Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (361)

LND 

všechny recenze uživatele

Hry jsem nehrál, ale seriál se podle mě opravdu povedl. Výborně budovaný svět, výborně natočené akční scény a humor, často černý, který se dobře hodí do postapokalyptického prostředí. Co se týká jednotlivých příběhů, tak v první půlce mě nejvíc bavila Lucy a ve druhé vault. Jediné, z čeho mám poněkud rozporuplné pocity, je přílišná podoba s Westworldem. Jonathan Nolan a Lisa Joy si nejspíš řekli, že vytáhnou stejné eso a postava Ghoula je tak povahou, chováním, dějovými linkami a téměř i ohozem naprosto identická s postavou Eda Harrise ve Westworldu. Přiznám se, že to trošku zviklalo moji důvěru v tuto tvůrčí dvojici. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Považuji Fallout 1 a 2 za to nejlepší, co kdy z herního průmyslu vzešlo. Další díly již nemají takovou atmosféru a tenhle seriál čerpá spíše z nich. Přesto mi bylo velmi příjemné vnímat všechny easter eggy, které seriál servíruje. Obsazení do světa Falloutu vyloženě sedlo a atmosféra střídající vtipy rázu Pipboye a sirové záběry, kde stříká krev jak v plnotučném hororu mě donutili ani na moment nedutat. Jako bonus k návratu do minulosti (či budoucnosti) ve světě jaderných fúzí bez tranzistorů určitě přispěl i fakt, že se jedná o promyšlený příběh a ne jen o čistou fanouškovskou reminiscenci. Za seriál 4/5 a za vzpomínky, které vyvolává + 1* ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zpracováním postapocaliptického světa jsem nadšený. Příběhem už moc ne. A bohužel ani obsazením. Černoch co se furt tvářil jako kakabus, z toho jsem šílel asi nejvíc. Ella Purnell s obrovskýma hezkýma očima, jenže když v posledím díle je dohromady tak 10 minut jen záběrů na její kukadla, tak jsem u toho několikrát usnul (a to i když jsem si některé scény pustil znovu a znovu u nich usnul). A celá první řada je něčem "kouzelném", co každý potřebuje. A na závěr? Se rozsvítí světla. Hustý. Akorát že jsem si každý druhý díl říkal, kolik světel na opuštěných místech po 200 letech pořád svítí. Takže ten závěr dost o ničem. Hodně lidí srovnává se Zaklínačem a jak se povedla adaptace. Jenže Zaklínač se měl držet knižní předlohy. Fallout se držel světa (a možná nějakých drobností z pozdějších her, které oproti prvním dvěma dílů jsou horší) a příběh volnost, postavy volnost. Když srovnám tyto dva seriály z pohledu adaptace světa, je na tom Zaklínač možná i líp. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám to štěstí, že jsem fanda nových her (3, 4, New Vegas a 76), mám holt rád styl RPG Bethesdy, jejich hry se dají hrát dokola a pokaždé jinak, platí jak pro Fallout, tak pro Skyrim. Falloutu jako seriálu jsem se trochu obával a skoro to naplnilo moje obavy, ale obrovskou měrou jsou za mě vykonpenzovány odkazy na hry výše zmíněné, poznal jsem hromadu easter eggů, propojenst s lore her, je to čistej fan servis pro lidi, kteří mají rádi nové Fallouty, ti dinosauři co honí nad jedničkou a dvojkou, holt to není pro ně. Efekty jsou chvilkama až přepálený a praktický efekty někdy až moc průhledný (maska Goginse). Herecky fajn, příběh mě upřímně ani moc nezajímal, užíval jsem si vizuál a svět Falloutu, stejně jako ve hře. Ale jakmile zazněla titulní melodie Falloutu 4, byl jsem spoko. 4* a.k.a 85% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk herní předlohou nepolíbený zde musím smeknout před tvůrci, jelikož i přes tento svůj "handicap" jsem neměl sebemenší problém vžít se do tohoto postapokalyptického světa se všemi jeho zvyklostmi a plejádou pestrých postav. Celý tým kolem Jonathana Nolana tedy odvádí skvělou práci, jejímiž plody je seriál s neodolatelnou příchutí lidské zkázy, skrze níž nás provází neuvěřitelně absurdní humor. V tomto bodě je pak rovněž záhodno zmínit Waltona Gogginse, který si v podstatě celý tento projekt krade sám pro sebe, přičemž i jeho flashbacková linie mě bavila snad nejvíce. Ve finále jsme tedy dostali vtahující seriálovou podívanou, která má v (doufejme) dalších řadách velkou šanci všechny tyto správně zvolené a nastavené ingredience ještě o pořádný kus povýšit. A já už se toho vážně nemohu dočkat. Skvělá práce! (Prime Video) „I May End Up Looking Like You, But I’ll Never Be Like You.“ ()

Galerie (173)

Zajímavosti (24)

  • Když Maximus (Aaron Moten) odlétá v helikoptéře na svojí misi, můžeme si všimnout na palubní desce žluté kachničky, která se objevuje jako easter egg v herní sérii „Fallout“. (BaBca_)
  • Na začátku každé epizody se logo Falloutu objeví a zmizí jiným způsobem a utrpí stejný osud jako některá z postav, jako je zastřelení, upálení atd. (PavelVanekArt)
  • Ředitel společnosti Bethesda Softworks, která videoherní sérii vydává, Todd Howard, působil u seriálu jako výkonný producent. (PavelVanekArt)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama