Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie, nečakal som veľa, no prerátal som sa. Samozrejme, chybičky by sa tu našli - možno v niektorých ohľadoch to bolo až príliš jednoduché (čo mohlo niekedy budiť dojem hluchých miest), no tento nedostatok vo veľkej miere kompenzujú úžasné herecké výkony (hlavne mladý Gary Oldman bol nezabudnuteľný) a tiež geniálna, pod kožu lezúca Morriconeho hudba. Tá veru nešla len tak ľahko vytesniť z hlavy. Čo sa týka dejovej linky, samotný príbeh je odlišný od schém tých najznámejších gangsteriek a ide si tu svojou vlastnou cestičkou, čo je svojim spôsobom tiež zaujímavé. Navyše koniec so sebou priniesol i niečo málo emócií a zaujímavé akčné finále. Nadpriemer. 75/100 ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Při čtení přehledu filmu ,,STATE of Grace" jsem si říkal: ,, Jo. Tak to se mi bude líbít." A to se nestalo. Film se mi nelíbil. Nebyl vůbec nudný. Byl celkem zábavný ale to mi nestačí. Hlavní problém byl hlavní hrdina, který mě vůbec nezajímal. Příšlo mi, že ve filmu nebylo místo abych poznal lépe jeho charakter. Abych se s ní více sžil. Cítíl za něj. Jenže ne. Snímek na něho úplně kašlal. Ani nevím jak se jmenoval. Ferry nebo tak nějak si myslím. A ani mi to nevadí. (Vím, že se můžu podívat do obsahu. Ale jsem líný chlapík. )Jinak mi nic ve filmu nevadilo. Kdyby byl lépe vyřešení hlavní hrdina mohl bych filmu dát i dokonce čtyři hvězdy. Film si ode mě odnáší ubohých 4,5/10. Filme, mohl se´s více snažit.... ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLEL JSEM, ŽE TO ZVLÁDNU. BYLA TO PŘÍLEŽITOST. MOH JSEM SE S TÍM VŠÍM VYROVNAT. NESOUVISELO TO S REALITOU. BYLY TO JEN PŘEDSTAVY, JAKO KDYŽ VĚŘÍŠ NA ANDĚLY NEBO NA SVATÝ, NEBO ŽE EXISTUJE STAV MILOSTI... JSOU PŘEDSTAVY, A JE REALITA“....... /// Drsňák Terry se po 12ti letech vrací ,,domů“. Do Předpeklí. Dělat mafiána (nebo ne), ale není žádná prdel. I když tu seš jako doma a pícháš bossovu ségru.... Abych pravdu řekl, bylo to takový nezajímavý. Když už je odhalený, oč tu jde, furt ten Terryho příběh nemá pořádný ,,koule“, aby ohromil. A mafián, kterej nezná svoje místo ,,ve tvaru“, by měl aspoň umět střílet. Všechno je tak předvídatelný a dávno je jasný, že rodinná idylka do svátku sv. Patricka nevydrží. Scénář není uondanej a rozvleklej. Jen nemá šťávu. A to nevyrovnaj ani herecký esa. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobrý mít v mrazáku ruce. (Cizí.) 2.) Chci se přesvědčit, že G.Oldman je fakt ten největší magor. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)

Reklama

Reklama