Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine, aj mne prišiel seriál lepší, no naopak od ostatných ma bavilo aj toto šieste pokračovanie. Andy Serkis sa mi do úlohy zloducha hodil, bavil ma a tak isto ma znova bavil prábeh a hlavne Idris Elba ako Luther, ktorý sa ma rozhodne čo obracať, aby pozametal to čo ostatní nevedia. Tím tvorcov ostáva rovnaký a tak dusna atmosféra, ktorú mali všetky serie, nechýba ani v tomto filme. 80%  - 4* ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka s Idris Elba v hlavní roli znělo zpočátku velmi slibně. Začátek taky nevypadal vůbec špatně, postupem času však přibývalo čím dál tím víc všemožných nelogičností, absolutně se vytratilo tempo a postupně i atmosféra, z nudy mě dokázali vytrhnout jen a pouze již zmíněný Idris Elba a také výborný Andy Serkis. Luther měl nepochybně vysoký potenciál, který však zůstal nevyužitý, respektive se využil tak napůl. Za sebe musím bohužel konstatovat, že jsem čekal mnohem povedenější podívanou. Čistě jednorázová záležitost, ke které se s největší pravděpodobností už nevrátím. 5/10. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, nicméně toto připomíná o dost drsnějšího Batmana... Idris Elba hraje naprosto uvěřitelně, ale to co předvedl Andy Serkis, je neskutečné - zahrát takto zvráceného maniaka, to mě bude ještě dlouho mrazit v zádech. Trošu škoda logického konce, žánrových klišé a happy endu, býval bych jednu hvězdičku přidal...60% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

docela kravina jako nový batman(i) ... "geniální" a nedostižný šílenec a padouch v jednom se na konci změní jen lusknutím prstu v naprostého dementa a chudáka ... Idris mi tady nevadil .... nemám ho rád jako herce ... tady byl fajn ... ale dějově je to úplně divné a strojené ... však Andy se pro takovéto role se svým ksichtem narodil ... ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám a postava detektiva mi zde připadá jaksi prázdná. Kriminálka by se strašně ráda tvářila jako cross-over Sedm-Zodiac-Hannibal? Jenže pokud chcete Luthera nabídnou, co nejširší divácké skupině, musí to mít dost značně omezené násilí, což mi zde hodně chybělo. Málo krve, málo pláče a psychického vypětí za ty všechny oběti. Serkisovi jako záporákovi od první chvíle prochází celkem všechno jako komiksové postavě a nenabízí nic navíc oproti dnešním televizním detektivkám.  Konec je asi nájezdem na frančízu, ale obávám se, že to budou vyhozené peníze pro Netflix, když už zainvestovali seroš. 45% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama