Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Že za život uvidim hafo příšernejch píčovin se dalo, dá a bude dát očekávat, že ale jednu z největších má na svědomí můj oblíbenec Carpi jsem do dnešní noc neměl ani tušení. Neuvěřitelně zdlouhavá a tupá debilita která postrádá jakýkoliv scénář, postavy nemají vůbec žádný smysl a herci v tom bordelu o 50ti větách na celou stopáž nemají co hrát a když už by měli jako hrát, tak jim Carpi napsal nějakou nesmyslnou, skoro až parodickou větu jako např. ´´kde jsou ty těla´´ , ´´oni je odtáhli´´ ? nééééé vypařili sééé :D Parta mlčenlivejch feťáků , které vede syn Pancho Willy a Che Guevary jen tak pro srandu kvávíkům zastřelí zmrzlináře a malou holčičku a pak jedou zabít tatínka v gulášku bez mozečku, kde jim v cestě stojí Leštič bot co dostal placku před tejdnem a ,,drsnej´´ zločinec sympaťák, kterej ještě stíhá balit bezduchou frigidní sekretářku a taky tam ještě běhá pár lidí než se všichni v tom guláši rozvařej na nestravitelnou kaši. Jedno z nejdebilnějších béček a nechápu že něco tak primitivního natočil fakt legendární Carpi. Remake je o proti tomu neskutečně propracovaný a artový film , ano tak moc je tohle blbé. 20%. ()

bogomira 

všechny recenze uživatele

Opravdu zábava. Po trochu šokujícím zlomu v dosud klidně plynoucím příběhu se rozjede akce, která svojí syrovostí a určitou naivitou zaujme a nepustí. Některé nelogičnosti příběhu klidně přehlídnete, protože se venku rojí zombíci (na mě tak rozhodně působili svojí neúnavnou snahou lézt dovnitř oknama) a uvnitř se brání westernoví hrdinové. No není to sranda? Kapitolou zvlášť je Carpenterova hudba, o to zajímavější, že v době vzniku se punkrockový motivy ve filmu vůbec nepoužívaly a kdoví jestli vůbec. ()

Reklama

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Áno, áno, predpokladám, že budem upálená, ale tak prenudný prepad a chorýýý scenár som snáď v 1 ešte nezažila. Občas fajnové čiernohumorné momenty skoro zašliapa absurdný scenár s priblblými dialógmi, fakt. Pôvodne som mala v rukáve aj nejaké citácie ale ubehlo už pár dní čo som to videla a nechala som si zájsť chuť citovať film, ktorému dávam *. Vlastne... ja dávam 1,5. Zdá sa absurdné, že sa obťažujem s pridávaním tej 1/2*, ale tá je priam zásadná! Za to, že som to (už v úvode) nevypla, toto lacné (ekonomicky, hoci pre tangerine1 i kvalitatívne:)) béčko má totiž hovadsky vtipný charakter a tiež za zázrak, že moja hlava dokázala 91 minút potláčať gravitáciu, paráda! "Nekoukejte na mě tak ušlechtile," hej, 30% je tiež krásnych. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Carpenter v akčných vodách pláva rovnako dobre ako v horrorových. Pomerne prevratný akčných film, ktorý sa zaslúžil aj o rozvoj žánru, ale zároveň nastavil latku veľmi vysoko. Je tu síce pár momentov, ktoré v scenári reálne absolútne nesedia, hlavne v závere, no inak to je akčná jazda ako má byť, so skvelou hudbou a bez zbytočných kecov a omáčok. 75%. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Klasická nájezdovka, kdy se skupinka lidí neschovává před zombíky, mutanty ani jinou havětí, ale před lidmy. Přitom začátek evokuje rozvláčnou detektivku sedmdesátých let. Po nevídané scénce se zmrzlinářským vozem ale film nabírá úplně jiný směr a za pomoci pár scénáristických berliček napětí graduje až do očistného konce. Prototyp béčka, ze kterého se stává kult. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Austin Stoker a Darwin Joston si spolu posléze zahráli i ve sci-fi hororu Time Walker (1982). (Lorge)
  • Film se po uvedení do kin stal velkým hitem ve Velké Británii pro svou podobnost s americkými westerny. Na druhou stranu v USA se film nedočkal uznání kvůli přesycenosti publika tímto žánrem. To se změnilo až poté, co film vyhrál první cenu v britské filmové soutěži a dosáhl popularity na západě. (HellFire)
  • Adresa okrsku, kam se policejní stanice měla přesunout, byla 1977 Ellendale Place. Na téhle adrese bydlel režisér John Carpenter, když se poprvé přestěhoval do Los Angeles. (HellFire)

Reklama

Reklama