Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Život světoznámého newyorského malíře Jacksona Pollocka nebyl vždy plný úspěchů a ocenění. Jeho násilnický a radikální styl tvorby mnohé odrazoval, Pollockovo nové umění bylo považováno za obskurní, své obdivovatele si hledalo jen postupně. A autor na tom nebyl o nic lépe. Kromě zápasu s míněním veřejnosti totiž sváděl mnohem těžší, vnitřní bitvy, v nichž vyhrávají jen ti nejsilnější. Mezi ně však Pollock nepatřil. Osobní démoni, tolik přínosní pro jeho tvorbu, ho postupně sžírali a nedopřáli mu odpočinku...dokud nezvítězili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Výnimočný Jackson Pollock, výnimočný Ed Harris ako herec, výnimočná Marcia Gay Harden. Invenčný Ed Harris čoby režisér, životopis ako jeden z mnohých. Zaujímavejší objektom záujmu než spracovaním. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě film zklamal. Bez ohledu na řadu nejasně podaných scén a výpadky v souvislostech to byl konec, co mě přesvědčilo, že se nejedná o nijak zvlášť propracovaný film. Jako herec se Harris osvědčil jak se patří, to samé platí i pro Marcii Gay Garden, ale jako režisér se pro mě zařadil mezi herce, kteří by měli zůstat na své straně kamery. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako ve filmu Bird je vidět, že někteří umělci nebyli rozhodně jednoduché osobnosti. Co dokázal Forest Whitaker v prvně jmenovaném, to Ed Harris posunul ještě o jeden stupínek výš a to ještě tenhle film sám režíroval, před čímž smekám. Spolu se svou filmovou ženou, Marcií Gay Hardenovou, jsou nepochybně hlavními tahouny snímku o světoznámém malíři, jehož cesta na vrchol nebyla rozhodně předem nějak vydlážděna. Velmi dobré filmové dílo, bez ohledu na to, že nějaký Polockův obraz by u mě asi skončil v kamnech. ()

Mr.Dick 

všechny recenze uživatele

Chlast a umění, to k sobě prostě patří. Jeho obrazy byly úžasný. Stejně tak i jeho herecká i režisérská role. Při jeho akčním malování jsem mu věřil každej tah-netah štětcem. Společně s hudbou je výsledek výborně "namalovaný". Nominaci na Oskara pro Harrise se nedivim a Oskar za vedlejší roli pro Harden je určitě zasloužený. Doporučuju. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4*. Ed Harris uspěl v obou svých rolích, jak režisér tak především jak oherec. Jeho ztvárnění Pollocka bylo bezchybné a perfektní. O Pollockovi jsem předtím věděl jen mlhavě, proto byl pro mě tento film i poučením a rozšířením znalostí moderního umění. Jeden z velmi dobrých životopisů a ty já mám rád. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo pouze 50 dnů s šestitýdenní pauzou. Ta nastala proto, aby Ed Harris mohl mít v závěru snímku svoje vlastní pravé vousy a aby mohl být o 14 kg těžší. (Vrata88)
  • Ed Harris ve filmu obrazy sám maloval. (Vrata88)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno