Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Szwarc sa snaží, čo môže a chvíľami mu to dokonca aj vychádza ! Spielberg je Spielberg, o tom netreba diskutovať ( hoci aj jemu sa občas noha šmykne ), ale nemyslím si, že by to bolo až tak zlé. Záverečné scény mám dokonca mimoriadne rád a hoci scenáristi väčšinou iba s rôznymi obmenami prerozprávali pôvodný dej, takmer existencialistický záver, keď tam skupina uvreštených deciek zostane uväznených na skalisku uprostred vody a žralok si zmlsne ešte aj na vrtuľníku, im skutočne vyšiel, podobne ako nápad s elektrickým káblom. Iskry medzi zubami a dym z očných jamiek takej beštie je predsa len neodolateľný ! ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Žralok se vrátil a šéf místní policie Brody opět vyráží do boje s tímto nemilosrdným zabijákem. Tentokrát je to pro něj osobní. Jeho dva synové s přáteli vypluli na moře. A to i přes otcův přísný zákaz. Když zjistí jakou udělali chybu je pozdě. Čelisti opět sklapnou a voda se začne barvit do ruda… Pokračování vynikajícího filmu s lidožravým žralokem svému předchůdci rozhodně nedělá ostudu. O dvou dalších pokračování se to bohužel říct nedá. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak jasne vidieť, že to už netočil Spielberg, už tam nie je veľa toho napätia, a ani nie je tak majstrovsky spracované. Škoda, že tam dali veľa priestoru dementným tínedžerom, ktorí sa chcú iba zabávať. Toto má vie iritovat u starších i nových trilerov. Nikto predsa nie je zvedavý na vrieskajúcich tínedžerov. Schneider nemože potiahnuť celý film sám. Napriek tom ustále slušné. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Chýba výraznejšie tempo a poriadna gradácia deja. Takto sa slávne pokračovanie päťhviezdičkovej, atmosféricky dokonalej jednotky stáva trojhviezdičkovou priemernou jazdou. Roy Scheider je opäť super, zasa skvele hral, ale inak to celé vytvára len taký suchý, nezáživný a nevýrazný odvar jednotky. Ani tie scény s ludožrútskym bielym žralokom už nie sú ono. Nehovorím, že film je zlý, Szwarc určite talent má, ale na poriadne nadviazanie úvodného prvého dielu to proste nemá. Oproti trojke je to ešte ale skvelé. /70%/ ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Velice slušné a navazující pokračování. Herci stejně dobří,ti teenageři mi přirostli k srdci až na tu ženskou,která se bojí ještě víc než malý Brody. Napětí je zde velké. Hudba temná. Bohužel napětí končí kdy se v plné kráse oběví žralok-je moc gumový. Za žraloka strhávám jednu hvězdičku. Film je ale jinak dobrý a necchápu proč se neprodává na DVD. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (28)

  • Scény s Murrayem Hamiltonem se točily narychlo, protože jeho žena měla během natáčení problémy se zdravím. (PußyMagnet)
  • Na Brodyho přední lavce je kytka namalovaná na žluto. Jedná se o odkaz na film Jaws. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama