Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (256)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Matt (Josh Harnett) se rozejde se svojí velkou láskou Nicole (teda spíš ona s ním), a těžce to celé nese. Za vydatné pomoci svého bratra, kněze složí slib celibátu, alespoň na čtyřicet dní. Jeho kolegové v práci se to ale dozví, a vypíšou na splnění půstu sázky. Již to je pro Matta dost složité, navíc poznal úžasnou slečnu, se kterou by chtěl strávit zbytek života. A teď kudy kam.... No nevím, na jedné straně skvělý námět (na reportáž), hromada dobrých vtipů, a vcelku koukatelný Josh Harnett, na druhé straně občas ty vtipy přelézají úroveň těch "slušných". I tak je to ale jedna z těch lepších teen komedií... Skvělá žhavá scéna s květinovým orgasmem :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jak ohodnotit tento snímek? Viděl jsem ho kdysi dávno (tuším že v létě 2002) v kině, a to dokonce dvakrát. A pak až tento týden na Markíze. Změnil se nějak můj pohled na film, když jsem už o pět let starší? Vždyť tehdy mi bylo pouhých 15 let. Ano, trochu se mé nazírání na film změnilo. Ubral jsem jednu hvězdičku, takže tam zbyly tři, což je furt pěkné číslo. Komedie mám rád, tahle je navíc svým způsobem originální, místy i vtipná a co je hlavní, dá se na ní koukat. Herecké výkony jsou v normě, taktéž režie se povedla, scénář mírně nadprůměrný, takže tři hvězdičky jsou tím správným odrazem filmu. Jak už jsem napsal, komedie miluji, a pokud nejsou extrémně zvrtané, dávám průměrné hodnocení, takže tři hvězdičky a nazdar... ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

U mě je trošku problém,že mě Hartnett jako herec, ještě v žádném snímku nijak zvlášť o svých kvalitách nepřesvědčil. Působí na mě dost toporně.Pearl Harbor docela zvládnul,ale tady to zase byl spíš průměrný výkon. Mladej kluk,co se rozhodne k nesmyslnýmu kroku,kterej jeho problémy nikterak nevyřeší ani bolest u srdíčka neutiší. Příběh je zajímavý,ale prostě mě to moc nebavilo...takové klasické, americké, zfilmované problémy dospívajících...Průměrná komedie,která nikoho neoslní,ale ani neurazí--->50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vždycky je lepší moci, ale nechtít, než chtít a nemít s kým, nebo nedej Bože s čím.. Kdyby se Joshík s kastrolovým účesem po deseti minutách filmu (eja)kulantně vyjádřil v prádelně do pračky (náhražka aviváže?), mohlo by 40 dní a 40 polucí v poklidu skončit. Konverzační soft porno plné dětských vtipů, erekcí a šablonovité romantické linie aneb další produkt americké fascinace sexem při bohorovném přehlížení vražd a zabíjení v jiných typech filmů. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Uff, tomuto filmu som sa dlho vyhýbal, asi som tušil čo by ma pri jeho sledovaní čakalo. Neboli to žiadne pekné veci. Je to typická sexom posadnutá kvázi komédia, na ktorej nie je vtipné skoro nič a trápne skoro všetko. Harnett sa do hlavnej úlohy priam agresívne nehodí a jeho priateľka stvárnená Shannyn Sossamon sa nehodí vôbec nikam. Konanie postáv je v úplnom rozpore so zdravým rozumom, a hoci úvodná premisa je sľubná, jej prevedie je tristné. Vlastne ani neviem povedať za čo dávam jednu hviezdu. 2+/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)
  • Scenárista Rob Perez povedal, že film ponúkol každému štúdiu a už len čakal na odpoveď. Nakoniec sa mu podarilo scenár predať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama