Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bývalý vynikající chirurg přišel o rodinu i paměť. Teď ale narazí na ženu, kterou kdysi dobře znal, a dostane tak šanci dát si život zase do pořádku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

tomino28 

všechny recenze uživatele

Možná byly moje prvotní pocity bezprostředně po zhlédnutí až moc nadšené, ale i po několikadenním odstupu mám v sobě pořád pocit z nadprůměrného snímku, který zkrátka funguje. Někdo může namítnout, že příliš zjednodušuje a moc tlačí na divákovy city, ale zkrátka je to natočeno tak, že se před obrazovkou bavíte. Říkal jsem to už dříve a zde to zdůrazňuji znovu, že Poláci filmy poslední dobou prostě umějí (tím netvrdím, že Češi ne). Ale zkrátka tento snímek má vše, co je potřeba k udržení pozornosti a příjemnému pocitu z kvalitně odvedené práce. Víc než fajn. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A CO TEDA DĚLÁŠ?“… „NĚCO HLEDÁM.“…“ A CO HLEDÁŠ?“… „NEPAMATUJU SE…“  Milej, hezkej, lidskej … a taky červenoknihovně dojemnej příběh o tom, že kdo hledá, najde. Vzhledem k tomu, že je to už třetí filmový zpracování stejnojmenný knihy, je nutno podotknout, že jde o profláklý a léty prověřený téma. Ovšem zrovna dneska na mě sedla jakási melancholická nálada, a přiznávám, že i já jsem uronil kroupu! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je natočen podle stejnojmenné knihy, kterou v roce 1937 napsal Tadeusz Dołęga-Mostowicz. 2.) Jde o třetí filmové zpracování. Odlišnosti najdeme zejména v důrazu na nezávislost a práva žen. 3.) Thx za titule „Jan Kavalec“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste neměli tu čest s Mastičkářem Jerzyho Hoffmana z roku 1981, tak si zkuste představit, že si doktorka Quinnová jde do Biedronky koupit DVD s Želarami. Máte to? Tak teď asi plus minus víte, na čem budete, když si dáte pauzičku o těch všech výbuchů, efektů či superhrdinů a necháte si své šrámy léčit tímto lidským příběhem. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Velice mizerná adaptace postarší, ale stále atraktivní předlohy. Výpustků v ději je tolik, že divák neznalý původního románu tápe, na druhou stranu je mnoho nepodstaných scén neúměrně natahováno. Ovšem ani při takto děsné dramaturgii se nepodařilo zcela pohřbít to staromilské kouzlo vyprávění o dobrém člověku těžce zkoušeném osudem, odkazující svými kořeny až někam k Bídníkům Viktora Huga. ()

Talita1 

všechny recenze uživatele

Knihu som čítala už dávnejšie. Teraz prichádza poľská produkcia s novým filmovým spracovaním. Lekár, ktorý stráca pamäť sa prediera životom.  O niekoľko rokov však dôjde k osudovému stretnutiu s dcérou. Herecké obsadenie bolo fajn, páčila sa mi aj príjemná hudba s poľskými ľudovými piesňami. Chirurg Wilczur je jednoducho sympatický literárny hrdina a jeho príbeh nenudí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Artur Barcis je jediný herec, ktorý hral aj vo verzii z roku 1981. Tentokrát hral komorníka Józefa, predtým mal úlohu Wasylka. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až ve 24. minutě. (pornogrind)
  • Natáčalo sa v týchto lokalitách: Zgierz, Lublin (Múzeum lublinskej dediny), Nieborów (palác), Falenty (palác), Głowno, Nowosolna (časť Lodže), Świdnik, Krzczonów, Liw a Nadarzyn (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama