Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Jak blízko smrti se musíme ocitnout, abychom se naučili žít? Příběh rodiny, jejíž členové se navzájem berou jako samozřejmost, ale nemohou se víc mýlit. Vážná nemoc nejmladšího z nich se paradoxně stane příležitostí pro všechny. Příležitostí, jak být dobrou matkou, otcem, dítětem. Jak si najít holku a jak o ni nepřijít. Jak zkrotit ego a nemyslet jen na sebe... Filip je ambiciózním studentem neurochirurgie, který má vše před sebou. Ovšem místo toho, aby získal prestižní post na klinice, stane se jejím pacientem. V pětadvaceti letech je mu zjištěna rakovina. Nemoc mu umožní najít lásku, stejně jako vážit si vlastní rodiny, jejíž členové si každý zvlášť i společně projdou velkou životní zkouškou. Seriál, který se témat, o nichž se víc mlčí, než mluví, chopil s humorem a empatií. Seriál, který není sedativem, ale lékem. Možná ne na rakovinu, ale na život rozhodně. Na konci každé epizody sdílejí skuteční onkologičtí pacienti pocity, které je provázely jednotlivými fázemi onemocnění. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Asi teda nejsem úplný expert na českou kinematografii, ale i tak si upřímně smysluplnější projekt společně s kvalitním řemeslem asi ani nepamatuju. A už vůbec si nepamatuju, kdy jsem naposledy u nějakého filmu / seriálu na konci takhle bulel... :) Nicméně jsem fakt (mile) v šoku, že ČT vyprodukovala něco takhle výjimečného. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre natoceno, zkusene vedeni hercu od momentalne nasi nejlepsi reziserky. Chce to prezit prvni dil, tam jsem mel fakt dilema, jestli to nevypnout. Postupem casu mi ale Brezina prestal vadit a musim uznat, ze to dal vyborne. Ovsem naprosto strasna je dejova linka Brodske, tam mi bylo trapne za ni. Reznicek jasne nejsympatictejsi postava serialu 👍 ()

Reklama

Thanoris 

všechny recenze uživatele

Tahle chuťovka mě dostává hlavně prostředím mého milovaného Hradce a mé alma mater. Možná i proto mě děj po celou dobu držel a odpustím mu i místy drobné, místy závažnější odborné nedostatky, svému smyslu, myslím, dostál (tedy smyslu pro tumor). Velmi kladně vnímám výkony jak mladých, tak zkušených herců, zkrátka jsem si to užil. Víc takových hradeckých počinů! ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Profesionálně jistě dobře zvládnutý seriál vypočítaný na city většinového diváka. Nic proti tomu, ale s pravdivým zobrazením zdravotnictví to zas tolik společného nemá, jde spíš o společenskou objednávku "zlidštit" rakovinu a odstranit její tradičně tabuizovaný a mytizovaný obraz. Českým tvůrcům ale vytýkám, že se nenamáhali přenést příběh víc do českých poměrů, které jsou zde značně zidealizované, počínaje úrovní zdravotnického prostředí a zacházení s pacienty, až po nadstandardní úroveň domácností. Absolutorium si ale zaslouží každopádně výkon Filipa Březiny, potažmo i Jiřího Bartošky. Americky pojatý happyend sice asi nenechal jedno divácké oko suché, na druhé straně ale podtrhl jistý kýčovitý nádech celé série. ()

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Extrémně důležitej projekt. Zhoubný nádor je příčinou každého čtvrtého úmrtí, ale pořád se navzájem tváříme, jako že takový věci neexistujou, netýkaj se nás, nebo jsou jen součástí nějaký historky o někom jiném. Hovno, přátelé. Tereza Brodská exceluje, F. Březina s A. Malou umě plní zadání. V podstatě jedna ku jedný vůči originálu Smysl pro tumor, ale hodně povedený... ()

Galerie (137)

Zajímavosti (26)

  • Pavel Řezníček (Mirek), který v seriálu hraje otce hlavního hrdiny a majitele rodinné firmy na dlaždice a obklady, absolvoval před natáčením několik konzultací ve specializovaných prodejnách dlaždic. (Česká televize)
  • Česká televize je první, která uvedla svoji verzi úspěšného a oceňovaného belgického seriálu. (Česká televize)
  • Pro záběry z nemocničního prostředí si štáb vybral Fakultní nemocnici Hradec Králové, natáčení za běžného provozu tam zabralo 23 dní. Filmaři měli k dispozici sály neurochirurgické kliniky, prostory gastroenterologického oddělení, pracoviště hematologické a radiologické kliniky i prostory urgentní medicíny i laboratoře. (Česká televize)

Reklama

Reklama