Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (359)

rowdys 

všechny recenze uživatele

Seriál vyzerá viac ako brožúra pre návštevníkov Universal Theme Parku rezaná krvou a všadeprítomným debilným marveláckym humorom, než presvedčivý postapo svet. Dostali sme tak hlúpučký Westworld v podobe, ako si ho predstavuje Bethesda. Treba sa preto pripraviť, že sa tu (narozdiel od minuloročného The Last of Us) jasne cieli na pubertálneho diváka, ktorý sa obtrel maximálne o Fallout 4 a 76, ktoré majú bližšie k Borderlands než k temným pôvodným Falloutom. Mladšiemu Nolanovi už tak skoro znovu na lep neskočím. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Za mě pravděpodobně nejlepší videoherní adaptace jaká dosud vyšla. Tam kde The Last of Us trošku zklamalo vystříháním akce a změnou důležitých částí příběhu. Což uškodilo uvěřitelnosti světa a oslabením vztahu hlavních postav. Tam Fallout přichází se zcela novým příběhem naroubovaný na vytvořený funkční svět, aniž by na něm cokoliv většího popíral. Fanoušky zde čeká nekonečné množství povedených easter eggů a fan servisu. Seriál je plný skvělé akce, humoru, výborných hereckých výkonů, krásných lokací atd.. Přesto však mu na plný počet něco chybí. Možná to chtělo, aby byl seriál poněkud údernější, zejména v druhé polovině totiž ztrácí tempo, popřípadě, aby byl ještě víc ujetější a odvážnější v některých momentech. Asi to není lepší seriál než zmíněné The Last of Us, ale rozhodně se jedná o lepší herní adaptaci, která je v rámci světa a loru her nejen zcela funkční, ale dokonce ho i skvěle rozšiřuje a doplňuje. 4* 78% ()

Reklama

grogodil 

všechny recenze uživatele

Škoda. Ako zarytý fanda série som veril, že to bude na mňa fungovat. Lebo dvojku mám síce na nejakom pomyselnom piedestáli izometrických rpg, no nostalgicky musím priznať, že som si dávno-pradávno užil aj ten facelift, čo tomu spáchala Bethesda, potažmo Obsidian. A nie, žeby som si z tohoto televízneho fanservisu občas s úsmevom čosi nevyzobal. Vlastne som si to dal takmer na jeden záťah, no problemo. No ako celok je to skôr také cosplayové hranie sa na hru. Síce s povedomou a sympatickou estetikou, brutalitou, hudbou atď.... ale tá nádejne nastrelená atmosféra sa rosypáva s pribúdajúcimi postavami a epizódami len v nejaké kulisy, v ktorých tá story v závere už mala bližšie k teenegerským Hunger Games, než k tomu depresívnemu cynickému postapu, na ktorom som bol odkojený. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Genialita se nekoná. Je to jenom povedený western jak psal duro. Konkrétně Hodný, zlý a ošklivý. Vypadat takhle půlka herních adaptací, můžeme si gratulovat.  Na druhou stranu.... postrádám smysl proč je to seriál, zatím tam bylo děje na filmovou půl hodinu. Tohle mohlo být s podstatnou péčí na úrovni Planety Opic. A v seriálech to bude někde daleko za Boys a i oproti podobnému See to vypadá trapně. Chápu stylizaci, hry jí měly také, ale zbytek vypadal top, tohle je na postapo divně vyleštěný i ve zničených kulisách. V See měl člověk respekt z venkovního prostředí. Tady jsou to kulisy... Zatím 7/10 Jo a ten černej týpek vypadá jako Denzel Washington víc a hraje i líp jako on než jeho skutečný syn. ()

Chewy 

všechny recenze uživatele

Fallout to jako produkt dělá skvěle. Odběratelé Prime a diváci si zkrátí vyčkávání na další sezónu The Boys, kteří jedou na podobné vlně. Fanoušci se budou chtít vrátit ke svému oblíbenému hernímu dílu, ať vás seriál naštve nebo nadchne, chuť tu pravděpodobně bude. Bethesda si to zařadí pod kánon a rozšíří tak působnost. A zbytek? Poměrně aktuální téma odlehčené bizarním humorem, výrazný a osobitý retrofuturismus a jinak slušně vypadající “western” (na poměry a charakter typu seriálu první sezóny), o kterém se píše a mluví, takže běžný divák, který nepatří do předešlých skupin to zvládne bez bolesti. Já se řadím především mezi fanoušky prvních dvou herních dílů od Interplay, které přece jenom byly temnější s přiznanou Mad Max inspirací. I přesto jsem si to v pohodě užil a obecně se dá říct, že herním adaptacím se poslední dobu daří (alespoň těm animovaným). Výtky se najdou, ale raději si užijte výrazně stylizovaný post-apo s westernovým Gogginsem a panenenkou Purnell. Mezi nepřeberným množstvím seriálů nezle než v klidu doporučit. 8/10, 4*. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (24)

  • Vault 31 využíval stejné technologie kryogeniky jako vault 111 z videohry „Fallout 4“. (Veskoslav)
  • Vault 33 je navržen podle vaultů, které můžeme najít ve videohrách „Fallout 4“ a „Fallout 76“. Vstupní hala je přesná kopie té herní. (Veskoslav)
  • Mnoho pouštních záběrů s polorozpadlými domy bylo natočeno v opuštěném městě Elizabeth Bay v Namibii. (Wentyl)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama