Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (172)

alchac 

všechny recenze uživatele

Luther začal tam, kde po páté sérii skončil. Perunžel a doslova, neb páně Křížův luteránský modus operandi je již drahnou dobu stejný, tj. vymyslet nějakou koninu, následně se tvářit, že to vlastně byl genitální záměr a snažit se onu hovadinu vytlouci něčím ještě daleko více kreténským, přičemž tobogán nabírá na rychlosti a zápachu. Poslední cca půlhodina tohoto snímku je proto takovým pásmem pitomůstek a absurdit, že pustit si ji samostatně, byl bych vážně na pochybách, zda nesleduji nějaký skeč od Monty Pythonů, protože tam už fakt chyběla jen španělská inkvizice (ale možná taky jen seděla doma u laptopu a leštila palečnice). Např. proto vůbec nepřekvapí, že Fjordafon má pokrytí fakt úplně všude, naopak to, že hrdinu poté, co klesl až na úplné dno, nezachránil Mič Bjůkenen, jenž by následně rovněž umlátil padoucha ikonickým červeným plovákem, překvapilo velmi. Samozřejmě je třeba vzít v úvahu ještě variantu, že v autě na úplném konci seděl Monsieur Gustave, pročež celé toto dílko bylo vlastně oslím můstkem majícím uvést pana Elbu do role nejznámějšího špióna Jeho Veličenstva. Pokud to bude znamenat ukončení prznění kdysi výtečného seriálu (z úcty k němuž tentokrát nespláchnu), jsem všema deseti pro. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nějaká organizace unáší lidi a zabíjí je jeden z mrtvých je chlápek co ho dříve hledal detektiv Luther , který je nyní ve vězení jelikož někoho zabil. Z té organizace mu zavolají a řeknou mu, že budou zabíjet dále on uteče z vězení kde měl dokonce i mobil  (nejvtipnější část ) a jde jich hledat. Mezitím tam umírají další a finále je kdesi ve sněhu v nějaké budově tady se hodně vykrádá Smrt on-line (2008)  a je to jediná pasáž co za něco stojí. Jinak jsou zde hodně neschopní policajti hlavní vyšetřovatelka není schopná zmlátit nějakého no name týpka  a Luther na tom není o nic lépe. 40 procent někde do televize se to dá pokud čekáte více ruce pryč. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na filmové pokračování Luthera jsem se docela těšil, protože je to zajímavá postava. Bohužel ale od sledování odcházím zklamaný. Záporák Andyho Serkise mi nepřišel špatný, ale vadila mi nepřemožitelnost Johna Luthera a vysloveně mě naštval závěr. Dřív se mi u Luthera líbilo, že to byla chytrá podíváná a John působil jako člověk, to mi tady chybí. Scénář nebyl celkově žádný zázrak, ale hlavně to finále mě zklamalo. U seriálu jsem si vždy říkal, že chci vidět víc, tady už to třeba není. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi to líbilo, nebo ne, což se mi stává spíš výjimečně. Na jednu stranu to bylo nablýskané a svištící, ale na druhou divné, bez logiky a docela prázdné. A moc jsem nechápala, proč byl Luther vlastně ve vězení (pokud to na něco navazovalo, tak to tam nebylo vysvětleno). ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pííí*ovina, sorry tvl !!! Takhle mi znechutit jednoho z mála fuckt dobrých policajtů v seroších, to se jen tak nevidí. Navíc v tak neskutečné stopáži, aby si jeden ten humus vyžral opravdu pořádně a s gustem až do stupidního a směšného konce. A ten smíglovský ksicht v hlavní roli, ten mě vyloženě iritoval, ale zároveň jakoby tam nebyl... prostě tam nepatřil ani se tam nehodil. No fujtajbl vespolek. Za mě směšných 35% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama