Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějakým způsobem zaujal. Nevím zda to bylo tématem - kadeřnická soutěž nebo dějem, který je vtipný, zajímavý, kreativní a zároveň i dojemný. U filmu jsem se zasmála, žasla jsem i jsem si pobrečela. Byla jsem zatraceně ráda, když jsem zjistila, že ve filmu hraje Alan Rickman společně s Natashou Richardson. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Čekala bych méně dramatu a více komedie.. Bohužel jsem se ani jednou nezasmála, jen párkrát lehce pousmála. Převažovaly dramatické scény a scény o stříhání vlasů (ty mě bavily jednoznačně nejvíc!).. Ten vtip mi tam ale hodně chyběl, škoda.. I proto jsem po celou dobu přemýšlela, zda dám 2 nebo 3*.. Pro tu vyšší možnost jsem se nakonec rozhodla proto, že ve třech hlavních mužských rolích se objevili mí tři oblíbenci (byli samozřejmě všichni skvělí, nejvíc Rickman!) a ten závěrečný "účes" a styling byly úchvatné! :) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenár bol maličký, no s veľkým potenciálom, ktorý tvorcovia rozvili, čo to dalo. Samozrejme zabralo to, že s podobnou témou sa vo filmovom priemysle tak často nestretávame, no a samozrejme obsadenie. Určite to nebola komédia, od ktorej by ma išlo roztrhnúť, naopak milý, príjemný filmík, ktorého línia drámy robila svoje. Naozaj dokonalá oddychovka. A Bill Nighy už nemôže povedať, že deti, ktoré sa hrajú pred jeho domom ho nevideli hrať v žiadnom filme (odkaz na horrorovú sériu Underwolrd). 80%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Uvažujem o tom, že či naozaj na to, aby človek zlepil nejako rozdelenú rodinu, potrebuje vždy vyhrať v nejakej súťaži Tak sa nám to snaží naznačiť film Dohola?, ale nielen on. Desiatky, ba stovky podobne koncipovaných príbehov o tom, ako si možno pomaly starnúcu kožu zachrániť len ternom v čomsi, v čom bol kedysi hrdina preborníkom, len dnes sa pláca od ničoho k ničomu, sa na divákov zhusta valia kinami a televíziami po celom svete. Víťazstvo Ťa spasí je len predĺženou mantrou psychologických bullshitov dnešnej éry, zámerne posilňujúcej výlučne individuálne úspechy na úkor kohokoľvek. V takýchto filmoch je to však skvele maskované tým, že v skutočnosti nejde o individualitu, ale ide o rodinu. Cítiť však vyfabulovanosť a faloš. Odhliadnuc od témy, a od skutočnosti, že ukázané šialené vlasové kreácie by za 40 minút nezvládol ani Superman. Celú túto ideo vypatlaninu nezachránia ani vyfarbené ovce, či obdobne upravené dámske intímne ochlpenie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Sympatická a pohodová komedie říznutá troškou dramatu. A je to samozřejmě skvělé. Nabušené obsazení plné prvotřídních britských hvězd, sympatická zápletka, spousta povedených nápadů a bizarních účesů. Alan Rickman, Bill Nighy a Warren Clarke (a určitě nejen oni) si to strašně užívají, a stejně tak jsem si to užil já. Skvěle napsané zábavné postavy, nádherná Rachael Leigh Cook, krásný britský venkov, sympatická stopáž. Dohola je prostě neskutečně sympatické a zábavné od začátku do konce a ten dramatický oblouk tady není vůbec do počtu. Tyhle filmy mám rád. 80%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno