Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

65%. Průměr. Takových filmů už bylo hodně (Volavka, Krycí jméno Donnie Brasco) a všechny tyto byly kvalitnější. Penna mám hodně rád, ale tady ho Oldman přhrál o několik tříd. Děj je docela jednoduchý a proto dvouhodinová stopáž je na tento film moc, občas se to hodně táhlo. Každopádně závěrečná přestřelka je hodně efektní až přehnaná. Škoda mohlo to být o dost lepší. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá gangsterka s výbornou Robin Wright-Penn s ještě lepším Seanem Pennem a s úplně nejlepším Gary Oldmanem, ten tady vypáda neskutečně úchylně a jako obvykle hraje šílenýho psychopata, kterej snad zkope každýho koho uvidí. Z herců ještě určitě stojí za zmínku Ed Harris, ten byl sice taky výbornej, ale u něj mi moc neseděla role, myslim, že na nějakýho mafiánskýho bosse se moc nehodil, ale jinak herecky to zvládnul skvěle. Příběh je taky dobře promyšlenej a dostatečně drsnej, ale myslim, že by neuškodilo ještě přitvrdit, protože ta hutná atmosféra k tomu úplně vybízela. Stejnětak stříleček neni zrovna moc, ale zase jsou pěkně a postupně dávkovaný a ta závěrečná opravdu stála za to čekání. Možná je těch 5* přece jenom moc, ale je to nejlepší gangsterka, kterou jsem poslední dobou viděl, tak asi proto ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poměrně útlá a skromná gagnsterka, která nevsází na kmotrovský přehršel postav a spletitý děj, což by se z dané stopáže dalo jednoduše usuzovat. Ono se v podstatě jedná o takové potulování semo tamo, které ale s daným bodycountem a áčkovým obsazením nenudí. Hercům tradičně kraluje bezsebný Oldman. Fanouškovi gangsterek by určitě tento kousek utéct neměl, ale je to jen jeden z mnoha, takže jelikož ničím nevyniká, doporučit jako tutovku se jej neodvážím. Slabší čtverec. 73% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

New York devadesátých let je nejdokonalejší setting pro drsné gangsterky ever. Ta šeď, špína, násilí, a všeobecný nihilismus čišící z každého záběru... krása. A tahle se taky povedla, příběhem sice trochu překombinované, ale tím tématem, a i krásnou (byť krátkou) slow motion akcí mi dost připomíná HK filmy Johna Woo - které přitom teprve vznikaly, ve stejné době. Nečekal bych že někdy uvidím Seana Penna střílet obouruč ve stylu Chow Yun Fata, ale kupodivu mu i role nasraného gangstera dost sedla, a zbytek hereckého obsazení, to je taky solidní dream team - Ed Harris, Gary Oldman, Robin Wright, John Turturro, John C. Reilly. Všichni krom Harrise v době kdy ještě vůbec nebyli slavní. A k tomu soundtrack od Morriconeho. Ten režisér pak už nikdy nic co by stálo za zmínku nenatočil, ale tady měl při výběru lidí hodně šťastnou ruku. 8/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Jedna z gangsterek, se kterou mám vcelku problém. Hudba od Morriconeho byla sice super, ale převážná většina herců hrála tak vlažně, až to nudilo. Podle mě předvedl nejlepší výkon paradoxně Joe Viterelli v roli italského mafiánského bosse, byť nebyl na place často. Zbytek se tam jen tak ploužil (Harris, Penn, Wrightová) nebo hráli magory (Oldman). Zvažoval jsem, že ponechám od minulé projekce 4 hvězdy, ale rozmyslel jsem si to. Protože tenhle film mě na podruhé nepřesvědčil o 4-hvězdičkových kvalitách. 67% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama