Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá gangsterka s výbornou Robin Wright-Penn s ještě lepším Seanem Pennem a s úplně nejlepším Gary Oldmanem, ten tady vypáda neskutečně úchylně a jako obvykle hraje šílenýho psychopata, kterej snad zkope každýho koho uvidí. Z herců ještě určitě stojí za zmínku Ed Harris, ten byl sice taky výbornej, ale u něj mi moc neseděla role, myslim, že na nějakýho mafiánskýho bosse se moc nehodil, ale jinak herecky to zvládnul skvěle. Příběh je taky dobře promyšlenej a dostatečně drsnej, ale myslim, že by neuškodilo ještě přitvrdit, protože ta hutná atmosféra k tomu úplně vybízela. Stejnětak stříleček neni zrovna moc, ale zase jsou pěkně a postupně dávkovaný a ta závěrečná opravdu stála za to čekání. Možná je těch 5* přece jenom moc, ale je to nejlepší gangsterka, kterou jsem poslední dobou viděl, tak asi proto ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Když hraje ve filmu Sean Penn jedná se skoro vždy o jistotu kvality první jakosti, ale v tomto filmu je neméně kvalitní i Gary Oldman. Je to vůbec první snímek, co jsem viděl, že nehraje "záporáka", ale říct to o něm, když hraje gangstera je poměrně na snadě:)Gagy, které se ve filmu objevují mi do značné míry připomínají Smrtonosnou zbraň, přestože jich není až zase tolik. Závěrečná scénka je trochu přitažená za vlasy, ale to mi nezkazí celkovým dojem, který činí 5*. ()

Azrael515 

všechny recenze uživatele

Pre mna osobne tak trochu írsky Scorsese (nie režiser, film). Oldman ma veľa zápronakov a vybrat najlepšieho je tažké, no tuna ide si myslím o jeho najlepšieho kladňasa (v rámci ostatných figuriek ide o kladňasa xD). Dejovo klasicka gangsterka takže nič svetoborného, na eskapády Pesci & DeNiro to netahá, no sleduje ich v tesnom závese ;) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama