Reklama

Reklama

Elaha

  • Německo Elaha
Trailer

Obsahy(1)

Dvaadvacetiletá Elaha musí obnovit svou všemi předpokládanou nevinnost předtím, než se vdá. Plastika panenské blány je však velmi nákladná a Elaha si ji nemůže dovolit. Prostředky se snaží získat všemožnými způsoby, na mysl se jí přitom ale stále více vkrádá otázka: proč vlastně musím být pannou a pro koho? (Elbe Dock)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že od doby, kdy se natočil film Andílek aneb Panna z Bambergu (1968), se německá mentalita hodně změnila. Tehdy německá holka měla starost, jak o panenství přijít, dnes se zase stará, jak ztracené panenství chirurgicky obnovit. Odkud se v Německu vzal takový sešup v myšlení zpět až někam ke středověké morálce? Dokonce i ty Němky vyhlížejí nějak jinak. Vypadá to tam jak někde v Sýrii. Jaké strašné neštěstí postihlo německé obyvatelstvo? Vždyť dnes v této kdysi tak bezpečné zemi bují kriminalita a terorismus a v průměru tam dochází ke dvěma skupinovým znásilněním denně. Ano, tušíte správně, Němci na své území – stejně jako jiné západoevropské státy – pustili migranty a ti s sebou převezli svoji mentalitu a své problémy, před nimiž údajně prchali. Migranti se zde nehodlají integrovat, oni to tady chtějí převzít. Však už v Německu muslimové demonstrují za zavedení chalifátu a německá policie tomu nečinně přihlíží. Navíc by EU ráda nacpala migranty i k nám v rámci dohody o jejich přerozdělování. Evropské civilizaci začíná jít o všechno. Ubrání se – anebo zanikne? Tak či onak to asi bude pěkný mazec. V tom bych viděl hlavní myšlenkové poselství tohoto filmu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

obávám se,že uvnitř těchto komunit je vše drsnější.Vyžadování dodržování pravidel starých tisíce let  se nekoná??Tenhle jejich svět nám není až tak otevřený.A nějak mám pocit ,že se Elaha svého panenství zbavila sama.Při nějakých těch, ehm,intimních hrátkách v ústraní. ()

Reklama

Aleister 

všechny recenze uživatele

Pro někoho schematický pohled do konvencí patriarchální společnosti, pro jiného feministická agitka, pro dalšího možná průměrná festivalovka. Ale něco dělá jinak, možná jsme navykli pohodlně přehledným obrazům světa, v němž se vyobrazuje fyzické násilí na ženách, které je viditelné, hmatatelné, prokazatelné, ale Elaha je nekomfortní. Vyobrazuje síť sociálních, ekonomických a citových vazeb, které neviditelně omotávají hrdinku (skvělá Bayan Layla) a brání jí říct ne i ve světě, kde má na výběr. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Alahop mala riadne čučany, nebála sa ich použiť a mňa nimi udržala až do konca. Inak by som to asi veľmi rýchlo vypol, kurdskú píčovinu v Nemecku a o jednej štetke, čo si aj tak nedala povedať. 1 z 5 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama