Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět žralok v hlavní roli. Bohužel to není poprvé, jednička byla skoro skvělá, bylo to něco nového a neokoukaného a na tu dobu i hodně dobře natočeno se všemi trikovými prvky, ale dvojka už není ono. Sice pořád cítíte napětí a mráz na zádech, když John Williams rozehraje svou hudbu v temných hlubinách moří a přitom nechají filmaři vykouknout žraloka, ale prostě už to tu bylo a není to tak skvělá podívaná. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsou to lepší dvě, možná nebýt prvního dílu i tři, ale co se týče konstrukce dějové zápletky a postav slabota. Scheiderovi zkrátka chybí spoluhráči, ostatní postavy jsou ploché jak Halle Berry a filmu chybí v prvním díle perfektně zakomponovaný pocit boje mezi člověkem a přírodou. Stejně tak budování napětí celkem selhává, pár teenagerů si vyjede na lodích, napadne je žralok a to je celý. Ne že by se to nedalo vidět, vlastně to není špatný film, jen prostě slabý. ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Chýba výraznejšie tempo a poriadna gradácia deja. Takto sa slávne pokračovanie päťhviezdičkovej, atmosféricky dokonalej jednotky stáva trojhviezdičkovou priemernou jazdou. Roy Scheider je opäť super, zasa skvele hral, ale inak to celé vytvára len taký suchý, nezáživný a nevýrazný odvar jednotky. Ani tie scény s ludožrútskym bielym žralokom už nie sú ono. Nehovorím, že film je zlý, Szwarc určite talent má, ale na poriadne nadviazanie úvodného prvého dielu to proste nemá. Oproti trojke je to ešte ale skvelé. /70%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čelisti jsou samotřejmě nepřekonány, ale druhý díl mi nepřišel zase o tolik horší. Roy Scheider je zase skvělý a ostatní herci to zvládají celkem slušně, na to jak jsou mladí, i když občas trochu přehrávali , ale nejvíc mi tady chyběla ta atmosféra z prvního dílu. Sice v závěru to už nabralo trochu větší spád, jenže fináaě, ač bylo celkem slušně vymyšlený, tak mi to přišlo trošku moc rychle vyřešený. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Szwarc sa snaží, čo môže a chvíľami mu to dokonca aj vychádza ! Spielberg je Spielberg, o tom netreba diskutovať ( hoci aj jemu sa občas noha šmykne ), ale nemyslím si, že by to bolo až tak zlé. Záverečné scény mám dokonca mimoriadne rád a hoci scenáristi väčšinou iba s rôznymi obmenami prerozprávali pôvodný dej, takmer existencialistický záver, keď tam skupina uvreštených deciek zostane uväznených na skalisku uprostred vody a žralok si zmlsne ešte aj na vrtuľníku, im skutočne vyšiel, podobne ako nápad s elektrickým káblom. Iskry medzi zubami a dym z očných jamiek takej beštie je predsa len neodolateľný ! ()

Galerie (77)

Zajímavosti (28)

  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama