Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele JenTR k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2024) (E01) 

Je to trošku náhoda (nebo spíš trapné kliché?), že kluk, co studuje neurochirurgii zrovna dostane mozkový tumor. Vždyť klidně mohl studovat animaci medvídka Pú a dostat nádor, vyšlo by to nastejno. Trochu mi to připomíná Basníky, asi tím, že se jedná o mladé ambiciózní felčary...celkově docela smutné a depresivní, ale rozhodně koukatelné. ()

Epizoda 2 (2024) (E02) 

Dal bych tomu možná tři hvězdičky, protože příběh toho hlavního protagonisty je zajímavý, o tom žádná, hraje to dobře a člověk si u toho klade otázku jak by se sám zachoval. Také je tam dobře zachycen přístup okolí, jak vlastně nevědí, jak se k dotyčnému mají chovat, spíše ho litují, což on sám nechce atd. Ale co to kazí, je ta vedlejší a nesmyslná linka jeho rodičů. Jako proboha proč? To je fakt nuda, další klišé, kdy se nemají rádi dva manželé a přiblblá dcera je nutí do toho, aby byli spolu. To je naprosto zbytečné a nevím, k čemu to je. Chemie mezi nimi neni a nezajímají mě. Tohle je  v každém druhém filmu. Tak budu doufat, že Brodská se svým ex budou mít méně prostoru než Filip. P.S. Vím, že to je o mozkovém nádoru, ale přeci jen bych uvítal méně scén z ozařování, nedělá mi to dobře. ()

Reklama

Reklama