrebných pre film. Uprednostňovali sa už vycvičení psi, aby sa predišlo plytvaniu časom na výcvik nových psov. Pred natáčaním psích scén strávil Caleb Landry Jones tri dni s trénermi a ich psami, aby sa cítil s nimi pohodlne. (Arsenal83)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Reklama

Reklama