Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Ruka ruku prý myje - proto je dobrý mít je odložený v mrazáku - můžou se někdy hodit. Oldman je tu dobře obsazený, na rozdíl od chudáka Eda, který je tu ryzí kástingový omyl, byť se snaží jak může, ale on prostě není mafiánský typ. Penn nemá bohužel moc co hrát a románek se sympatickou Robin tu působí spíš rušivě. Jinak celá konstrukce kolem Penna tu vyznívá celkově poněkud nepřesvědčivě. Celé se to táhne jako smrad a poslední půlhodina, která působí krajně unyle až nesmyslně, kdy nebezpečně často začnete koukat na hodinky, vás ještě uzemní závěrečnou přestřelkou, kterou si dáme hezky pěkně zpomaleně, aby to bylo ještě zdlouhavější. Mimochodem tato scéna mě už sama o sobě dost iritovala, ovšem neustálé prostřihy na dudající průvod, mě vyloženě vysíraly. Tenhle doslova "přestřelený" závěr plus absence nějakého většího přesahu či hloubky - pro mě o hvězdu níž... ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Niečo tu nehrá. John Woo mal za sebou v roku 1990 dvojicu Lepších zajtraškov, Killera a práve točil Bullet In The Head. Ako je potom možné, že Stav milosti z roku 1990 akoby vypadol napríklad aj práve z jeho kinematografie? Príliš skoro. Náhoda alebo Woo nestíhal tri filmy ročne, tak poskytol námet vlastne doteraz neznámemu Philovi Joanou? Pretože byť toto ázijský film, je dnes z neho klasika. No! - a tá záverečná prestrelka... Ľudkovia drahí, ten Joanou musel filmové pnutie na ďalekom východe sledovať od najúplnejších začiatkov, nie až keď sa narodil Hard Boiled. Inak si to nedokážem vysvetliť... Škoda iba typovo nevhodne obsadeného Eda Harrisa, ktorý sa snaží veľmi preveľmi, ale vadiť mi prestal až pri druhom pozeraní, keď už som vedel koľká bije a sústredil sa na iné. ()

cesky_hrac 

všechny recenze uživatele

Při čtení přehledu filmu ,,STATE of Grace" jsem si říkal: ,, Jo. Tak to se mi bude líbít." A to se nestalo. Film se mi nelíbil. Nebyl vůbec nudný. Byl celkem zábavný ale to mi nestačí. Hlavní problém byl hlavní hrdina, který mě vůbec nezajímal. Příšlo mi, že ve filmu nebylo místo abych poznal lépe jeho charakter. Abych se s ní více sžil. Cítíl za něj. Jenže ne. Snímek na něho úplně kašlal. Ani nevím jak se jmenoval. Ferry nebo tak nějak si myslím. A ani mi to nevadí. (Vím, že se můžu podívat do obsahu. Ale jsem líný chlapík. )Jinak mi nic ve filmu nevadilo. Kdyby byl lépe vyřešení hlavní hrdina mohl bych filmu dát i dokonce čtyři hvězdy. Film si ode mě odnáší ubohých 4,5/10. Filme, mohl se´s více snažit.... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)

Reklama

Reklama