Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bostonský škrtič oceňovaného scenáristy a režiséra Matta Ruskina je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče. Film sleduje Lorettu McLaughlinovou, reportérku novin Record-American, která se stala první novinářkou, která spojila vraždy bostonského škrtiče. Jak si záhadný vrah vybírá další a další oběti, Loretta se pokouší pokračovat ve vyšetřování spolu s kolegyní a přítelkyní Jean Coleovou, avšak dvojice naráží na rozbujelý sexismus tehdejší doby. McLaughlinová a Coleová se přesto odvážně pouštějí do pátrání s velkým osobním rizikem a ve snaze odhalit pravdu riskují vlastní životy. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zodiac zo second handu. Chladná žurnalisticka dráma ktorej citeľne chýbajú aspoň nejaké prvky trileru. Dej vás môže zaujímať, no pocit že sledujete film o brutálnych masových vraždách sa nedostaví. Bostonský škrtič má ponurú atmosféru a skvelú Keiru Knightley. Inak ale zaostáva. Hlavne oproti tematicky podobným kúskom. Ak chcete oddychovku na večer, no nie s úplne pohodovou zápletkou, pravdepodobne ale budete spokojný. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Zajímavé mapování tohoto případu. Odkrývá danou dobu s jejími předsudky a nelehký úděl novinářů. Nemyslím si, že jsou tady proto, aby mařili vyšetřování. Někdo toho hlídacího psa demokracie dělat musí. Tady je ještě hezky ukázáno, že když je pořádný skandál, tak prachy za práva jsou velmi blízko. Co mi to jenom připomíná? Že by Kájínka. A zajímá vůbec někoho, jak to bylo, nebo se chtějí všichni okolo na tom napakovat a užít si svých 15. min. slávy. Nemyslím si, že bychom se nějak výrazněji v dnešní době posunuli. Prachy a sláva budou pořád hodně vysoko za každou cenu -i vraždu- .  Snímek měl spád i napětí. Za mě spokojenost. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Se zapojením dvou investigativních novinářek do pátrání po "Bostonském škrtiči" se neotálí, vzbudí sice v okolí pár úšklebků, nicméně jakmile se jejich články ukážou relevantní (a ony samy schopnější než přetížená policie), získají své místo, kontakty i relativní podporu. Umírněná Keira je výborná, jinak se OK kriminálka z mírně rozptýleného pohledu (z úzce procedurálně detektivního by mě asi zajímala víc) na úvodní vlně doveze až do konce lehce unaveně. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se hodně povedlo. Je to hodně srovnatelný se Zodiakem. Taky se ani na konci filmu vlastně nedozvíš, kdo byl pachatel, ale i tak je ti jasný,, že to byli nejmíň dva borci. Tohle je skutečně hodně zapeklitej příběh, se kterým policajtům prostě musela pomoct Keira. Takle ,já tu ženskou fakt nemám rád, ale jak stárne, tak se z tváře vytrácí ten její debilní úsměv, takže tady mi vlastně ani nevadila. Jen asi dvakrát sem si přál, aby ji škrtič taky prohrábnul :). Perfektně atmosferická detektivka, je to celý takový investigativní :o). ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Tvurci mohli pomerne dost usetrit pri obsazovani - vetsi herecky talent a schopnost utahnout cely film by melo i drivko od nanuku. Ale uprimne, ani sebelepsi drivko od nanuku by nezachranilo tenhle naprosto bezpohlavni scenar, ktery misto napeti serviruje nudu. Coz je dost na povazenou, vzhledem k tomu, ze skutecny pribeh Bostonskeho skrtice/skrticu je hodne stavnaty. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Film je založený na skutočnom príbehu bostonského škrtiča, ktorý v 60. rokoch zabil v Bostone 13 žien. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Bostone (Massachusetts, USA) od decembra 2021 do marca 2022. (Arsenal83)
  • Sluchátko Lorettina (Keira Knightley) domácího telefonu má zjevně modulární konektor. Ty se začaly používat až koncem 80. let. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama