Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký byl váš život, než se náhle všechno zastavilo? Filip je od dětství rozený vítěz. Navštěvuje poslední ročník medicíny a užívá si života, ať už jde o sport, nebo dívky. Po studiích by rád nastoupil do hradecké nemocnice. Jenže toto přání se mu splní dřív a jinak, než plánoval. (Česká televize)

Recenze (67)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je na tom znát, že to není původní český námět, ale opět jde o přepracování zahraničního originálu (jako fakt to muselo být ragby, a ne fotbal nebo hokej, kurnik šopa?). Podat vážné téma s pokusem o vtip oceňuji, ale přece jen mi přijde, že častěji byl tento díl spíše cynický, pacientům se až vysmívající - což ostře kontrastovalo s výpověďmi těch, kteří se z rakoviny vyléčili, v závěru dílu. Neustálé šukačky už mi ale také lezly na nervy. Když nevíš, co s dějem, hoď tam nahotiny. Maminka se živí vedením kavárny a prodejem svých obrazů? Fakt téma jak z českého prostředí. Možná pražského na Pařížské. No nic, Opatrný průměr a uvidím, kam se to dál vyvine. Pokud budu mít sílu koukat dál. Tak nějak mi přirostlo k srdci Vonnegutovo pravidlo o alespoň jedné kladné postavě, a tu zde nikde nevidím. Jo, a dát Nebřenského na roli primáře, to je fakt úlet. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Z prvního dílu nového seriálu mám rozporuplné pocity. Tvůrci nemohou za to, že jsem neměl zrovna chuť na téma těžké nemoci, i když vlastně celá epizoda byla seznamování se s postavami. Ty se tvůrcům - doufám že schválně - povedlo vykreslit velice nesympaticky. Mladý floutek, který má asi dost peněz od rodičů, si vesele a bezstarostně užívá života,  Rodiče bydlí vedle sebe, sestra má ňoumu. Tohle mě nebavilo, včetně způsobu vyprávění příběhu. Poslední scény od návštěvy u profesora ale byly natočeny velice umně, navíc silně emotivně. Tak uvidíme, zda i za týden bude nálada na pokračování. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice dobrý rozjezd, jsem zvědavý na další díl . Manželská dvojice Filipových rodičů (T.Brodská a P.Řezníček) nemá chybu, bavil jsem se ....  . Seriál se natáčel hlavně v Hradci Králové a v tamní Fakultní nemocnici. A taky na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové. Výborný jsou autentické výpovědi skutečných onkologických pacientů v závěru dílu, nemají chybu .... .*** 1.díl je na webu Č.televize : ČT 1, neděle 7.1.2024, 20.10 . ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na naše poměry kvalitně udělaný a natočený úvod, který by obstál i jako samostatný minifilm. Sám jsem zvědavý jak to bude pokračovat, protože původní dílo jsem neviděl. Závěr dílu s velice hořkou příchutí. Líbila se mi scéna kdy v jeden moment jede hlavní hrdina výtahem do nebes (do 5. patra pro povýšení), a za 5 minut se vrací (do 0.) jako absolutně zdrcená osoba. Kamera, střih, výběr písniček, neokoukané tváře - to vše bylo skvělé. REAKCE NA ZDEJŠÍ RECENZE: Už dlouho jsem nečetl tak ubrečenou a ublíženou komentářovou sekci jako zde. Před začátkem pořadu běží v TV piktogramy kde je zmíněna i nahota, tak když se cítíte tak uraženi souložícími lidmi, tak se na to nedívejte, však už před začátkem programu jste varováni. A dát kvůli tomu hned odpad? Kocourkov fakt. Zakonzervovaní čecháčci jsou ublížení ...and I like it. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejotřepanější příběhová klišé, vatové scény, nekonzistentní chování postav (profesor, pro kterého jsou studenti jen nezajímavé křoví, se najednou strašně zajímá o zdraví hlavního hrdiny), křiklavý sexismus, boomerské vtipy a nulová představa o tom, jak žijí (a jakou hudbu poslouchají) dnešní mladí k seriálům České televize tak nějak patří, ale v první epizodě Smyslu pro tumor je všeho uvedeného tolik, že kdyby šlo o nádorové buňky, už jste mrtví. Závěr nicméně dává Malou naději, že dál by to tak strašná křeč být nemusela. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Na konci pizody probíhá křest Filipova (Filip Březina) synovce v Katedrále svatého Ducha. Roli křtitele si zde zahrál skutečný kněz, arciděkan zmíněného chrámu František Hladký. (Thanoris)

Reklama

Reklama