Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Ten pád z nebes, co je v názvu, opravdu sedí. Na film jsem se těšil a minutu od minuty mě čím dál víc nebavil. Seriál jsem neviděl a film mě prostě nezaujal. Totožnost sériového vraha je odhalená hned na začátku, takže je to během filmu bez jakýhokoliv překvapení. I když musím vyzdvihnout, ten hlavní záporák byl zahranej teda výborně. Jenže to je asi tak jediný, co je tady dobře zahraný...Film mě byl vychválenej od jednoho známýho do nebes, o to větší bylo moje zklamání, takže za to hvězda dolů. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Má jeho meno, vyzerá ako on a aj kabátec jeho nosí, ale Luther to nie je. Základná premisa s úchyláckym odborovým zväzom nie je márna, akurát ten výsledok je značne pofidérny, zhruba ako Serkisov účes. Názov sedí, Pád z nebies je výstižný popis vývoja od seriálu k filmovej bodke (alebo bodkočiarke, dievča môže dúfať). Bavilo ma to, nemôžem povedať, že nie, ale toľko dier, čo má scenár, nemám ani ja na teplákoch. Škoda, mohla to byť slušná šiesta séria, keby sa odstránili nezmysly a vyladili detaily. ()

Reklama

Tunri 

všechny recenze uživatele

V tomto případě stereotyp Krimi = shit popírající fyzikální zákony, vzorce lidskýho chování, postrádající logiku a tím pádem i napětí. Zezačátku jsem si říkala, že je supr, že je to alespoň průměrné. V polovině filmu si říkám "prosím, ať to neni úplně debilní" a ke konci mě štve, že jsem tímhle promr.... nedělní večer. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nebýt nesmírně hloupého a příliš jednoduchého scénáře, ve kterém jen máloco dává smysl, mohlo se jednat o velmi důstojné pokračování výborného seriálu. Elba totiž stále táhne, má to skvělou dávku napětí a Serkis je jako padouch velmi dobrý. Nad ten nesmyslný příběh a zvláštní konec se bohužel zcela povznést nedokážu. Jsem rád za další setkání s DCI Lutherem, ale za tento počin si Netflix pochvalu nezaslouží. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Drsná kriminálka s Idris Elba v hlavní roli znělo zpočátku velmi slibně. Začátek taky nevypadal vůbec špatně, postupem času však přibývalo čím dál tím víc všemožných nelogičností, absolutně se vytratilo tempo a postupně i atmosféra, z nudy mě dokázali vytrhnout jen a pouze již zmíněný Idris Elba a také výborný Andy Serkis. Luther měl nepochybně vysoký potenciál, který však zůstal nevyužitý, respektive se využil tak napůl. Za sebe musím bohužel konstatovat, že jsem čekal mnohem povedenější podívanou. Čistě jednorázová záležitost, ke které se s největší pravděpodobností už nevrátím. 5/10. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)

Reklama

Reklama