Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(14)

Obsahy(1)

Emma a Dexter spolu po promoci stráví noc a ráno si jde každý vlastní cestou. Jejich osudy už ale zůstanou navždycky pevně svázané. (Netflix)

Recenze (71)

kondor77 

všechny recenze uživatele

Jako romantik, který od té doby co ho propustili z vězení, dává rok co rok na Sv. Valentýna kytičku na hrob své poslední přítelkyně jsem se na seriál moc těšil. Bohužel má očekávání zůstala nenaplněna. Instantní romanci dvou nesympatických individuí tak alespoň zachraňuje chytlavý soundtrack a příjemný poslední díl. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1988. 15. července poprvé. Univerzita v Edinburghu. On je pohledný, ona jízlivá intelektuálka. On je prachatý děvkař, ona trochu snílek. On je bohém, ona má spisovatelský talent. Setkávají se na promoci. Mají si co říct. Vypijí lahev vína. Dexter jako správný gentleman doprovodí Emmu domů. A skončí s ní pod peřinou, ale jinak, než si zprvu představoval. Zdá se ovšem, že chtějí na své životní dráze úplně jiné věci. Nebo ne? A my tušíme, že okolo sebe budou kroužit pěknou řádku let. Jednou dole, podruhé nahoře. „Vždyť jsi složitej asi jako dvoudílný puzzle pro předškoláky!“ Od začátku svěží, milé a vtipné, jen mi kazilo dojem, že jsem si dal dvě a dvě dohromady a připomněl si jméno spisovatele Davida Nichollse. Tudíž jsem znal filmovou adaptaci a tušil rozuzlení. Nicméně seriálová forma dává prostor příběh lépe rozpracovat a více se s hrdiny sžít. Každá epizoda funguje jako časová schránka, která tak nějak zahrne podstatu konkrétního roku v jejich životech. A daří se to… Z detailů pochopíme, co se stalo, z náznaků vypozorujeme, co se asi bude dít. Pokaždé jde o milou půlhodinku, plnou sarkastického britského humoru, nostalgického vzpomínání, ale určitě ne nějakých hlubokých emocionálních příkopů a odkrývání zásadních životních pravd. Prostě fajn. Stejně jako dobové detaily, soundtrack a samozřejmě výborné herecké výkony Lea Woodalla a Ambiky Mod, navrch baví i vedlejší postavy (Sylvie, šprýmař Ian…). Celkově autentické, hořkosladké, nečernobílé. ()

Reklama

Talina 

všechny recenze uživatele

No já bych to na 14 části nenatáhla ani náhodou, stačily by tak 4 dle mého názoru, protože některé díly byly vyloženě jako kulisa jen a podle mě i nepodstatné v ději ,ale proč to nenatáhnout, klasika Netflix. Nebo takhle, ono stačí i ten film co už je natočený s podobným tématem. Vydržela jsem se dívat jen kvůli Dexovi, protože jako nebudu kecat, dobře se na něho dívá že jo... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Seriálový remake 13 let staré romantiky s Anne Hathaway. Nejsem extra fanda originálu, tak tohle bylo dost možná i lepší. Je to evidentně zaměřené více na ženy. A bohužel to potkal osud většiny Netflix adaptací a to konkrétně u hlavní ženské postavy.Bohužel to nevyužívá rozsah a pro závěr si to jde stejně divně jako film... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nichollsonov Jeden deň sme tu už raz mali, takže príbeh Emmy a Dextera som poznala. Pocitovo to bolo veľmi fajn, dialógy ma väčšinu času bavili, na Ambiku som si chvíľu musela zvykať, ale zato Leo bol fantastický .. súhlasím so Skrk, citujem: přesvědčil, že umí hrát na výbornou a konec táhl prakticky právě on. No a hudba bola namiešaná vskutku parádne. ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama