Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (319)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZNÁME PRAVDU…“ Tak hlavně první díly jsou parádní a krvavý westernový post-apo… Srší to nevotřelejma nápadama a kurevsky to baví! A ta hudba! Je to v podstatě strašně jednoduchý – ale super. Žádný vekácávačky… prostě to vodsejpá. Škoda, že neznám hru, asi bych vocenil ty narážky (jestli tam teda jsou…). Postupně jde víc o příběh, než o všelijaký serepetičky, ale rozhodně jde (v mejch vočích) o parádní seriálovej počin!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jonathan Nolan (bratr Christophera) je hráč a velkej fanda herní série. Právě díky němu Bethesda Games Studio souhlasilo se seriálem. 2.) Thx za titule „Filip Drlik a Lucie Musílková“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fallout 2 je jedna z mejch nejoblibenejsich her, takze na tohle jsem se tesil jak malej a zaroven jsem se obaval, ze z toho bude kolosalni pruser. A ackoliv se nekona nejakej serial roku a podobne, jak by se podle hodnoceni mohlo zdat, nastesti jsme dostali hodne nadprumernej serial. Problemy tu jsou v podstate dva. Celej ten svet vypada oproti hram desne prazdne, kde jsou vsichni ti mutanti, roboti, zrudy? Vetsinu casu tak v cely pustine vidime jen hlavni hrdiny a sem tam par vidlaku. Druhej problem je samotnej pribeh, chapu, ze projekt za takovyhle prachy nemuze bejt cilenej jen na fanousky a vlastne mi prislo, ze tu toho pomrkavani na hrace zas tak moc neni, takze tu je i spousta vysvetlovani veci okolo, jenze ty jednotlivy linky proste nejsou buhvijak zajimavy, i kdyz se vse nakonec hezky prolne. Navic proste ty vaty, kdy se nic nedeje, je v jednotlivejch dilech az zbytecne moc. Jinak je to ale pecka. Naprosto uchvatna vizualni stranka, az na par drobnosti fajnovy triky, k tomu skvela hudba, proste jak ozivla hra. I kdyz ta ma tu atmosferu precijen jeste o fous lepsi, ale i tady je skvelej mix cerny komedie s thrillerem. Hlavni trojice jsou sympataci, skoda, ze ghul (vypadajici jak bracha Deadpoola), jakozto nejvic cool postava ma nejmin prostoru. Naproti tomu "rytir" Bratrstva oceli se na muj vkus az moc casto chova jak retard. Kdyz uz je nejaka akce a bohuzel ji neni zas tolik, tak je to natoceny naprosto libove a vse je krasne spinavy a krvavy. A i kdyz pribeh neni buhvijakej, stejne je clovek napnutej, jak to skonci. Takze za me spokojenost, mohlo to sice dopadnout lip, ale taky daleko hur a fakt doufam v druhou serii. Mam chut zase nahodit Fallout 2. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám to štěstí, že jsem fanda nových her (3, 4, New Vegas a 76), mám holt rád styl RPG Bethesdy, jejich hry se dají hrát dokola a pokaždé jinak, platí jak pro Fallout, tak pro Skyrim. Falloutu jako seriálu jsem se trochu obával a skoro to naplnilo moje obavy, ale obrovskou měrou jsou za mě vykonpenzovány odkazy na hry výše zmíněné, poznal jsem hromadu easter eggů, propojenst s lore her, je to čistej fan servis pro lidi, kteří mají rádi nové Fallouty, ti dinosauři co honí nad jedničkou a dvojkou, holt to není pro ně. Efekty jsou chvilkama až přepálený a praktický efekty někdy až moc průhledný (maska Goginse). Herecky fajn, příběh mě upřímně ani moc nezajímal, užíval jsem si vizuál a svět Falloutu, stejně jako ve hře. Ale jakmile zazněla titulní melodie Falloutu 4, byl jsem spoko. 4* a.k.a 85% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Okay dokay!" ■ Hru neznám (na rozdíl od mých dětí), přesto se mi ztvárnění tohoto post apokalyptickéh světa hodně líbilo. Je to svérázné, praštěné, růžové, prosluněné, masivně zakrvácené, s hromadou ghúlú a koster. Podobenství společnosti, která pro trh a zisk svých akcionářů udělá cokoli. Na rozdíl od jiných nepovažuji postavu ghúla za vyloženě negativní - má motivaci, logické myšlení a stále určitou lidskost - přestože ji často využívá, aby někoho odbachnul. Na Lucy MacLean se mi zase líbily velké oči - až tak velké, že jsem si říkal, zda je nevylepšovali digitálně. Samozřejmě se mi líbil i její charakter, se kterým se pouští do nových aktivit (například sex nebo odřezání hlavy motorovou pilou). Tyto dvě postavy (a jejich občasná interakce) mě bavily nevíc. ■ Těším se na druhou sérii. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Před rokem jsem u komentáře k The Last of Us napsal, že by bylo boží, kdyby vznikl stejně drahý post apo seriál ze světa Falloutu. Veteráni her se z tohohle seriálu určitě zeserou, ale je to skvělý. Já jsem teda enjoyer především New Vegasu, tudíž mě trochu mrzí že to není vážný seriál plný konfliktů nespočtu gild a sekt v čele s NCR a Legionem. Je to napsané a zrežírované odlehčeným stylem. Vtipný seriál který je debilní takovým tím líbivým způsobem, aniž by byl přímo směšný. Což je vůči některým vážným scénám v TLoU, které působily až sebe parodicky, správně.  Ella Purnell je castingový jackpot. Hraje tu naivní krávu úžasně, po delší době jsem si hlavní postavu oblíbil jen díky hereckému výkonu už po dvou dílech. Takže prozatím seriál roku, i když nás čeká ještě druhá série HotD. btw. Todd Howard by měl dát od tohohle seriálu ruce kompletně pryč, je to přehypovaný debil, který vypouští nedodělané hry (Skyrim, Fallout 76). Jeho odpověď lidem kteří se modlí o remake nebo pokračování New Vegasu je poslední scéna seriálu. Kokote. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (23)

  • Vault 33 je navržen podle vaultů, které můžeme najít ve videohrách „Fallout 4“ a „Fallout 76“. Vstupní hala je přesná kopie té herní. (Veskoslav)
  • Zobrazení maskota legendárního Vault boye má v seriálu svůj původ, který je kanonický. (PavelVanekArt)
  • Píseň „Orange Colored Sky“ z roku 1950 byla také použita v televizní reklamě na New Vegas a později ve videohrách jako „Fallout 4“ a „Fallout 76“. (Veskoslav)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama